Brcanje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Martina* -> Brcanje (5.1.2005 12:31:30)

Pozdrav, vsem :rozica:

Mi smo v 24 tednu in 3 dni, mali je še do predkratkim fino brcal, zdaj ga pa redko čutim, sicer ga, ampak....

Predvsem me zanima, kje jih vi čutite? Jaz jih čutim čisto spodaj, spodaj, imam pa že velik trebuh. Kako to da ni otrok višje?

Pregled imam 10.1. in bom moji G. vsekakor omenila to, ker mi je ful čudno.

hmm...res ne vem...

pa lep dan vsem... Martina in :modri:

barby* -> Brcanje (5.1.2005 12:54:12)

Ojla:zajcek:
Nič ne skrbi, verjetno nižje nosiš :duda:
Tudi moja pikica se je gibala bolj nizko, v 27. tednu pa se je zacela veselica malo višje, zdaj v 29.t pa me veselo čoha po rebrih, po želodcu, skratka povsod jo je dosti:love:
Za boljši občutek pa na pregledu le povprašaj...

Čim manj skrbi:rozica:

pa pa
barby:metulj: in :love:28t5d

Naja31 -> Brcanje (5.1.2005 12:55:19)

Ojla,

sem v 27. tednu, brce pa cutim vecinoma spodaj in vcasih v desni polovici. Pa saj ce je obrnjen z glavo navzgor, potem brca v spodnji del trebuha.
Drugace pa sem ga tudi jaz kaksen teden nazaj slabse cutila in sem sla do G, ki je pogledala in je rekla, da se je obrnil, tako da brca v kriz. Tudi zdaj so brcike vcasih sibkejse, ampak so pa, kar je najpomembnejse.

Lp, Naja

Martina* -> Brcanje (5.1.2005 13:12:48)

ufff... mi je že boljše...

to pomeni, da se brc zgoraj še ne čuti, kljub temu, da mogoče so?

Kako pa to, da se ne čuti brc, če je recimo obrnjen na glavo? Mogoče je še premajhen ... pravzaprav, koliko pa so sploh velike v povprečju te naše pikice pri teh tednih?

Mah... vse je tako hecno... se mi zdi kot, da sem v drugi dimenziji... človek ne more verjet kako se življenje spreminja.... 8)

hvala obema in vsaki ena :rozica:

binica -> Brcanje (5.1.2005 13:14:49)

Martina,
jaz sem 1 teden za tabo, pa smo 2 tedna nazaj merili sončna in je bil od glavce do ritke velik 17cm. Če prišteješ še nogice, lahko računaš, da je sedaj velik 27-30 cm.
Tudi jaz čutim brcanje več ali manj spodaj. Zgoraj se mi tudi kdaj zgodi, da kaj začutim - moja g. pravi, da so to rokice. Nič ne skrbi! Vsak telovadi po svoje :)-:)-:)-

LP, Binica in :duda:

Martina* -> Brcanje (5.1.2005 13:41:20)

uuuu.... 30 cm :bravo::love::love:

uuu naši mali balončki so že takoooo veliki :love: :love:

no, sej, malo sem bla v skrbeh, ker se trebuh tako veča, otroka pa čutiš samo spodaj, pa mi ni blo jasno zakaj... mogoče se bo še meni kdaj na glavo obrnu ... komaj čakam da čutim kakšno v rebra :love:

uff, kje je komaj april.... Binica, lupčka za :duda: in :rozica: zate..

p.s.: a si že vidla luleka? ;)

Martina in :modri:

spacey -> Brcanje (5.1.2005 21:13:32)

Ejla srečke :nosecka:

Danes sem imela pregled pri G in je vse ok, sicer je naš sonček malo velik za skoraj 30t, vendar je vse v mejah normale. :love: Presenečena sem pa bila, ko sem jo vprašala za stopalce, pa ga je izmerila in mi pravi, da ima že čez "5 cm".
Obrnjen je z glavico navzdol na levi strani, tako da ko brca, brca zares in to v rebra, ki pa ni nič kaj prijetno :zmeden: se mi zdi, da mi jih bo ven vrglo. :zmeden: Čutim ga pa povsod...malo spodaj, malo zgoraj - levo in desno.
Martina...čaki, čaki..vse še pride in še bo veselja, žurk, plesnih večerov, vadbe borilnih veščin (temu jaz tako pravim)...in še in še. :)- :love: :sloncek:

Lp;
P 9nebesa 30t

Arwen -> Brcanje (6.1.2005 4:55:05)

Tudi mene je kakšna dva tedna nazaj brcal večinoma samo spodaj na levi strani. In smo na UZ videli, da ima tam nogice, glavico pa malo nad popkom. Ta teden, ko smo ga snemali na videokaseto:love:, pa je bil že obrnjen z glavico navzdol, tako da zdaj brca v zgornjem delu trebuha. Stopalo ima pa zdaj 3 cm veliko:bravo:. Pa tudi mi smo dobro videli, kaj bo:)-. Lp, T. 25t

SU -> Brcanje (7.1.2005 21:51:16)

Martina, tudi jaz sem bila pred kratkim toliko noseča kot ti in sem panicirala 3 dni skupaj, če je kaj narobe... Namreč, bebiko sem čutila že veliko, veliko bolj, kot sem jo v tistem času nosečnosti. Meni so izkušene, že prej nosečke, rekle, da je otrok v tem času take velikosti, da je malce več plodovnice, ki ublaži brce in bokse. Zato ga/jo čutimo malce manj. Poleg tega pa je rekla G, da je res lahko otroček obrnjen nazaj ali kako drugače, da ne čutiš toliko. Tako, da ni panike sploh!!! ;) Uživaj v nosečnosti in v roku 2-3 tednov pričakuj kar prave, vidne in "čutne" brce in bokse :bravo:;):)- !
LP, Saša :nosecka: (26,5/7)

Stran: [1]