Vetrovi ali krči (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Rozica25 -> Vetrovi ali krči (12.12.2007 20:10:46)

Naš sinček je star 6 tedne in se že en teden  ful napenja, ampak največkrat ponoč oz. proti jutru. Sem pa opazila, da se napenja po dojenju, pol pa redno zagrmi pod ritko, se fajn pokaka, no in pol je mir.

Ali napenjanje spada med krče ali pa težko kaka. Sam je fajn tekoče, tako da ko ga previjamo včasih lula in kaka na vse strani. Se mi pa božček smili ker se matra, tako da je ves rdeč v obraz. sem nabavila plantex čaj če mu bo kaj pomagal. Je mela katera iste probleme?

Pozdravček





Naja30 -> RE: Vetrovi ali krči (12.12.2007 21:21:39)

Smo imeli, ja. Malo poštudiraj, če kaj takega poješ npr. popoldan in njega potem zjutraj zvija. Jaz sem ukinila popoldansko hrano, ki jo je zvijala in je bilo boljše. Na začetku jih pa itak po skoraj vsem zvija.




Anonimen -> RE: Vetrovi ali krči (13.12.2007 7:18:48)

Jaz se tudi spomnim, da se je moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tako napenjala. Še sedaj se 3M, ampak ji gre že laže od rok (ritke).
To je zato, ker še ne znajo kakat. Ko pritiska stisne ritko skupaj. Nekatere mamice dojenčkom pomagajo tako, da jim nudijo oporo za nogice, ali pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] potisnejo kolena proti trupu (pokrčijo nogice).
Jaz tega nisem preveč izvajala. Samo oporo sem ji nudila, ki pa je ni nikdar uporabila za kakanje.

Saj bo kmalu bolje. Naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] najbolj paše kakat med dojenjem, v miru, ko jo držim v naročju in je malo pokrčena. Takrat, ko dojim sede. Leže kaka bolj poredko.




pajac -> RE: Vetrovi ali krči (13.12.2007 8:10:03)

Se mi zdi, da se večina mamic sreča točno s tem problemom in glede na definicijo naj to ne bi bili krči... (le ti naj bi bili nekajurni neutolažljiv jok, pogosteje ponoči in večino dni v tednu). Peter se je tudi tako napenjal in mi ni bilo jasno kako se lahko tako napenja, če pa tekoče kaka. .. Sprobala sem vse od diet, kapljic... Jedla na koncu samo krompis, polento, riž in piščančje meso pa ni bilo nič boljše.. Zdaj je star dobre 3 mesece in se to napenjanje pojavi le izjemoma...
Bo minilo. Je pa hudo gledati male čričke kako se matrajo..
Pa ja, to kar je Nefretiti napisala.. ..Peter je zmeraj, ko je kakal stegnil nogice in stisnil ritko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Je pa pomagalo, da sem ga dojila v leže in ko je bil na boku sem mu pokrčila nogice  ...




Anonimen -> RE: Vetrovi ali krči (13.12.2007 10:04:20)

Moj je star 12 tednov in že od samega začetka v 95% kaka med hranjenjem. Takrat se prebavni trakt zbudi, zgoraj gre noter in spodaj ven. In to vedno zgleda tako da postane rdeč kot paradajz, močno pritisne in se pokaka. To ponovi nekajkrat. In tudi ponavadi z iztegnjenimi nogicami.
Ker pri temu ne joka ne prej, ne vmes in ne potem mislim da je to čisto normalno. Se je treba malo potrudit, saj se tudi mi napnemo ko gremo na potrebo, le ogledala nimamo pred seboj in se ne gledamo kašne grimase pri temu delamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Dokler kakanja ne spremlja neutolažljiv jok, krčenje nogic ipd. in je blato mehko je vse čisto v redu.




Stran: [1]