noče se obračat :( (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


bini -> noče se obračat :( (5.1.2005 11:40:46)

Naša Ana bo kmalu stara 7 mesecev in se še vedno nič ne obrača, tudi če ji pomagam je to sploh ne zanima in se hitro ujezi - ne s trebuha na hrbet, niti obratno :(... na zadnjem pregledu je sestra rekla da je čas tja do 7,5 mesecev, ampak mene vseeno skrbi... drugače že skoraj čist samostojno sedi, tud kravice zelo rada pase (sicer ne predolgo), tud na nogice se že postavlja,... ampak obračat pa ne ... kaj to pomeni??? ima kdo podobne izkušnje? kdaj so se vaši pikci začeli obračati?? a me mora bit strah??
pa lep sončen dan vam želim vsem :sloncek::kuza:




Špela -> noče se obračat :( (5.1.2005 11:47:56)

Mislim da ni potrebe da te je strah. Moj se je tudi pozno začel obračat, nekje pri sedmih mesecih, plazit-nekje pri desetih,hodi pa od enega 9 meseca, zdaj pri enem letu pa se že proba mal spuščat. Je pravi mali raziskovalec. Tudi pri Aleksu je šlo vse bolj počasi.Pa je drugače čisto lepo in normalno razvit in zvedal otrok.Včasih še preveč.:)- Meni sor ekli da pač rabi več časa, ko pa sva bila pri devetih mesecih v posvetovalnici se je sestra hudo ujezila name, češ zakaj otrok že hodi. Ja, saj ga nihče ne sili, sam si tega želi. V tem naj bi pa prehiteval, mi je rekla. Tako da ni skrbi,vsaj jaz tako mislim.
Imava pa midva danes posveovalnico pa jo bom mal vprašala o teh stopnjah razvoja, ker tudi mene to zanima,pa ti bom pol napisala kaj je naša pediatrinja rekla.




bini -> noče se obračat :( (5.1.2005 11:50:58)

super Špela...me prav zanima še kakšno drugo mnenje... že veselo čakam komentarja.
pa fajn opravita v posvetovalnici 9nebesa




Anonimen -> noče se obračat :( (5.1.2005 11:52:38)

Če pase kravice, sedi in se postavlja na noge, te po moje nima kaj skrbeti. Verjetno ni prav živ otrok, kot nekatere vrtavke. Tudi moj ni bil. Pa verjetno tudi nima potrebe, saj vemo, kako mamice skačemo okoli naših edinih sončkov.




Špela -> noče se obračat :( (5.1.2005 11:54:55)

No ob enih imava posvetovalnico, tako da ko prideva domov sporočim. Imam pa tak strah pred temi posvetovalnicami, da se vsi jezijo name naj vendar bolj zaupam v svojega otroka.:) Ja, vsak je drugačen.




Blanka77 -> noče se obračat :( (5.1.2005 12:59:43)

Bini, nč se sekirat. Eni otroci baje to fazo preskočjo. Od kolegice sine se sploh ni obračal, pa je z njim vse OK. Ga vsaj lahko previješ. pri nas je to postalo skoraj misija nemogoče. S hrbta na trebuh se obrača že od drugega meseca in pol. Zdej pa ni niti sekunde več pri miru (skoraj sedem mesecev).
Nič se ne oziraj ne tisto, kar rečejo med. sestre na pregledih, ker je vsak otrok poglavje zase. (Tud naša sestra na sistematskih je zlo "pametna".)




Špela -> noče se obračat :( (5.1.2005 15:06:59)

No sem malo povprašala pediatrinjo. Res je kot vse pravimo, da je vsak otrok drugačen. Naj bi se pa, ampak res samo NAJ BI SE začel malček kotaliti nekje ok. pol leta, ali pa do takrat.Se mi zdi kar nekako razumljivo. No moj se ni, pa mu danes pri enem letu, po testih in zdravi pameti čisto nič ne manjka.




ZARA -> noče se obračat :( (5.1.2005 17:36:40)

Zara se je en obdobje zelo obracala,zdej jo je pa minil,al pa je pozabla :zmeden2:...nc bat...




bini -> noče se obračat :( (5.1.2005 20:37:40)

hvala lepa vseeno...se bom nehala sekirat, sej itak mali nič ne manjka - to zelo očitno kaže :) . mamice smo včasih pač mal preveč zaskrbljene...




Stran: [1]