Paštetka -> RE: televizija (12.12.2007 21:29:04)
|
sem se tudi jaz že spraševala kako je s tem o Tv-ju. Ubija kreativnost? Koliko bolj pa so kreativni otroci dandanes ? Jah, slej ko prej pa bodo sedeli za računalniki. Kaj pa pomeni kreativnost, čemu? Ali drugače povedano...a to, da pa se lažje in dosti hitreje naučijo tujega jezika,krepijo domišljijo ob risankah, pa ne šteje? Koliko Tv-ja na dan pa ne ubija kreativnosti po vaše? Saj čez dan skoz nekaj ustvarjajo, se igrajo, zunaj skačejo, pomagajo staršem pri opravilih... Moje mnenje, da vse kar je v mejah normale ne more škoditi. Kakšne so pa meje, pa naj vsak stariš sam določi. Moje dete se igra, zunaj raziskuje, izdelujeva marsikaj, pečeva, kuhava in tudi gledava risanke. Včasih pride dan, ko se sploh ne spomni na risanke, včasih jih pa gledava cel dan. Pa kaj? Eni bodo pač zdravniki, drugi umetniki, tretji računalničarji, četrti ekonomisti, peti slikarji,...vsi pač ne morejo biti vse. In moje mnenje je, da se otroci že sami nagibajo k tistemu kar jih bolj zanima. Zato ga pa ne mislim ovirati ali zavirati z ekstremikot so npr. nič Tv-ja. Lahko se na trepalnice mečem z risanjem ali barvanjem, če tega noče početi. Pa sem probala že vse mogoče. Pač ne bo risar (očitno ima to po mami, ker tudi mami ne riše bogvekaj). [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Zadnjič sem slišala od ene, da otroci ne smejo gledati Tv-ja zaradi sevanja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Potem najboljše, da TVje res odstranimo.Sicer, pa so današnji Tv-ji tako narejeni, da je to sevanje miniminimalno. Ok,dojenčki naj ne bi gledali Tv-ja zaradi škiljenja. Ker kao gledajo skoz pod enim kotom in si tako krepijo samo ene mišicce, kar lahko privede do škiljenja. S tem, da pa če nekomu Tv umiri kolike bolj kot mamine roke, pa naj pogleda. zakaj pa ne. Hojice, skakalke (ali kak se že reče tistim čudesom, ko otroka obesiš na elastiko na vratih in potem skačejo) in razni drugi "pripomočki" otroku po moje bolj škodijo, kot pa kakšna ura, dve TV-ja na dan. Sicer pa ljudje smo si različni, vsak je drugi fah, strokovnjak in zato ima vsak drugo mnenje in prepričanja.
|
|
|
|