Folacin tablete (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

smartika -> Folacin tablete (12.12.2007 19:23:24)

Dekleta pozdravljene!

Sem v 5 tednu nosečnosti in mi je g. tri dni nazaj predpisal tablete folacin. Pa sem jih komaj dobila v eni lekarni v mb, še to samo 2 škatlici, in mi je farmacevtka vsiljevala tablete tifol in da baje folacin niso dobre. Mogoče ve katera a je to res? In zakaj?

Pa še to, 27.12.2007 imam prvi pregled krvi in uz. A moram za nuhalno že vprašati?

Hvala in lp

Taula -> RE: Folacin tablete (12.12.2007 19:31:01)

Nuhalna se dela med 11-14 tednom. Če tvoja G nima licence greš drugam. Ponavadi se sama naročiš, te ne naroči G. Naročiš se lahko že prej.

jooly -> RE: Folacin tablete (12.12.2007 20:11:56)

Jaz sem dobivala Folacin v porodnišnici po porodu. Ne vem, zakaj naj ne bi bile dobre [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Verjetno zato, ker jih nimajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pia77 -> RE: Folacin tablete (12.12.2007 20:49:04)

Folacin tbl vsebujejo 5 mg folne kisline, kar je 12-krat več kot v tabletah Tifola. Folacin je na negativni listi in ga moraš plačat, Tifol je pa itak brez recepta - torej ga plačaš. Ne vem, zakaj se je tvoj G odločil za večji odmerek folne kisline, verjetno je imel razlog za to (večje tveganje za okvare nevralne cevi?, jemanje določenih zdravil?). Dokazano je, da folna kislina med nosečnostjo NE ŠKODUJE in lahko le koristi, zato ne razumem komentarja farmacevtke. Jaz bi na tvojem mestu raje jemala Folacin, če ti je tako svetoval G.

pepa6 -> RE: Folacin tablete (13.12.2007 8:48:06)

Smartika, men je rekla dr. Pelkičeva, da se najboljše vidi plod v 13. tednu nosečnosti. Jaz bom nekje 13 tednov noseča po novem letu, in sem se naročila pri njej na pregled že konec novembra- baje ima ful gužvo. Je pa ta dr. za območje Maribora. To je njena št. 02/ 25 23 830.

Ko jo pokličeš, se oglasi nek moški, kateremu pač daš telefonsko, poveš datum zadnje menstruacije in ime, ter priimek. Sama Dr. Pelkičeva pa te navadno pokliče naslednji dan po 4 uri. Drugač pa je pregled za vse, ki so mlajše od 35 let za plačat-50 eur.

Stran: [1]