Anonimen
|
No, ce primerjam Krk in PAg, je Pag veliko lepsi. Krk je sicer res ves zelen, deluje prav nepreohodno gozdnat, plaze so ok le tiste urejene, tja pa pes ne sme. Samotnih plaz in zalivckov mi nismo nasli. Mesto Krk prehodis v 20 min okrog in okrog, Njivice smo prehodili od roba do roba ob obali v dobre pol ure z otrokom in psom. Baska nic posebnega, je pa res, da smo jo videli v dezju. Morje hladno tako kot na Pagu, s tem, da je tu ogromno jezkov in skal, razen seveda umetno urejene plaze, kjer pa je, kot ze receno, prepovedano za psa. Pag - meni so vse te skale zelo vsec. In kamniti zidovi, makedami in ovce. In plaze s kamencki in mivko v vodi, kristalno cista voda (ok, ne na mestni plazi Novalje, seveda), nobene trave, razen po neurjih, pa se to cisto malo. Ponoci sredi Novalje pac ni miru, ker je polno mladih. Pes dovoljen povsod, razen na enih treh plazah v okolici Novalje (Zrće, se mi zdi da Gajac in Sv. Duh), ker imajo modro zastavo. Edina dobra stvar Krkove cudne klime (mi smo imeli bolj slabo vreme, dvakrat dez, sicer pa oblacno in hladneje) je ta, da se zvecer shladi in se ponoci komot spi - na Pagu se ne in tista vrocine tolce cele dneve in se ponoci ponavadi. Pa v Njivicah nismo imeli nic komarjev Aja, plaze na Krku se pa ne morejo primerjat s tistimi na Krku, razen mogoce slavna plaza v Baski. Ampak ne s psom
< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 4.8.2008 20:35:14 >
|