Zvijanje glavice nazaj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Bib -> Zvijanje glavice nazaj (5.1.2005 9:43:09)

Moja punčka zelo rada zvije glavico čisto nazaj, pa ni važno ali je pokonci pri meni na prsih ali pa če leži na boku, tako da ji glavico vedno ravnam in zalagam.
Ali katera ve zakaj?
Bib

ZARA -> Zvijanje glavice nazaj (5.1.2005 10:09:49)

verjetno ji pase tak polozaj,pri nas je isto ze od zacetka...

zoli -> Zvijanje glavice nazaj (5.1.2005 10:23:46)

Verjetno je imela zatilno lego pri porodu.Meni so tako razložili,ker je tudi to delala.Pri kakšnih 3 mesecih je pozabila,zdaj pa ,ko je stara 6 mes.včasih opazim,da jo da nazaj v tak položaj med spanjem(takrat bo sigurno dolgo spala):muca:

buči -> Zvijanje glavice nazaj (5.1.2005 10:26:50)

Naš je to začel delati že zelo zgodaj. So naju poslali v razvojno ambulanto, kot na nekakšno fizioterapijo. Pomembno je, da jo držiš v lunci, da je čim več v takem položaju, da ima brado pri prsih. Poskusi jo kako podložiti, baje naj bi bil otrok čim več (kar nekaj ur na dan v avtosedežu - lupinici. Vse delaj sredinsko, tako da dobi dražljaje od spredaj iz sredine. Sicer pa pojdi do pediatra in naj ti da napotnico za v razvojno ambulanto. Tam sicer malo pretiravajo, ampak kaj pametnega pa vseeno zveš. Pri nas se je stanje zelo izboljšalo, zdaj pa se je začel spet zvijati nazaj, ker se je začel prevračati in se poskuša dvigniti (ima 6 mesecev). Pravijo, da to delajo predvsem tisti otroci, ki so zelo močni. Pazi, da ne bo imela kakšnega ogledala za seboj. Če imaš še kakšno vprašanje, sporoči.

Lp Tina:muca:

dory -> Zvijanje glavice nazaj (5.1.2005 10:53:32)

Nas je tud tko delal..ampak se je res zvil cisto v lunco...to ni blo ok,ker so to ze eni izmed simptomov hipertonije,ki jo uspesno zdravimo :)

HuAnita -> Zvijanje glavice nazaj (5.1.2005 12:05:33)

No, točno to so danes ugotovili tudi pri naši :muca:. Na vsak način gledati nazaj...:((
Bom upoštevala nasvete :)
Hu:hudicek:Anita

sonček2* -> Zvijanje glavice nazaj (5.1.2005 15:40:12)

Tut Taja je to delala na začetku, ko se je pretegovala je glavico močno dala nazaj, samo zdej, k je stara skor 3 mesece, pa tega že neki časa skor ne dela več.

Pikca -> Zvijanje glavice nazaj (5.1.2005 18:21:52)

Naša se tudi zvija nazaj. Danes sva imeli redni pregled (stara je 3 mes.) in so nama zaradi tega dali napotnico za fizioterapevtko.
Lp, Pikca

Tinca7 -> Zvijanje glavice nazaj (5.1.2005 19:04:10)

Sem mislila, da je moja "edina" ki se tako zvija. Pri zdravniku so rekli da to ni nič hudega, da se bo že popravilo. Res je seveda tudi to, da se tam ni ravno hudo zvijala - tako kot ponavadi, ko hočem, da kaj pokaže:hudicek:.
Kaj pa je to hipertonija:ups::zmeden:?

LP, Tina & Lara

tinadvojčica -> Zvijanje glavice nazaj (5.1.2005 20:11:01)

Pozdravljene!Tudi nas so poslali v razvojno kjer so nam pokazali par vaj ki jih moramo zdaj delat.Jaz ki sem bolj panik se počutim kot bi imela bolane otroke ampak zdaj vidim da nisem edina in mi je malo lažje.Kako se pa vi počutite?

buči -> Zvijanje glavice nazaj (6.1.2005 9:46:47)

No, našemu se je spet malo poslabšalo stanje! Tudi zdravnica je na sistematskem rekla, da je spet slabše, pa nama je šlo že tako dobro. Zdaj je ugotovil, da se zna že dobor prekotalit na trebuh in to počne ves čas!!! :hudicek: Tudi ponoči. Ko omaga, ostane na boku. Danes je tako spal pol noči, žal totalno zvit nazaj, polulan do podpajske in kolen ter z buško :((, ker je udaril ob stranico postelje, čeprav imamo obloženo posteljico. Če ga želim poravnati, se zbudi. Upam, da prihodnji teden dobim kakšno dobroidejo v razvojni ambulanti, pa vam jo sporočim.
:ups: :sloncek:Lumpi so ti naši otroci, a kaj, ko so pa tako srčkani in nemočni, po drugi strani pa že znajo mini izkoriščati, a ne?! :kuza:

LP:kava:(grem na kavo...)

Stran: [1]