|
RE: Odaja PREVERJENO, 11.12.2007 13.12.2007 9:18:49
|
|
|
|
honey
|
Sicer si videa nisem ogledala, ker nimam programa, ampak iz vaših postov sem ugotovila, da se je šlo zaradi zapuščenih muckov. Mislim, da je pri nas Slovencih še vedno tista zavest 100 let pred leseno žlico, da je škoda dati denar za veterinarja in je bolje mačka po glavi ali pa v žakelj zavezat in utopit ipd. Čeprav mogoče se počasi kaj spreminja, ne vem, upam. Ampak jezi me to, ker je še vedno veliko ljudi takih, ki tako mislijo in potem prenašajo to mišljenje še na svoje potomce in njihove potomce. In dokler bo to tako, se po mojem mnenju ne bo dosti izboljšalo. Moji starši iimajo doma muco, staro 19 let, ki je imela enkrat mladičke, ker smo jo dali prepozno sterilizirat - takrat je bilo še nekakšno splošno mnenje, da naj bi se muce sterilizirali po 1 letu - mladičke je imela pri 9 mesecih K sreči je imela samo 4 in smo jih lahko zelo hitro oddali. Ampak takoj, ko je nehajala dojiti, smo jo dali sterilzirat. Zakaj? Ker se mi zdi povsem brez veze muco matrat, da bo imela potem mladičke, ki jih nihče noče. Že tako je preveč nezaželenih živali in k sreči se najdejo ljudje, ki jim ponudijo svoj dom. Ja in tudi našo muco smo dali že pri 5 mesecih sterilizirat, ravno iz razloga, ker je to hišna muca, mladičkov nismo želeli in je bil problem rešen. Res pa je, da je sterilizacija draga in mogoče se zdi to marsikomu "prehud strošek za enga mačkona, ki itak nima nič od njega". Žal, obstajajo tudi taki ljudje. Moja tašča npr. imenuje vse živali: golazen. In takega mnenja je moja svakinja in posledično seveda tudi njeni otroci. Nihče pa se ne vpraša, da je ta "golazen" bila na svetu veliko pred nami Žalostno, res. Jaz lahko samo rečem, da našega malega vzgajamo v smislu, da mora imeti vse živali rad in da jim ne sme storiti nič hudega. Tudi, ko ga je naša muca opraskala, je bil hud nanjo, ampak sem mu potem razložila, da ga je opraskala zato, ker ji je nagajal. In je razumel.
|
|
|