živa -> RE: dojenje in ponovna zanositev (12.12.2007 12:15:48)
|
Jaz sem nehala dojiti približno takrat, ko sem zanosila, pa še nisem vedela, da sem noseča. Tudi moj mali ni in ni maral flaške niti ni kaj dosti pil iz kozarca, magičnega lončka, skodelice z nastavkom ... Bilo je tako hudo, da smo ob vročini pristali na infekcijski, ker ni dosti pil. Ker pa se je pri dojenju bolj ali manj crkljal, in to cele noči, sem se odločila, da je dojenja dovolj. Po dveh dneh je začel piti po flaški in danes bi se z njo crkljal, kadar se le spomni, obvezno pa zvečer in zjutraj. Ko se boš odločila in vztrajala, bo tudi tvoja mala začela piti. Drugače je tako, kot pravi Hothien, vendar ti svetujem, da jo odvadiš dojenja precej pred prihodom novega člana, ker če bo večja ljubosumna - pa tudi če ne bo - se ti po mojem lahko kar zmeša (v začetku boleče bradavice, manj mleka, vrstni red dojenja ... uh, jaz si ne predstavljam). Pomisli tudi, da boš nekaj časa v porodnišnici in če se ti mala npr. uspava na dojki, bo še večja kriza doma in bo najbrž jezna nate in na dojenčka, ker si jo pustila doma in jo zapostavila na račun novega člana. Razlika med mojima dvema gavnarjema je 21 mesecev. Na začetku sem samo jokala, ker je (bil) starejši ljubosumen, mali pa je imel/ima hude krče in je non-stop kričal, zdaj pa je vsak dan bolje. Dolgoročno gledano se mi zdi taka razlika odlična in midva sva jo tudi načrtovala. Glede službe in porodniške ti pa žal ne vem svetovati. Lp, živa
|
|
|
|