Lesena okna (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Dadi -> Lesena okna (12.12.2007 9:50:43)

Zanima me z vse tiste, ki ste recimo pred največ 6 leti vgradili lesena okna. Kako se obnesejo? Kolikokrat ste jih že barvali?
Namreč nama je sicer les zelo všeč, zaradi občutka toplote, lepše so narejena okna,soft profili... ampak glede vzdrževanja imam pa pomisleke. 
Torej izkušnje na dan...

tiana -> RE: Lesena okna (12.12.2007 9:59:20)

so plastična al pa aluminjasta,k lesene morš vsake tok cajt premazat, z plastičnim pa nimaš dela.sej lah pa plastične v barvi lesa vzameš.

tiana -> RE: Lesena okna (12.12.2007 10:01:03)

na začetku mi je bolš pojedl......so bolš plastična al pa alu... to sm misnla

Anonimen -> RE: Lesena okna (12.12.2007 10:04:11)

Midva mava pa namen v hiši dat lesena, na zunanji strani oblečena v aluminij. Pa nimaš nobenga dela z barvanjem.

max81 -> RE: Lesena okna (12.12.2007 10:05:34)

ojla, mi2 imava lesena okna, so lepa, ampak, naslednje leto jih bo treba štrihat, je pa res, da mamo na eno stran sonce non stop do večera...govorim za poleti in res noro pripeka, stare bodo pa mislim da 3-4 leta

dulcinea -> RE: Lesena okna (12.12.2007 10:32:41)

Saj se dobi že plastična ali aluminijasta okna, kii imajo vzorec, kot da bi blo leseno. Na daleč sploh ne opaziš. Pa zgleda vseglih lepo toplo.

AnBan -> RE: Lesena okna (12.12.2007 10:36:58)

Lesenih oken barvanih z barvo na vodni osnovi (strojno špricano) ni treba barvat prav pogosto. Barva je kot neka elastična prevleka, ki ne razpoka.

Če pa cvikaš, daj alu-les.

ona -> RE: Lesena okna (12.12.2007 10:44:39)

Mi imamo na bajti les že 20 let in je katastrofa....
Res je,da pred tolko leti menda ni blo drugega,samo se pa oknom leta dobro poznajo,čeprav so bile lakirane vsake toliko.Kjer pripeka sonce,se je les prav razcvetel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Naslednje leto jih bomo zamenjali s plastičnimi,ker ne jaz ne kdo od mojih bi rad,da se enkrat rešimo tega lakiranja,ker čez komot ga ni....
Imaš pa res plastična okna in vrata,ki izgledajo kot les in moraš prav zraven prit,da ugotoviš,da ni les[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

dulcinea -> RE: Lesena okna (12.12.2007 14:22:23)

Sem pozabile prej povedat, da imamo mi lesena, ribniška firma (da ne bo reklame), stara so pribl. 10 let in so kot nova. Edino na severni strani so malo popikana, ker smo imeli pred dvemi leti točo v velikosti jajc.

Dadi -> RE: Lesena okna (12.12.2007 17:45:27)

No sej glede na to da so tile današnji premazi za les UV in vodo in kaj vem še vse odbojni....mah imitacija lesa ne pride v poštev-je predrago, da plastična okna barvaš z obeh strani. Alu varijanta je pa spet uhuhu denarja...

Skabi -> RE: Lesena okna (12.12.2007 20:12:44)

Mi imamo lesena, ampak šele nekaj mesecev.  Meni se zdijo zelo dobro zaščitena, pa na najbolj izpostavljenem delu (spodaj) imajo široko alu letvico (odkapnike, je rekel mož), ki fejst zaščiti.  Cela zunanjost, oblečena v alumijnij, pa je res zelo draga.

Če želiš lesena okna zaradi lesa, je popolnoma nesmiselno vzeti plastična z imitacijo lesa.

Zasledila sem še eno ponudbo za okna, ki so znotraj lesena, zunaj pa plastična.

honey -> RE: Lesena okna (13.12.2007 9:09:13)

Midva sva se odločila za PVC okna ravno iz tega razloga, da bomo komot. Moji starši imajo okna (lesena) vgrajene zdaj mislim da 4 leta in so jih lansko leto že spet štrihali - pa niso na sončni strani. Tako da ne vem, midva sva odločila, da bova šla poleti raje na morje kot pa da bomo morli štrihat okna, ograje ipd. - imamo vse naštimano tako, da je čimmanj vzdrževanja.

snorlax -> RE: Lesena okna (13.12.2007 10:34:32)

Mi imamo lesena okna. V hiši so 2 leti. Kupili smo jih pri privatniku, so pa iz impregniranega smrekovega lesa in barvana. Vstavili so jih enako kot plastična. Vzdrževanja ni nobenega (razen, da obrišeš z vlažno krpo). Po dveh letih so še taka kot nova, na senčni in na sončni strani enako. Se pa dobi baje ena emulzija, s katero jih 1x letno premažeš (samo obrišeš s krpo). Cena je bila enaka kot plastična pri AJM.

Baje, da zdržijo brez barvanja vsaj 10 let. Bomo videli.

snorlax -> RE: Lesena okna (13.12.2007 10:39:53)

Ups![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Lahko en odgovor zbrišete, prosim.

mišk -> RE: Lesena okna (13.12.2007 14:16:13)

Po videzu jih čez lesena ni!!
Ja, so pa plastična sigurno bolj okomot.
Idealno je les-aluminij a je drago ku svija.

Anonimen -> RE: Lesena okna (13.12.2007 18:48:04)

tukaj je že potekala debata.

jagoda10 -> RE: Lesena okna (19.12.2007 15:14:20)

Lesena okna so dandanes mnogo bolje zaščitena kot včasih. Premažejo jih z debeloslojno vodno zaščito, ki zares varuje les. Mizarji pa priporočajo, da se jih vsako leto namaže z neko pasto, da je zaščita še boljša. Nudi jo mizarstvo Jandor (okna in vrata Nagode), Tržaška 64 iz Logatca. Poiščem še številko ... 7541 445 Mi smo tudi okna vzeli pri njih in se dobro obnesejo. Sosed pa ima plastične in mu jih ni treba barvati, mu pa pokajo. Jaz sem za les!

sasa30 -> RE: Lesena okna (26.12.2007 19:43:15)

Midva sva menjala pred dvema letoma, imava les+alu (ker so na bloku vsa okna bela in ne smeva kazit izgleda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]). Sva zelo zadovoljna. Spomladi se lotiva gradnje hiše, okna bodo definitivno lesena, po vsej verjetnosti iz globinsko impregniranega macesna.

Seven* -> RE: Lesena okna (29.12.2007 16:40:23)

Mi imamo lesena okna, sosedi pa plastična. Obe hiši istočasno zgrajeni, ista lokacija. Oni imajo vlago v bajti, mi je nimamo. Jih po oknih teče vlaga, toliko je imajo..

nagica -> RE: Lesena okna (6.1.2008 19:34:11)

Današnja lesena okna so tako impregnirana, da jih ni treba barvat več kot 5 let, garancije imajo pa 7 let- vsaj naša. na ful sončni strani pa smo jih zaščitili s krpan žaluzijami, da bomo ohranili les. NO WAY plastika, po parih letih postane tako grda, da je joj. V  Nemčiji pa plastična okna že mečeji iz hiš ven in dajejo nazaj LES!!!!!

Colicka -> RE: Lesena okna (6.1.2008 20:23:27)

Se podpišem pod nagico. V tujini jih mečejo  že ven - ne samo zaradi tega ker čez leta postanejo grda, mapk tudi ker preveč testnijo in povzročajo vlago. Moja teta in bela plastična in so po enem letu grda zgledajo umazana - tako da jaz sem za les. Tud midva sva želela bit na komot , ampk na podlagi tehtanj, pogovora s strokovnjaki itd itd sva se odločila, da dva anoter les - gradila bova letos :)

krtekxx -> RE: Lesena okna (7.1.2008 10:22:11)

Mi mamo lesena macesnova nepoštrihana. Z izgledom zelo zadovoljni (imamo tudi tako fasado zuni), s kvaliteto pa mal manj - so ratale take špranjice, da lahko papirček potisneš skozi - jih bomo reklamirali.

Saskia02 -> RE: Lesena okna (11.1.2008 22:29:20)

v bloku imamo lesena okna, stara so skoraj 5 let. barvana so tako, da na prvi pogled vsi mislijo, da so plastična - barvana v imitaciji lesa. in za enkrat nič ne kaže, da jih bo treba barvat.

Stran: [1]