mamuška -> RE: alergija in alernova (14.12.2007 17:27:11)
|
Tudi moj drugorojenec, ki je tudi nedonošen, manjkata mu 2 mes, je očitno alergičen na KM, jajca in gluten. Testiranj še nismo opravili, do rezulatatov pa sem prišla sama z opuščanjem hrane. Po moji strogi dieti se je tako stanje kože kot prebava končno začelo umirjat. Vsaki mamici alergika svetujem, naj doji, če le more. Nam se noben od nadomestokov ne obnese tako, kot moje mleko, je pa treba bit res natančen in dosleden pri dieti. Ogromno mesnih izdelkov (klobase, salame, paštete) vsebuje ali KM in njegove derivate ali jajčni lecitin, da o pšenici sploh ne govorim. Ogromno slaščic vsebuje jajčni lecitin, četudi so uradno brez jajc ipd. Zato je nujno natančno brat deklaracije in se v primeru dvoma raje zadevi odrečt. Sama sem na strogi dieti brez glutena, jajc in KM, kar pomeni, da moji običajni nakupi trajajo 3 x dlje, kot so prej, ker pač vsak listek preberem, če ga ni, stvari ne kupim. Ponudba dietnih izdelkov pa je dandanes že kar bogata in obsežna, tako da ravno stradat ni treba. Sinu sem poskušala dat allernovo, jo je sicer sprejel (narejeno na bebe čaju z žličko sladkorja na pol litra vode), vendar ima tudi po njej težave. Ne tako hude, a vendar težave. Pregomina tudi povoha ne, tudie č ga naredim na čaju, poleg tega pregomin "cvikam", ker sem sama na nekatere vrtse soje alergična. tako da se najbolj zanašam sama nase, kajti edino mama bo res pazila na prehrano v dobro svojega otroka. Vsem alergikom čim manj težav!
|
|
|
|