Kako do operacije v tujini? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Kako do operacije v tujini? (11.12.2007 20:31:02)

V imenu prijateljice se danes obračam na vas.

Njena mami, ki je pred časom prebolela raka, ima danes težave s kolenom- zdrobljena pogačica(nisem prepričana) in pretrgane vezi. Zelo boleče. Ženska zadnje tedne trpi takšne bolečine, da ne zmore več. Uspela je dočakati pregled, pa so ji rekli, da mora na operacijo počakati 29.mesecev. Blokad proti bolečinam(injekcij) več ne sme prejemat, ker lahko pride do takšne reakcije, da umre(zaradi zdravljenja raka v preteklosti). Tako, da si bolečin več ne more lajšati.

Zdaj si želi iti v tujino na operacijo. Kamorkoli. Da bi prišla hitro na vrsto, in da bi ji dobro naredili. Po možnosti, da bi to krilo slovensko zdravstveno zavarovanje, ker je že v penziji, in nima denarja.

Morda kdo ve, kam naj se obrne? Kje bi naredili dobro operacijo, in da bi jo krilo naše zavarovanje?

Prijateljica je zaradi mame res obupana, zato upam, da se javi kdo, ki bo imel kakšno informacijo o tem, kako naprej. 

Hvala!

*babymouse* -> RE: Kako do operacije v tujini? (11.12.2007 20:49:17)

Jaz pa ne razumem, kako lahko nekdo s tako poškodbo najprej nekaj časa čaka na pregled, nato pa 29 (?!) mesecev še na operacijo? Pred kratkim si je namreč moja kolegica pri padcu prav tako zlomila pogačico. Ker je niso mogli sami spraviti v avto (noge sploh ni mogla pokrčiti), so jo prišli iskat z rešilcem, jo odpeljali najprej v dežurno, po slikanju pa takoj naprej v bolnico (Jesenice), kjer je bila še isti dan operirana. Ne vem iz katerega konca ste, ampak če gre res za tako poškodbo (in seveda glede na bolečine), sploh ne vem, kaj ta gospa sploh še počne doma. Po mojem skromnem laičnem mnenju bi moral biti vsak zlom takoj oskrbovan!

Taula -> RE: Kako do operacije v tujini? (11.12.2007 21:04:57)

Za operacijo kolena se na Jesenicah ne čaka 29 mesecev. Preverjeno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]