Kaj bi to bilo? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


muck -> Kaj bi to bilo? (11.12.2007 20:13:18)

A ima mogoče katera podobne izkušnje? Naš malček (4m) je v noči iz nedelje na ponedeljek dobil vročino. V ponedeljek sva šla k pediatru, ker sva bila naročena za cepljenje, valda je bilo cepljenje zaradi vročine prestavljeno. Pediatrinja mi ni znala nič povedat, nobenih znakov kake bolezni ni kazal. Po temeljitem pregledu sva šla še vodo oddat. Izvidi so bili OK. Dala nam je svečke, da jih uporabim v slučaju temp. nad 38,5. Ponoči sem mu morala dati prvo svečko, saj je temperatura narastla. Zjutraj in popoldne sem mu tudi dala eno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Opozorila me je, da v slučaju kašlanja, bruhanja, izpuščajev po telesu ali pretirane zaspanosti, pridem nazaj. Prav tako, če do četrtka ne bo nič bolje.

Na njem nisem opazila nobene druge stvari/spremembe, diha normalno, samo malo bolj umirjen je in več spi, kar je razumevajoče, če ima vročino. Dojim ga bolj pogosto, pazim da ne dehidrira, apetit ima dober. Edino, ko se pokaka je to bolj driskici podobno. Pokaka pa se 2x na dan.

Oblečenega imam v bolj tanke cunjice, v stanovanu imamo 21-22 stopinj, pazim, da mu ne zakuha.

Od česa bi lahko bila ta vročina? Kako mu lahko še pomagam? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Freycha -> RE: Kaj bi to bilo? (11.12.2007 20:19:36)

zobki mogoče?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

ima rdeča lička, se full slini, si tlači rokice v usta in nenormalno grize vse?

meni trenutno samo to pride na misel, glede na to, da so bili izvidi ok in da ni P nič opazila posebnega....




Paštetka -> RE: Kaj bi to bilo? (11.12.2007 20:23:57)

mogoče bo pa dobil 6. bolezen. O njej je veliko napisanega zgoraj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




taška30 -> RE: Kaj bi to bilo? (11.12.2007 20:26:12)

Možno, da je 6.bolezen. Naša jo je imela pri 6-ih mesecih. Tri dni visoka vročina (39-40°C), potem le-ta naenkrat pade in se pojavijo pikice  (drobne, rdeče) po telesu al pa tudi ne, pri nas jih je bilo le ene par po čelu.
Nobenih drugih znakov.
Je pa to zelo nekomplicirana bolezen, mine sama od sebe.




muck -> RE: Kaj bi to bilo? (11.12.2007 20:28:24)

Ma lička dobi rdeča samo, ko se mu ful temp. dvigne. Drugače se je pa pred vročino več slinu pa rinu vse v usta, zdaj, ko ima vročino pa ne. Tako, da res ne vem.




taška30 -> RE: Kaj bi to bilo? (11.12.2007 21:06:07)

Nimaš kaj, kot počakat še kakšen dan, dva, kaj se bo razvilo. Verjamem, da zdajle tudi dr. ne more vedet kaj je. Sama vročina ni nevarna, ne boj se, razen če bi prišlo do vročinskih krčev, ampak ti so bolj redki. Takrat moraš pač zbijat vročino že pri 37,5°.
Jaz čez dan do 38,5° sploh nisem zbijala, zvečer pa sem dala svečko pred spanjem.
Rdeča lička so normalna, če ima otrok visoko vročino.

Dvomim, da je od zobkov tako visoka vročina. Še vedno mislim, da je 6.bolezen.




Janya -> RE: Kaj bi to bilo? (12.12.2007 8:39:04)

Jaz bi tudi rekla da je 6. bolezen.




tančica -> RE: Kaj bi to bilo? (12.12.2007 9:15:21)

Tudi mi imamo vročino že drugi dan, okrog 38 se vrti, zbijam mu ali s svečko ali s Calpolom, vendar pod 37 ne pridemo. Nejček se hitro utrudi, kar veliko spi. Včeraj sem opazila na telesu drobne rdeče pikce vendar izginejo, lička so rdeča...prvič slišim za 6.bolezen, morm mal prebrat. Ne vem ali bi šla danes k zdravniku ali ne, da me slučajno ne bo poslal domov in rekel če čez par dni ne bo ok, pridte nazaj. Ne bi rada tamauga izpostavljala še raznim virusom v ZD. Tudi jaz sem pomislila na zobke, saj ful grize dudo, pa slini se tudi. Še ponoči ko sem ga gledala jo je prijel in grizel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ne vem ne vem...Včeraj zvečer ko je spil malo čajčka, ga je čez čas vn polil, čisto je bil fertig, vročine je imel 38.3
Ponavadi je tko, da če po 3dneh vročina ne pade moramo k zdravniku, ane?




muck -> RE: Kaj bi to bilo? (12.12.2007 11:38:10)

Meni je p. rekla, da pridem nazaj v četrtek, če do srede (danes) ne bo nič boljše. Zaenkrat je danes vse ok, temp. pada (morm potrkat), trenutno dremucka. Upam, da se bo danes stanje umirilo (to je že tretji dan), sam ima pa še vedno zelo tekoče blato. Pa par mičkenih pikic sem opazila na vratu in obrazu, ampak so zelo micene, tini mini. Upam, da bo na boljše šlo, če ne pa mormo jutri k dohtarju.

Tančica, upam da se bo pri tebi stanje tudi umirilo, če ne, pa k dohtarju tudi ti. Pa prej pokliči, da te ne bodo nazaj domov poslali, tako kot si že ti napisala.




tančica -> RE: Kaj bi to bilo? (12.12.2007 13:27:10)

Evo, pršla od zdravnika. Nejček je zgleda fasau eno virozo, mal ma vneto grlo in zato tudi vročina. Drugače vse Ok, lahko bi bila tudi 6.bolezen vendar je še prezgodaj za reči. V petek imava kontrolo in do takrat se mora pocajtat.
Muck, upam da boste tudi vi čimprej zdravi.




muck -> RE: Kaj bi to bilo? (12.12.2007 18:55:03)

Trkanje po lesu ni pomagalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Danes vročine sicer ni imel, je pa zdaj dobil rdeče pike - lise po glavi. Če je to to, smo pol skasirali 6. otroško bolezen. Sam res ne vem od kod. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Nismo v vrtcu, nimamo stikov z majhnimi otroki. No, edino mož dela na šoli, pa smo mogoče kaj od tam skasirali.

Hvala pupe. Upam, da bomo kmalu ok.




3T -> RE: Kaj bi to bilo? (13.12.2007 11:43:31)

IZVIRNO SPOROČILO: taška30

Možno, da je 6.bolezen. Naša jo je imela pri 6-ih mesecih. Tri dni visoka vročina (39-40°C), potem le-ta naenkrat pade in se pojavijo pikice  (drobne, rdeče) po telesu al pa tudi ne, pri nas jih je bilo le ene par po čelu.
Nobenih drugih znakov.
Je pa to zelo nekomplicirana bolezen, mine sama od sebe.


Ravnokar preboleli, simptomi so takšni kot jih opisujejo punce, s tem da, če so ji pregledali vodo, bi prisotnost viroze v telesu videli z analizo, jaz bi rekla, da so zobki.




muck -> RE: Kaj bi to bilo? (13.12.2007 20:43:54)

Včeraj so se pojavili izpuščajčki - pikice tudi po trebuhu. Tako, da je danes od vek navzgor, pa po trebuhu ves v pikicah. Smo pa imeli problem, zgleda, da so ga te pikice srbele, vsaj na vekah, ker si je skozi mencal oči in jokal. Nismo šli spat do 2h, sem ga s kamilico umila in namazala z Bepanthen-om, pa se je pol umiril in končno zaspal. A je katera imela podobno izkušnjo s temi pikicami? Ne vem pa, če se virusna okužba pokaže na vodi. Po vseh simptomih je to 6. otroška bolezen.




Stran: [1]