abea -> kolikokrat dojite po 9. mesecih (4.1.2005 20:59:41)
|
Moja je tudi 9 mesecev stara, dojiva se še kaj jaz vem kolikokrat, mislim, da skoraj enako kot pri treh ali šestih mesecih; ene 10X čez dan, ponoči pa odvisno od noči, včasih tudi 10X, včasih dvakrat, manj kot to nikoli. Je pa res, a ful malo poje čez dan (ni glih ješča), morda za kosilo par žličk, pa zvečer par žličk, pa kaka četrtina žemljice zjutraj. To je to. Se ne obremenjujem, tudi ta veliko sem dolgo dojila, še preden se je odstavila (malo pred drugim letom) se je dojila zelo pogosto. Pri nas je dojenje tudi crkljanje, obvezno mi potegne majico gor, če se recimo udari, če je jezna, če je nekje na obisku ali pa ji kaj ni prav. Aja pa obvezno se privije k meni če sliši besedo mlekec (tudi če starejša reče da bi čokoladno mleko), pa čeprav je recimo takrat na drugem koncu sobe. Se hitro priplazi do mene in išče. Jest v teh trenutkih res uživam, ker vem, da je to najboljša dota, ki jo lahko daš otroku za življenje. In ko jo gledam kako uživa (pa čeprav naredi le nekaj požirkov) mi na kraj pameti ne pade, da bi jo uokvirila v nek "urnik". Tako je pri nas. Pozdravček! Anreja
|
|
|
|