Februarke (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

bivka -> Februarke (4.1.2005 13:50:15)

Drage :nosecka:,
kako ste? Že odštevate?

Jaz imam rok 23.02.2005 in pričakujemo :roza:.
Iz tedna v teden sem bolj nestrpna, malo me je strah poroda. Postavljam si kup vprašanj (kakšna bom kot mati, bom lahko dojila, kumu bo podobna najina sreča,....), vse mamice pa mi govorijo, naj še uživam, se naspim in poležavam kolikor me je volja.
Moje počutje je vedno slabše-zelo slabo spim in zelo zatekam. V 14 dneh sem pridobila 2 kg in me malo skrbi to zatekanje, saj jem tako kot prej, napihnjena pa sem kot balon. pridobila pa sem skoraj 11 kg. Pridno papam skoraj vse, mi pa najbolj paše sladko. Mljask!
Moja :roza: je vedno bolj močna in me včasih tako brcne, da že malo zaboli. Predvsem v predelu reber.
Tudi moj možek je že zelo nestrpen in je vedno v pripravljenosti-z mobitelom v roki.
Za :duda: sva že vse nabavila, le nekaj kozmetike mi manjka.
Pa ve?
Pozdravček vsem :nosecka: in :duda: od
B :nosecka: in :duda: :roza: (33t)

nita -> Februarke (4.1.2005 14:02:38)

Živjo!

Bivka, jaz odštevam hitreje kot ti - rok imam 8.2.2005. Zaenkrat me še ni strah, mi je pa tut že mučno, sploh ponoči, ko se morem prestavit iz enega boka na drug. Pa zgaga me čedalje večkrat peče (ni pa glih prehudo!). Pridno pa sem pridobila že 15 kg. Tudi men paše sladko!!!:sloncek:

Ravno danes ponoči sem sanjala (do sedaj se mi še to ni zgodilo), da smo že srečna družinica, ki uživa s svojo punco. Pa bila je taaaakooooo pridna, da sploh ni bilo problemov z njo. Samo spala in jedla je. A mogoče katera ve, kaj to pomeni??? Ponavadi dobre sanje pomenijo slabo in obratno??? Upam, da ne bo skoz jokala!!!

Nabavljeno še nimamo vse - v večini pa. Manjka nam še banjica, previjalna blazina, glavniček in škarjice in seveda planice. To imam namreč na seznamu stvari, ki jih je potrebno pod nujno še kupit. Drugače pa se ravno danes spravljam počasi vse prat, da bo pripravljeno.

Za enkrat lep pozdrav in uživajte v nosečnosti!!

Vsem ena:rozica:

Anita (35t)

Špacka -> Februarke (4.1.2005 14:25:45)

Ojla!
Jaz pa predvideno pridem na vrsto za vama rok imam 28.02.05 čeprav pa nikol ne veš.Panika me zaenkrat še ne grabi, trenutno sem v fazi neučakanosti, komaj čakam da vidim to svojo :duda:
Tud men paše sladko, se tako težko uprem, tako kg pridno rastejo imam že 11kg več, ki pa mi po pripovedovanju drugih prav pašejo- zredila sem se samo v bušija, pred nosečnostjo pa sem bila za večino itak presuha.Sicer pa se bom z odvečnimi kg ukvarjala potem....
Nakupljeno in pripravljeno za :duda: še nimam vsega, bom uredila do konca meseca, tako da februarja samo še čakamo, sicer pa imam zdaj časa v izobilju, ker sem že doma, tako da bo.
V četrtek grem pa v materinsko šolo, prej nisva mogla, sva imela oba gužvo v decembru, itak sem pa še dovolj gibčna in poskočna tako da ni problema. Komaj čakam!

Pobožajte svoje bušije pa-pa

Špacka(32t)

Anonimen -> Februarke (4.1.2005 14:34:20)

Katera bo rodila 24.?:)-:)-:)-

Jaz skratka navijam za 24.2.:) Takrat smo prov fajn :fis:ke rojene:)-

Pofočkam še Mino1, ki ima rok 20. Je pa nisem vidla/slišala že nakj časa, tko da nč ne vem povedat, kako je:zmeden: Glih dones grem za njenga :duda: eno darilo kupit...za takrat, ko se bo rodil:)

lan -> Februarke (4.1.2005 14:37:35)

Bravo BIVKA,dober datum(moj roj.dan),takrat smo rojeni taboljši!

Anonimen -> Februarke (4.1.2005 14:50:43)

No no Lan, ne bi se zdej kregal:)-:)-:)-

(ja ja, sem že nehala čvekat...)

maja&m -> Februarke (4.1.2005 15:21:38)

Ojla!

Tudi jaz sem februarka in sicer 19.2, pa :modri: naj bi bil.

Poroda me ni strah,po eni strani že prav čakam, ker imajo vsi toliko za povedati. Glede ostalih vprašanj se ti pridružujem. Kako bo z dojenjem,sploh ker sem študentka (redna) in bi se rada potem čimprej vrnila na faks...

Moje počutje-muči me nespečnost(ponoči budna,podnevi bi spala), zgaga me peče, pa še zatekati sem začela. Na vodo hodim precej pogosto,tak da ne morem ravno reči da mi voda zaostaja. Najbolj me moti zatečenost pri rokah,me kar bolijo,kot da bi 3 dni skupaj sneg kidala.

Od hrane mi najbolj paše tisto kar je prepovedano.:)-
Kako bo s kg se bom po porodu obremenjevala.

Naš :modri: je včasih tako razposajen,da jih kar fino skupim,kar je zelo dobro vidno (premiki trebuha,poskakovanje...),da brc v rebra sploh ne omenjam. Je včasih prav boleče.

Nabavljeno še nimava vsega,še malo pa bo. Bova ta mesec uredila.

Pa lepo preživite še teh nekaj dni...

Maja&:duda:

piščanc -> Februarke (4.1.2005 17:42:54)

Jaz že prav nestrpno pričakujem. PDP imam 3.2. in sem zdaj že doma. Prejšnji vikend smo prali, zdaj pa likam, likam in likam in zbiram informacije, kaj potrebujem od kozmetike, kako bom postlala posteljico... v glavnem 300 stvari, ki se mi zdijo nadvse pomembne. Spim včasih dobro, včasih grozno, samo bolj na kratko in po večkrat, ker me vse boli. Mali kakšno noč spi, kakšno pa razgraja, glede na brce pa še ne bo tako kmalu ven pogledal. Paše mi sladko in predvsem skoz jem, pridobila sem 12 kg, pa se še ni ustavilo. Sicer pa samo, da bo otroček zdrav. Nikamor se mi ne da, kratek sprehod je vse kar zmorem, potem pa že sopiham kot slon. Najbolj mi paše pripravljati stvari za otročka in počivati. Uživajte vse :nosecka: in na zdravje naših :duda:.

Martina27 -> Februarke (4.1.2005 17:47:10)

Lep pozdravček!

Tud jaz sem srečna februarka in sicer imam rok 14.02 in z mojim dragim pričakujeva :modri:

Kaj vam naj rečem,namesto,da bi me bilo čim manj strah me je vedno bolj strah poroda.Bojim se tudi kako bo kaj z dojenjem,ker glede na to ko berem knjige in noter pišejo takšne in drugačne stvari mi ni jasno kako in kaj bom jaz to vse obvladala.Ampak na koncu si mislim zanj bom pač potrpela.

Ponoči več ne spim,najhuje je ko se moram obrnit iz enega boka na drugega,zgaga me peče že kakšne tri mesece,križ me ful boli,pa ta sramna kost,sam mi je zdravnik rekel,da je to normalno,ker je obrnjen dol in mi pač tja ful pritiska.

Za mojega pikeca že imam vse,tud posteljico imam že pripravljeno,sem jo pa prekrila z eno rjuho,vse stvari sem že preprala in popeglala,tud torbo sem mojemu že pripravila,tako da še sam on mi mora dat znak kdaj bo čas,da se spoznamo.Joooj tega trenutka se pa resnično najbolj veselim in vem,da bom jokala kakor mali otrok.

Jutri ravno grem malo k staršem za 14 dni v Maribor in upam,da me nebo kaj tam vlovilo.Začnem namreč z materinsko šolo,pa pač mal še jih grem pogledat pred porodom.

No,to bo zaenkrat vse:sloncek::sloncek:

Lep pozdrav od

:nosecka:Martine in mojga sončka:angel:

atinav -> Februarke (4.1.2005 18:35:28)

Ojla punce!
Evo še ena februarka, rok imam 2.2. z dragim se bova pustila presenetiti, tako da nisva nič vprašala za spol. Pučutim se kar vredu, doma sem skoraj že tri tedne(koristim še stari dopust) in prav uživam.
No malo mi zatekajo noge in prsti na rokah, ki so predvsem boleči zjutraj. Ja zredila sem se tudi že dosti 15 kg :(. Spanje je tudi zelo težavno, saj niakkor ne morem najti nobenega pravilne položaja. Uglavno spremljajo me čisto normalne nosečniške težave :)-.
Včeraj sem začela z pranjem malih oblekic:love:, tako da zdaj me čaka samo še prijetni del. Nabavljeno imava nekako skoraj vse...iščem samo še kakšen luštkan kompletek za domov...ker bi rada imela oranžne barve, ga kar težko najdem.
Pri nas doma smo v velikem pričakovanju naše :duda:.

Lep pozdravček vsem nosečkam:nosecka:!

papa
atinav
:)

Tina26 -> Februarke (4.1.2005 20:31:22)

Evo se mene
Rok imam 1.2.2005, tako da bo kar kmalu. Danes sem prvi dan na porodniski - juuupi
Nosecniske tezavice imam ze skoz, tako da nic novega (boli sramna kost, zgaga, otekanje, omrtviceni prsti,...- skratka nic hujsega :)- )
Spim pa se vedno kot angelcek, razen to da hodim na wc, sploh ne vem da bi se ponoci kaj dogajalo.
:roza: :duda: je cez dan zelo zivahna in ima najraje ocija - kar ponori ko ga zaslisi, pa sladkarije tudi obozuje - ali pa jih jaz :zmeden:
Zredila sem se ze za 18 kg, ampak se tolazim s tem da sem bila prej suhica.
Nabavljeno imam v vecini ze vse, tako da lahko detka kar pride ces kakih 10 dni, do takrat ji pa se vse zlikam in se psihicno pripravim nanjo in na porod.
Vsem nam zelim veliko srece in da nam zadnji dnevi cim lepse minejo.
papa

Ani 2 -> Februarke (4.1.2005 21:19:25)

Pozdravljene!

Moj rok poroda pa je 16.2 ki pa se tudi hitro bliža.
Ta teden hodim v materinsko šolo in pridno posušam 8),saj mi bo zagotovo prišlo marsikaj prav.
Imam pa približno enake težave kot večina nosečk,zgaga me peče,ponoči moram večkrat na wc itd.
Za :duda: imam v večini že vse pripravljeno,oblačila pa začnem drugi teden prat in likat :).
Tako želim vam še naprej lepo nosečnost in pa seveda,čim lažji porod in pa zdrave otročičke.

Lp.Ani 34t.

Rozinca -> Februarke (4.1.2005 23:16:47)

Živjo!:bravo:
Danes se tudi jaz prvič oglašam s pisno besedo. Do sedaj sem vas namreč samo pridno brala.
Pa še nekaj o meni: moj PDP je 25.2., uživam pa že na koriščenju preostanka lanskega dopusta. Buši še ni prevelik, tako da lahko te prve dneve izkoristim še za ˝laufiranje˝naokoli, kolikor se mi seveda v nosečniškem stanju da.
Do sedaj sem se zredila za 11 kg, ampak če bom vsak dan tako jedla kot sem danes, bo ta številka do poroda kar precej večja8). Kaj hočemo, včasih pač pride tak dan, a ne?;)
Sicer pa imam namen začeti stvari za dojenčka prati in likati v začetku februarja. Nekje globoko v meni pa me je že kar strah, da to ne bo prepozno, da naju najina kepica ne bi prehitela.
V materinsko šolo greva prihodnji teden in moram priznati, da jo že komaj čakam. Sicer me pa tudi mučijo običajne nosečniške težave: zgaga, prebujanje ponoči, pritiskanje na sramno kost, neprestana potreba po cartanju;)....

Skratka drage februarke, gremo pogumno naprej!Še malo! :bravo:

Rozinca, 33 teden

maya1 -> Februarke (5.1.2005 6:46:24)

:nosecka::nosecka::nosecka:!

tud jst sem februarka (6.2),upam pa, da bo kaj prej, ker že nestrpno čakam bebiko. kilogramčki se lepo kopičijo (12 kg).pripravljeno imam že vse, tko, da samo čakam kdaj me bo prijelo. razen laufanja na wc, pa nespanja ponoči me nič ne matra. danes imam CTG, bomo vidli kaj bodo rekli.
mogoče katera ve, če je do konca še kakšen UZ, nazadje sem ga imela v 22t.
lepo se imejte
maya1 in :duda::modri: 36t

rdečelaska -> Februarke (5.1.2005 11:43:14)

Pozdravljene!

Danes je moj zadnji delovni dan. Pred porodniško še porabim nekaj dopusta, rok pa imam 21.2.05 in ker mi ni dalo miru sem izvedela da bova dobila :roza:.

Nimam še skoraj nič pripravljeno, vendar bom imela zdaj, ko bom doma dovolj časa, da poskrbim za vse potrebno.

Seveda brez nosečniških težav ne gre, tako da tudi mene muči zgaga, pa kolki bolijo, pa spati ne morem, pa roke in noge mi zatekajo, da me kar sklepi bolijo...
Kar se tiče kg, sem pridobila 12 dobrih kg. Jesti mi paše vse najbolj pa sladko.

Vsem želim, da dobro preživite preostali nosečniški čas in kasneje uživate s svojimi sončki :duda:!

Lep pozdrav!

rdečelaska in :duda::roza: 33t

Alina -> Februarke (5.1.2005 13:27:24)

Pozdravljene!

Tudi jaz spadam med februarke. Rok imam 05.02.2005, z mojim dragim že nestrpno pričakujema najinega :modri:.Jaz sem doma že od četrtega meseca nosečnosti.

Poroda se niti ne bojim, vem da bom imela CR (problemi s kolki, skolioza, kila). Dojenje pa bi znalo povzročati težave, čeprav mislim da nam bo tudi to uspevalo.

Pojavljajo se standardne nosečniške težave. Zelo slabo spim, prestavljam se iz enega boka na drugega pa nič ne pomoga, obiski WC so ponoči pogosti, zjutraj pa se me loteva zatečenost rok, ki pa je zelo neprijetna (zaradi skolioze hrbtenice so prsti na desni roki otrdeli cel dan, čutim tudi bolečine v kolkih.

Pri porehrani nimam problemov saj mi vse zelo paše, pradvsem sladkarije - teža 14kg (je g. rekla da je čist OK saj sem bila presuha).

Za najinega malčka so stvari že oprane in polikane. Sledi še samo priprava posteljice.:duda:

Uživajte še preostanek nosečnosti s svojimi trebuščki!

Alina 36t

lupča -> Februarke (7.1.2005 18:11:25)

Čestitam da boš postala mamica!
Imaš pa le termin za porod, takrat sem pred 24 leti prijokala na svet jaz! Vendar pustimo sedaj mene, jaz pa imam termin 2.3.2005.
Popolnoma te razumem da si nestrpna saj se jaz enako počutim: napihnjeno, okorno pa še zelo močne bolečine imam v križu, ups pa noge mi otekajo, tako da tudi mene pestijo vse te nosečniške težave, ki spadajo zraven.
Želim ti miren in lep porod in lepo materinstvo z tvojo pupiko!
Aja kaj pa ime že imata?
Midva z mojim ne prideva skupaj, pa mami ni vprašala kaj nosi pod srčkom tako da potrebujeva za:modri: in:roza:!
LP, Ljubica
:bravo::bravo::bravo::bravo:

Stran: [1]