Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 16:32:57
|
|
|
|
ajtak
|
Nas je star 3 tedne in je ob 21h, potem ob 2-3h in spet okrog 6-7h tako, da se jaz ok naspim!!!
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 16:37:18
|
|
|
|
tasekk
|
Moj je imel sedaj 3 m in se hraniva zvečer tam nekje ob 10, 11. Potem pa ga podojim cca ob 2- 3 zjutraj in spet ob 6, 7 zjutraj, včasih pa se zbudi tudi kasneje. Tak ritem je dobil zdaj v zadnjem mesecu. Prej pa sploh ni bilo nobenega reda. Papanje pa rešimo nekje v pol urice ali pa še prej. Posebej ponoči hitro spet zaspi, neglede na to koliko časa se hranimo pa zdrži do jutra.
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 18:24:22
|
|
|
|
tintin
|
dvakrat. ob 22h je zadnjič zvečer, zaspi ob 23h, nato dojim ob cca. 2 ali 3h in nato okoli 5h. star je en mesec.
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 18:51:42
|
|
|
|
Klaudia
|
Zvečer ob 21h zadnje dojenje, zaspi uro kasneje. Prvo nočno dojenje ob 3h, drugo ob 6h, potem pa zjutraj okoli pol 9h. Torej ponoči se doji 2x, stara je pa 2 meseca
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 18:56:11
|
|
|
|
tinaaja
|
8,5m - n-krat
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 19:17:19
|
|
|
|
kada
|
Zvečer je okoli 21h. Zaspi ob 22h. Potem pa se ponoči hrani ob 2h-3h in še ob 6h. Doji se približno 15-20 minut. Star pa je 1mesec.
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 19:19:12
|
|
|
|
Seven*
|
IZVIRNO SPOROČILO: rumenasoncnica Pozdravljene, vprašanje za mamice, ki dojite - kako pogosto se vaši ponoči zbujajo za dojenje? Naš je star dobrih 7 tednov in se zbuja na 2 do največ 3 ure, potem pa se vsaj kakih 40 min doji....mama pa utrujena in nenaspana za dnevne aktivnosti. Vaše izkušnje? Verjamem da nas je na tem forumu ene 70% takih, ki se jim je to, kar se tebi dogajalo vsaj do 6 meseca ali še več. Prej se boš sprijaznila lažje ti bo. Dobi pa človek sčasoma kondicijo.
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 19:48:55
|
|
|
|
MADMAX
|
dojenček naj bi se najedel že pri 10 min. jaz sem ga pustila največ 20 min na zizi priklopljenga naprej je že crkljanje, drugače se mi je ponoči dojil od 5 do 10 min. pol pa zaspal naprej. Ponoči takoj, ko dojenček zaspi pojdi tudi ti z njim spat, ker ponavadi prvo rundo dlje spijo. Sva se pa do 6 mes samo dojila brez dodajanja. lp
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 20:05:14
|
|
|
|
*erika*
|
moja je stara 6 tednov in se enkrat zbudi vcasi dvakrat in potem je ene 20minutpol pa zaspi.naprimer okoli 23h se podoji 20min. potem okoli 4h in potem ob 9h zjutrj,cez dan pa je ne 3do4 ure
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 20:09:02
|
|
|
|
Paštetka
|
To dojenje...mislim, da je vsak dojenček drugačen. Pa tudi isti dojenček se v različnih mesecih budi različno. Moja dojenčica je prve 3 mesece spala. Zbudila se je 1-2x na noč. In zdaj pri 4. mesecih, ko so kao že sposobni preživeti noč brez hranjenja se budi 3-4x na noč. Moj dojenček pa se je budil tudi n-krat na noč, čeprav je tudi prve 3 mesece spal zelo dobro. kot je seven napisala. Sčasoma se naučiš tudi tako naspati . Čeprav se meni dojenje po 50 minut zdi totalno predolgo. probaj ga dojiti 10 minut, pa boš videla če se bo tudi tako hitro zbudil. Mogoče pa ne ve zaspati brez dojke.
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 20:13:49
|
|
|
|
eya
|
Jaz sem na začetku dojila ponoči nekje na 3-4 ure, pa dojil se je kake pol ure, kasneje še manj. Ni pa nikoli bil nek strašen jedec, še zdaj ni
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 20:14:51
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR IZVIRNO SPOROČILO: rumenasoncnica Pozdravljene, vprašanje za mamice, ki dojite - kako pogosto se vaši ponoči zbujajo za dojenje? Naš je star dobrih 7 tednov in se zbuja na 2 do največ 3 ure, potem pa se vsaj kakih 40 min doji....mama pa utrujena in nenaspana za dnevne aktivnosti. Vaše izkušnje? Verjamem da nas je na tem forumu ene 70% takih, ki se jim je to, kar se tebi dogajalo vsaj do 6 meseca ali še več. Prej se boš sprijaznila lažje ti bo. Dobi pa človek sčasoma kondicijo. Ja pri enem letu smo čist utečeni, tudi če se doji 13x po 50minut...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 10.12.2007 20:19:29
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 22:28:07
|
|
|
|
dskubin
|
8,5m - n-krat mi tut približno tko (oboje, starost in dojenje) Aja, pa če je to dolgo več, kot 2,5 minut, je že podiranje rekordov. Ja pri enem letu smo čist utečeni, tudi če se doji 13x po 50minut... Ja, če se samo 6x, se zjutraj takoj pohvališ vsem prjatelcam, da kako dobro si spala . Če se pa 3x, je to idealna noč
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 10.12.2007 23:20:27
|
|
|
|
monja79
|
Mi smo pa med srečneži, ki spijo celo noč . Okrog desetih se zadnjič podojiva, potem pa ponavadi spi do petih, polšestih zjutraj, ko se spet podojiva in potem spi še do osmih. Ko ima slabo noč, pa se še vmes zbudi okrog treh, pol štirih, pa se podojiva; pa potem ob petih polšestih spet. A tudi to ni posebej pogosto. Naša je res pridna in zaradi nje ponoči spimo. Je pa sedaj stara 5,5 mesecev, a je tako že od začetka, ko sva prišli iz bolnice. Se pa vsaj dvakrat zbudimo zaradi dvoletnika, ki ima svoje nočne fore, da dol padeš. Pa v najboljši noči se nam vsaj igrat ni treba tam okrog dveh zjutraj . Suma sumarum - tudi mi ponoči dežuramo in vstajamo. Je to menda v paketu zraven dojenčka gratis. A kot je napisala Seven, definitivno dobiš kondicijo!
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 11.12.2007 13:34:13
|
|
|
|
annie
|
Sedaj je star 3 mesece in že lep čas spimo celo noč ...če pa že, vendar zelo poredko, pa se zbudi 1x...
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 11.12.2007 13:56:07
|
|
|
|
Rozmarinka
|
rumenasoncnica, upam da je dojenje steklo ! Pa tudi ce moras kdaj dodati-ne sekiraj se prevec, vazno da je dete sito ! Da odgovorim na tvoje vprasanje glede nocnega dojenja (starost 2 meseca in pol) dojimo zelo razlicno, vecinoma 2x na noc (okoli 4h in ob 7h) redko 3x (ob 1h, 4h in 7h). So pa potrebe malckov in malcki zelo razlicni tako da tu ni nobenega pravila.
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 11.12.2007 14:01:17
|
|
|
|
ThinkPink
|
Moja pa papa ob 20h, zaspi ob 21h, potem pa papanje sledi: ob 12h, ob 3h, ob 6h. Je pa cca.5-10 minut, in takoj zaspi nazaj.
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 12.12.2007 9:28:13
|
|
|
|
rumenasoncnica
|
Rozmarinka zivjo, ja, dojenje trenutno na sreči kar gre. Čez dan in ponoči se samo dojimo, pri večernem dojenju pred spanjem dobi še dodatek - včasih spije 60 ml, včasih pa tudi skoraj nič. Kako pa pri tebi?
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 12.12.2007 9:34:45
|
|
|
|
Naja30
|
Prve 3 mesece se je zbujala nekje na 3 ure. Potem pa kakor kdaj. Včasih na 3, včasih na 1 uro ali 15 minut.
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 12.12.2007 11:24:31
|
|
|
|
petrika
|
Meni je zadnjič sestra pri pediatrinji rekla, naj jo nikar ne navajam na dojenje ponoči na 2 uri!!!! Pa kaj če se zbudi? Tako ji zvečer dodam malce umetnega mleka, da se bolj naje in potem povprečno jemo 2x na noč.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.12.2007 11:49:54
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 12.12.2007 12:04:54
|
|
|
|
muck
|
Čisto na začetku se mi je zdelo, da ga imam skozi priklopljenega, pa še dojil se je po pol ure na vsake 2 uri (tam nekje do 1m). Do 2m se je zbujal 2x na noč, potem je prešel na 1x, sedaj pa kar celo noč prespi. Tu pa tam pride kak dan, ko ga morm okoli 5-ih podojit. Zaenkrat kar gre brez panike. (tok, tok, tok)
|
|
RE: Mame, ki dojite-kako pogosto ponoči? 12.12.2007 12:23:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko je bila še novorojenček, je ponoči jedla nekje na dve uri, zdaj pri 10ih mesecih pa odvisno, kako noč nič, šele proti jutru, včasih pa dvakrat ali trikrat. Zbuja se pa še zmeri po parkrat na noč, vsaj za dudo.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?