Anonimen -> RE: Oktober 2006 - 3 (22.1.2008 21:35:07)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolona2 lina sm te hotla prašat.....kako kej cene v ameriki....govorijo nekaj o slabem dolarju pa o recesiji....a se to kej pozna pri nakupih? Težko rečem, ker NY je nekaj čisto specifičnega. Dejstvo je, da dolar v primerjavi z EUR slabi, kar pomeni, če nakupuješ je to ful ugodno, če pa varčuješ je pa to ful slabo. Vsi govorijo o tem, da se je recimo bencin ful podražil. Ampak recimo, mleko se je podražilo še bolj. Cene stanovanj, najemnine stanovanj, storitve, osnovne življenjske potrebščine so se podražile. Na dvig cen je v ogromni veličini vplival napad na dvojčke. Po letu 2001 je namreč življenje tu preceeeeeeejjjjj dražje. Pa že itak je dražje od ostalih ameriških mest....Potem so govorice da za vsem tem stoji Wall Street ki samo uživa ob svojih planih.... Iz lastnih izkušenj pa lahko povem samo to: ko smo maja prišli sem, sem rekla, ja to je pa drago, pa tisto je drago, ma to bom pa v Sloveniji kupila itd....ko smo poleti prišli domov, sem rekla, ja to je pa dražje kot v NY, ma tisto bom pa raje v NY kupila....tako da ne vem...meni se zdi, da je SLovenija ful draga država, če pogledam nepremičnine, če pogledam cunje, avtomobile....to je tukaj ceneje, ampak vedite da plače so pa petkrat večje....
|
|
|
|