Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 10:28:44
|
|
|
|
Primoza
|
No temelj prijateljstva je nek skupni interes. Tako da je zadeva dinamična. Seveda pa nekaterim prija, da se stalno sukajo v neki družbi "prijateljev", taki bodo za to poskrbeli z otroki ali brez. Je pa, poleg partnerja dobro imeti nekaj prijateljev, če ne drugje, vsaj na TR, da ti priskočijo na pomoč, ko jih rabiš. Slednji so za pomoč tudi najzanesljivejši.
< Sporočilo je popravil Primoza RR -- 9.12.2007 10:29:52 >
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 11:00:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Nimava še otrok, večina mojih in njegovih prijateljev jih ima. Se družimo manj, ker ni časa....ampak prijateljstvo ostaja. Kolegi so pa itak vsaj v najinem primeru neko mašilo in me nebi glih prizadelo da se ne slišimo več. Pravi prijatelji pa ostajajo. Je pa res da jst ful rada o otrocih debatiram, moj tudi in se mamo zmeri kej za ment. Pa tudi neki žurat ne hodva, se raj dobivamo doma na kavicah in kosilih in debatiramo. Ločiva pa striktno prijatelje od kolegov. Še vedno sem mnenja da te prijatelj, tisti pravi ne bo pustil če imaš otroka. Kolega pa tud če te ni ravno huda zguba.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.12.2007 11:16:23
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 11:32:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem jih kar po vrsti vse izgubila, ker so bile večinoma to šošolke iz faksa, večina nima niti stalnega partnerja, kaj šele moža in otroka. Med sem še bila zanimiva, ko pa so me klicarle po porodu in sem rekla da obiskov še ne sprejemam so nekatere surlo potegnile, nekatere pa se sploh prikazale niso niti po tem, ko sem jih povabila naj pridejo. Pa tudi sama če pomislim si nimamo ničesar za povedat. Najboljša prijateljica pa se je izkazala v drugi luči ko je izvedela da sem noseča, ker sama ne bo nikoli imela otrok. In sem sama prekinila stike, ker mi je veselje jemala
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 11:58:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR Je pa, poleg partnerja dobro imeti nekaj prijateljev, če ne drugje, vsaj na TR, da ti priskočijo na pomoč, ko jih rabiš. Če je TR tekoči račun, potem bi take prijatelje jaz rudi rada imela, ja. Drugače se mi pa to, da je po otrocih za prijatelje manj časa, ne zdi čisto nič groznega, da bi se bilo treba tako razburit, kot si se ti, anonimna. Pač vsak po svoje. Vsak ima svoje prioritete, nič posebnega.
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 12:13:22
|
|
|
|
Raho
|
Večina prijateljev je ostala, predvsem tistih, s katerimi smo se družili že dolga leta (z eno prijateljico sva skupaj že od 1. razreda OŠ). Nekateri, predvsem tisti, v katerih kontekst več nimo sodili, odkar smo v možini, so pač zredčili naša snidenja (jih pa še vedno lahko pokličem ob katerikoli uri in prosim za pomoč), pridobili pa smo si tudi nekaj novih.
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 12:39:37
|
|
|
|
nejcko
|
Se strinjam z Mič, da je resnica nekje vmes. Jaz imam različne izkušnje: "izgubila" sva prijatelje, ki so še brez otrok; "izgubila" sva prijatelje z otroki "ohranila" sva prijatelje brez otrok "ohranila" sva prijatelje z otroki nekaj sva jih pridobila na novo Prijatelji prihajajo in odhajajo, tisti redki biseri - resnično pravi prijatelji - pa ostanejo za vedno, pa naj bodo otroci vmes ali ne. Moja mama ima eno samo resnično prijateljico (prijateljici sta že cca 45 let), pa ta prijateljica sama nima otrok ! Prijatelji so pač izjemno izjemno darilo življenja, ki pa ga je potrebno znati ohraniti!!!
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 13:28:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pa od vseh prijateljev še najbolj sebe pogrešam...
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 14:06:33
|
|
|
|
frutka_
|
Nihče me ni zapustil, kvečjemu sva z možijem pridobila nove prijatelje, znance. Če si eno tako full družabno bitje kot jaz recimo, da ti je hudo za vsaki žur, ki gre mimo tebe, potem redko ostaneš sam. Poznam pa mamice, ki so se po porodu zavile v kokon, se zavlekle v svoja gnezda in jim je to dovolj. Spoštujem njihovo odločitev. Anonimna ne veš kako bo, ko boš imela otroka. Če ti dete cele noči ne bo spalo močno dvomim, da boš pri volji za spročščen klepet in kavico. Resnično te delo z dojenčkom, sploh prvič, na dolgi rok ubija.
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 14:45:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem samo ločila plevel od semena
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 15:26:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Imela sem prijateljico iz otroških dni, ki sva bili kot rit in srajca. Ko se je poročila, se je obnašala, kot da bi " b... za jajca prijela", mene pa dobesedno odklenkala. Nad to prijateljico sem bila zelo, zelo razočarana in mi je bilo leta hudo za njo. Bila je edina prijateljica, ki sem se ji zaupala in ki sva bili v dobrem in slabem skupaj (tako sem vsaj mislila). Moževi prijatelji so ga žurali, ko sva midva imela otroke. Ravno toliko se poznamo, da se pozdravimo. Imam pa kup novih prijateljev/ic, ki smo se spoznali v šoli, ki imamo skupaj v razredu otroke. Imam tudi nekaj priajteljic, bivših sodelavk, ki imamo še vedno stike. Sem pa ohranila tudi nekaj stikov znankami iz otroških dni. Slišimo se enkrat na pol leta in tisto po dve uri. Da pa za prijatelja nimaš časa, ko imaš otroke - lari fari. Jaz osebno rada poklepetam, vendar z resno osebo, ne pa da "bedastoče poslušam". S takimi se rajši ne srečujem. Sem pa zelo vesela, da obstaja ta forum, kjer si izmenjujemo mnenja, izkušnje... Prijatelj je zame tisti, ki te posluša, ki te razume, in seveda obratno... Lp
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 16:05:13
|
|
|
|
ThinkPink
|
Jaz mislim, da prijateljev ne moreš zamejati. Če so pravi, morda imaš res manj časa, ampak jih ne zamenjaš. Pravih prijateljev je malo, zato se teh bolj držim. Kar se pa tiče nekih starih znancev, kolegov, sošolcev ipd....imam pa sedaj manj časa za njih in tudi več nimam interesa zanje, in oni posledično zame. Valda, da se z bivšo sošolko s faksa ne dobivam več, ko pa bi se jaz pogovarjala o pleničkah in bebicah, ona pa o žurkah in kaj ji je kateri tip rekel v petek zvečer.
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 16:14:06
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink Jaz mislim, da prijateljev ne moreš zamejati. Če so pravi, morda imaš res manj časa, ampak jih ne zamenjaš. Ja, včasih ugotoviš, da to niso bili pravi prijatelji, ko npr. rodiš.
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 16:40:32
|
|
|
|
Anonimen
|
ne, sama jih nisem zamenjala one(nekatere) so mene zapustile. zakaj še danes nevem. Vem pa zakaj me je najboljša prijateljica, ki je tudi moja sorodnica zapustila takoj ko sem ji povedala da pričakujem otroka. Vedela sem da ona nima rada otrok skozi je govorila, da jih nebo nikoli imela, ker pač ji niso ljubki pri srcu. in to bi bil njen razlog zakaj se je oddaljila od mene. Kadar koli sem jo poklicala po telefonu nikoli ni imela časa, tudi takrat ko sem bila sama brez otroka me ni želela poznati, ker pač se je izogibala temi glede otroka. Sprva sem se počutila majn vredno, ko pa sem pogledala svoje majhno bitje so vsi dvomi izpuhteli v neznano kam. Sama sebi sem si rekla; moj otrok je, pa če ji je prav ali ne. Spoznala sem nove prijatelje - ice od katerih jih nekaj že ima svoje otroke ostali še ne pa se kljub temu dobro razumemo!!!!!
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 16:55:38
|
|
|
|
natasaom
|
mi smo malo zgubili stike,čeprav pa ko sem za miklavža rabila kuhinjio izBC je bila akcija takoj!!včasih tud koetkamo.smo se pa menili,da bi organizirale piknik v spomin na stare dobre čase,,,,,,gajba pira,kitara......imam pa še vedno prijateljico od 4 leta ...bivše sodelavke me tud pokličejo,se zmenimo za kavo....se mi zdi,da pravo prijateljstvo ne umre,tud če nimaš časa vsak dan kofetkat
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 9.12.2007 17:15:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 18:35:07
|
|
|
|
TamaraJ
|
Z dvema mojima najboljšima prijateljica smo skoraj hkrati postale mamice in sevdea padle v čist drugo sceno. Ampak skupaj. Še vedno se družimo in to je resnično super. Z ostalo družbo, predvsem tistimi, ki nimajo otrok pa... nekako nismo več našli skupnega jezika. Žal..
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 19:17:22
|
|
|
|
Anonimen
|
one(nekatere) so mene zapustile. zakaj še danes nevem Jaz sem par kolegic zato, ker se niso znale pogovarjati več o ničemer drugem kot o otrocih. Dokler so govorile o svojih je še šlo, ko so začele opravljati druge, je bilo pa konec filma .
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 19:56:33
|
|
|
|
malamanja
|
Moja kolegica, ki je pred kratnim rodila ni imela prav super odnosov s svojimi starši in sorodniki, ker se je pač poročila s fantom za katerega so bili vsi proti. No po dveh, treh letih sta se ločila. Zdaj ima eno malo pikico z drugim. Prej s svojimi ni imela precej stikov sedaj, ko je pa rodila pa jo vsi obiskujejo, pa večkrat pove da so ji prinesli to pa ono,.... Saj po eni strani se mi zdi to normalno in prav, po drugi strani pa, kje hudiča pa so bili, ko jih je najbolj potrebovala, ko je imela probleme z bivšim in pdb.. Sedaj se mi zdijo vsi super sladki, samo kako dolgo, dokler jim bo zanimiva, potem pa spet po starem. Jezi me namreč to, da me je sedaj nekako postavila na stranski tir, nič več ne pokliče, ko jaz pokličem, če lahko pridem mal okol pač najde kak izgovor, da ne ipd. Zdaj se mi jo zdi butast še kaj klicat.
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 9.12.2007 20:09:26
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: malamanja Jezi me namreč to, da me je sedaj nekako postavila na stranski tir, nič več ne pokliče, ko jaz pokličem, če lahko pridem mal okol pač najde kak izgovor, da ne ipd. Zdaj se mi jo zdi butast še kaj klicat. o tem pišem !!!!!
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 10.12.2007 7:25:22
|
|
|
|
srki
|
Imam še vedno vse iste prijatelje.
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 10.12.2007 9:50:44
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Ja, se popolnoma strinjam z Gino. Vsako obdobje v življenju ti prinese drug krog ljudi. Ljudi s katerimi se družiš menjuješ, ker tako je pač življenje. Je pa res, da pravi prijatelji ostanejo vedno. Sama imam tri prijateljice, iz vsakega obdobja eno (OŠ; SŠ in Faks) , ki so res prijateljice in imamo tisti pristen, nespremenjen odnos, kljub temu, da se je vsaki izmed nas zgodilo marsikaj, kar nas je spremenilo in se vidimo dosti manj, kot smo se.... ko pridemo skup je tako, kot da ni minil niti dan....
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 10.12.2007 9:51:19
|
|
|
|
Teya*D.
|
Jaz sem jih nekaj izgubila že, ko sem dobila partnerja ker smo prej vedno hodile skupaj žurat zdaj pa se je to zmanjšalo pa so si zabile v glavo, da nimam za njih časa in me niso nič poklicale več. Sama sem nekajkrat poklicala potem pa se mi je zdelo že butasto kot da se na silo pogovarjajo z mano in sem opustila. Najboljša kolegica pa je ostala in jo obiščem vsak teden če je le možnost, ker vem da nima avta in zaradi razdalje nas težje obišče. Ni se pa nikoli zgodilo, da bi našla kak izgovor, da nebi sprejela mojega obiska. Še ko jo pokličem, če je doma in če ima čas mi reče, da lahko pridem kar nenapovedano tako kot v starih časih in da bo zame vedno čas....To je pa zelo lepo!Več pa jih ne rabim, ker drugim niti ne zaupam tako kot njej saj sva že 14let prijateljici in ji lahko povem čisto vse. To pa mi čisto zadostuje!
|
|
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 10.12.2007 9:57:13
|
|
|
|
viv_
|
Ne. Nobene nisem izgubila, sem jih pa precej dobila še zraven. Pri prvi punci sem zraven dobila še 5 prijateljic, pri drugi pa še 2 Drugače pa moja najstarejša prijateljstva sežejo v vrtičkarske dni
|
|
RE: ali ste zamenjali prijatelje, ko ste post... 10.12.2007 12:13:21
|
|
|
|
Baby
|
Jaz mam tud 5 prijateljic več, kot pa pred rojstvom
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?