|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December(ke/čki) 2006
18.12.2007 10:03:37   
emaa
Evo sem plačala.
Smo imeli pestro noč. Baje je pa to bakterija, ki je nalezljiva (kot angina prva dva dni jemanja AB) in si seveda lahko podata, isto kot prehlajene oči, itd. Ponoči ob polnoči je bilo treba dat AB, ne vprašat, David ni hotel in je vse pokozlal, samo da ni bilo treba AB pojest, oz. ga je pojedel in izločil. Luka tudi ni bil navdušen, samo je poznbeje vse zbruhal. Pol pa ker seveda sta dosti pila, sta se posrala, čez poscala in je seveda prišlo čez plenico vse skupaj. Potem pa mi je Luka spet izbruhal AB (spala sta pa od 19:15 do 7:40, razen vmes, ko sva ju midva zbudila za AB). Potem sta bila pa koma, Luku sem bodi preoblekla, ker se je kasneje na rob pokakal in sta šla po 1,5 ure nazaj spat. Stroj pere pokakano, pobruhano, pol moram pa še enega zalaufat. In jaz sem se dol usedla komaj 5 minut nazaj in pijem prvi kozarec tekočine danes. Zajtrk sta jedla bogo, še skute jima ne pašejo, za ostalo   (sadje) mi je pa Klemen spotoma, ko je šel v MB prinesel. Bo probal prej pridet. Popoldne se gremo itak pokazat (sem zmenjena že zaradi Luke), je pa včeraj P (ne naša) rekla za Davida, a to si ti (očitno vsi vedo za njega), si pa fejst fant, no švoh pa res ni.
Zdaj pa pomislit ali bi kaj jedla, preden bo spet treba prat, preoblačit, brisat.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 176
18.12.2007 10:15:38   
Vilma
Ema moraš poskrbeti tudi zase. Ti kar pojej, hrana ti daje moč, saj to veš po otrocih. 
Upam, da tvoj dragi res prej pride, ker je hudo z dvema bolanima. Pa toliko preoblačenja, pranja,...dobra si.
So pa tile antibiotiki nočna mora. Mi jih sicer še nismo imeli, samo ko poslušam ostale starše.... Cela kolobocija prepričat jih, da to spravijo po grlu, če pa že, se pa dostikrat zgodi, da vse pobruhajo.
Javi, kako je, ko pridete popoldne od pediatra.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 177
18.12.2007 10:17:43   
emaa
Saj AB ponavadi pojemo brez problemo, tokrat pa ne gre (vsaj David, ki ga je 1x že imel).

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 178
18.12.2007 10:33:53   
Naja30
Vilma, če so sinusi, to zelo boli. Vem iz lastnih izkušenj. user posted image  Še zdaj vsakič, ko me burja prepiha, me boli glava ko user posted image  Pusti ga, da se naspi, ja.

ema, revčka sta tvoja dva. Saj bo kmalu bolje. Še dobro, da imata zaloge za take primere user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 179
18.12.2007 11:08:48   
r1ta
Ojla punce!

Na hitrco se vam javim samo toliko, da vam povem, da z Ano res uživava. Pravkar smo ji prvič pristrigli laske, zdaj jih bomo pa še meni. Čas tako zelo hitro beži in mi je kar hudo ko se zavem, da greva čez tri dni že domov.

Lepo se imejte in se tipkamo kmalu!

papa

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 180
18.12.2007 11:52:45   
Vilma
Hvala Naja, ker si povedala za sinuse. Ne Dominika ne boli, no vsaj videt ni.
Sem zdaj klicala P, je rekla naj dava kri in vodo, jutri zjutraj bomo vidli.
Malček ima spet mal vročine 38. Upam, da ni nic. Mi je čudno, ker se toliko časa vleče. Že polnih 5 dni vročina. Je rekla, da so mogoče ledvička, ampak dvomim. Ma bomo vidli, bom jutri povedala.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 181
18.12.2007 12:47:08   
Strawberrie Cherrie
Vilma, kako pa lula? A normalno, skoraj brezbarvno?

R1ta, heja hoja!

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 182
18.12.2007 13:36:22   
crci06
EMA user posted image
A si ti že od nekdaj tolk pridna, al te to pač življenje prisili in nauči?
ko se zdaj jaz spomnim, kolk jaz jamram, ko mi eden vse posračka in pobruha...
Dobra si! 
In ja, le privošči še sebi kaj hrane in kakšno dobro kavico!

Bolančki se pa hitro pozdravite, zdaj bo čas praznikov in  bo treba ŽURAAAAAAAAAATTTTTT!!!

Dejte jim to za prebrat, mogoče bo kaj pomagalo user posted image user posted image user posted image

Kaj še?

Aja, hotela sem vprašat, kako to zgleda AB za otroke. Grda šala, ampak če gre za tablete, bi jih nejc pomoje najlažje pojedel tako, da mu jih nekam nastavim in ko bi jih našel, bi ga dal v usta. Seveda bi potem mogla imeti 3-kratno zalogo zaradi takih, ki bi poslinjene letele kam.

Dobro, da pišete, kakšne teste imate!
Sploh nisme pomislila, kaj bi moj že moral znati.
Bomo videli čez 14 dni, ampak žogo dvomim, da bo vrgel. Koliko velika pa je taka žoga?
Tisto veliko - za v vodo  gre nejc  iskat, jo objame in prinese user posted image . tako iz blaga, za dve pesti veliko, pa baše v usta in jo ne ne spusti, kaj šele vrže user posted image .
trenirala ga pa tudi ne bom. No ja. Ne, saj se hecam, res ga ne bom.

Ja, r1ta, kar je lepo, hitro mine. Ampak pomisli, kolk vama bo šele doma lepo, ko vaju ati pogreša in smao razmišlja, kako vaju bo razvajal...

Ker naš opoldanski spanec običajno tudi hitro mine, bom kar zaključila.
Mogoče mi celo uspe še do kofeta pridit vmes.

Neposredna povezava do sporočila: 183
18.12.2007 13:41:58   
emaa
AB za otroke je sirup, sladek in ga daš na žličko, pri Davidu spetembra sem dala v cucelj, pa je šlo. Saj v cucelj bi še šlo, sam pikovit je tako gost z linexom, da ni variante, da bi lahko spil. Za žlico pa itak ne odpreta ust, David rajš čaj ven protestno vrže. Zdaj čakam, da se zbudita, ker sta mi oba skupaj danes pojedla 1,5 skute, ki jo je Luka takoj ven vrgel, David pa potem, ko bi moral linex pojest. Pol šiobnemo do P se pokazat, da pove kaj je zdaj to, ker ne vem kako AB sfurat, Luka ga pa po cuclju ne bo, žlica pa kot sem rekla, no way. POnoči ju budit je brezveze, ker ne bosta pojedla, ampak skozlala (sem Davidu po cuclju probala, pa je popoldansko malico ven metal (ta neprebavljen del). Glede pridnosti pa ne vem, saj mi ni fino pospravljat za njima, sam če se mora, se mora, pa pri dveh si itak navajen na dvojno količino dela. Sam je kriza, ko bi se oba pri meni crkljala, pa ne morem obeh tako držat.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 184
18.12.2007 13:42:57   
emaa
Aja mi nismo imeli metanja žoge (je ne bi vrgla), je vprašala kaj delata, stvari sta sama od sebe skupaj tolkla, ker edino tako veš, če so za kaj. 

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 185
18.12.2007 13:48:36   
ally1
Vilma, Matica so že testirali gensko (oz. za kariotip) in ni bilo nič narobe. Naju pa še niso in sem rekla da naslednjič na pregledu rečem, da naj že kaj v tej smeri naredijo, da vidimo ali je kdo nosilec (česa nevem user posted image ), ali je bil Matic samo en nesrečen primer, da se mu je to zgodilo.

http://soncekmatic.moj-album.com/

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 186
18.12.2007 13:50:48   
ally1
Vilma tudi jaz se strinjam z Najo3, da sinusi bolijo, ne vem iz lastnih izkušenj, ampak jih je imel Matic vnete in se mu je vidlo da trpi ko user posted image , in vročino je imel tudi skoraj 5 dni visoko.
Evo danes smo se pa cepli za ošpice, sm misla da ne bo nič iz tega ker je mal nahoden, pa je vseeno bla pikica ki ji je sledil velik user posted image .

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 187
18.12.2007 13:54:28   
emaa
Sinusi bolijo, pod očkami rata rahlo rdeč in otekel, ampak res rahlo otekel. David ni imel nič bolj zamašenega noa (smo mu ga pucala skoz), pokazatelj vnetja sinusov je bila rdečina in tahla zateklina pod desnim očesom. Pregled krvi j tudi to nakazal, na infekcijski in na ORL pa so to potrdili. In ja bolelo ga je, vročino je imel skoraj 40, nič ni mogel (to je bil njegov prvi AB, kar je doma, prej pa ga je imel zaradi njegove bolezni). 

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 188
18.12.2007 13:58:04   
Strawberrie Cherrie
Ally, pa kaj potem je narobe z Maticem? Ali veste ali ne veste? ali zdravniki vejo ali zopet ne?
Kolikor sem jaz razbrala iz tvojih postov, je homoton - sej se reče temu tako? - in je mogoče malo za vrstniki, kar se sedenja in plazenja tiče. ko gledam njegove slikice, je pa ja tak fejst pob, user posted image user posted image , jaz ne bi nikoli rekla, da je kaj drugačenuser posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 189
18.12.2007 16:24:00   
ally1
S_C da ti po pravici povem pojma nimam kaj mu je. Res je hipoton (ohlapen), ampak oni iščejo razlog zakaj je hipotonuser posted image . V resnici pa ne vejo kaj je narobe z njimuser posted image . Sej veš doktorske finte, nekaj morjo delat da si prislužjo tisti denar.

Neposredna povezava do sporočila: 190
18.12.2007 16:36:55   
crci06
Jaz te pa razumem in verjamem, da se bo pač malo kasneje razvil.
saj na slikci v avatarju ti lepo sedi.
In ni edini primer, da je otrok shodil pri 18m.
To so vse razumne meje.
Eden prej, eden kasneje.
Seveda smo mamice, katerih otroci že hodijo, na to zelo ponosne, samo prosim, ne si to k srcu jemat.
To je tako, kot zobki. Kako ponosne smo bile ko je prišel prvi zobek.
Pa ne moremo nič pri tem. Ko pride, pride.
Razpon, kaj je normalno, je pa ogroooomen.

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 191
18.12.2007 17:10:10   
Strawberrie Cherrie
Ma,ally, jaz gledam na to drugače - se opravičujem hipoton - pač eni otročki potrebujejo čas, da določeno stvar razvijejo. meni je tole opredeljevanje po mesecih tako zgrešeno. pri 5m morajo vsi otroci že čvrsto sedet, pri 8m hodituser posted image mislim Halo? - otroci so ravno tako ljudje, jaz pa osebno ne poznam dva človeka, ki bi si bila identična. drugače pa sem se spomnila, da ima moja excimra tudi hipotončka, samo da nikoli nisem pozornosti polagala na to. je pa res, da je shodil s 17m. pa glavico je sam ful pozno začel držat - zdaj sem šele povezala. ampak sedaj pri 3l je zdrav in vesel, navihan fantek. tako da glavo gor! ker tudi matic je tak srček, da bo vse OK. tile mali so borci, ne moreš verjet....

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 192
18.12.2007 18:32:45   
Vilma
S_C ja lula normalno, skoraj brezbarvno, zato mislim, da niso ledvička. Ima pa zdaj spet 39,3 vročine, sploh ne morem verjet! user posted image  Komaj čakam jutro, da pove, kaj je to za en hudič!

Ally a tudi nakazali niso na nobeno diagnozo? Vsaj približno? "Samo" hipotoničen je? Saj vem, da se tale samo hecno sliši, samo če je res samo hipoton, potem se popolnoma strijnam z moj_moj in S_C. Eni otroci pač prej, eni kasneje.

Kaj pa je rekla glede kil? A mu ok narašča? Vidim tudi, da je bil pri rojstvu bolj med lahkimi. A se je prej rodil? Sory, ker toliko sprašujem, sej če ti ni ok, ni treba odgovarjat, bom zastopla.

Neposredna povezava do sporočila: 193
18.12.2007 18:46:47   
crci06
oh, vilma, nosečka, pomoje tebe ful skrbi, a?
Jaz si ne predstaljam, da  bila danes noseča, ker bi pomoje vsak dan trepetala od strahu, lani pa sem si rekla, da o slabih stvareh ne razmišljam in se res nisem niti zanimala, kaj vse gre lahko narobe. Zdaj, ko že marsikaj vem... hm...  brrr.... 
nič, treba je mislit pozitivno!
kolk stvari bi nam v življenju že lahko šlo narobe, pa je zmeraj vse OK, kajne?

Z maticem je tudi, verjamem v to!
Pa tudi mamica se mi zdiš precej skulirana, ali pač ne tarnaš tukaj, kot počnemo nekatere za vsako buško?!?

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 194
18.12.2007 19:42:08   
Naja30
ema, res si pridna. Saj moraš biti, druga ti ne preostane.user posted image  Kaj šele, če bi bili trije? user posted image

ally, se popolnoma strinjam s SC. Vsak otrok je drugačen in nekateri rabijo pač malo več časa. Tudi meni je katagoriziranje otrok čisto mimo. user posted image

moj_moj, jaz ne tarnam za vsako buško!user posted image  To ti delaš user posted image  Hecam se.

Vilma ja, res si dobra. Mene bi tudi zelo skrbelo in če ima spet visoko vročino, bi ga mogoče kopala v toplo-hladni kopeli. Pri nas je pomagalo.

Kaj smo pa pri nas delali cel dan? Malo smo bili vzunaj, čeprav še vedno piha ko user posted image  in smo bolj na hitro opravili sprehod. Potem sma pa s Tijo popoldan spale. No, jaz sem več kot ona. Na enkrat mi je postalo slabo in vrtelo se mi je in ko sem se ulegla, sem zaspala za skoraj tri ure user posted image  Potem me je pa dragi še zmasiral po križu, ko me je zbudil (da dam Tiji za jest, on namreč ne zna skute odpret user posted image  user posted image ) in  zdaj sem ko prerojena.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 195
18.12.2007 21:02:29   
ally1
Ah punce hvala za vse besede. Sej vam po pravici povem se ne sekiram velik glede teh doktorskih izjav, to je že davno vse za mano (sem vse probleme v porodnišnic pustila k sm bla skor 3tedne notr in sm mela takrat, pred 1letom, dost časa za razmišljatuser posted image ).
mol_moj ne nism tista mamica k bi skoz jamrala (ne rečem da katera kej jamra) glede vsake buške mislm user posted image , Sva se z mojim odločila, da bova "poizkušala" bit taka, da naju ne bi vrgla vsaka stvar iz tira, čeprav mene občasno kej odnese iz tistga tira, itak kot vsako mamo.
Vilma nakazali so na nekaj mišičnega user posted image , ampak jim je čudno; po vseh raziskavah ki smo jih dal čez so vse pokazale da je vse OK. Glede kil (dobre 10kg in velikosti samo 72cm), v RA nič ne jamra pravi da lepo napreduje to je pa tudi vse. Rodil se je 3tedne prekmal vključno s tem da je bil zahiranček.

Tako je to. Pač se je naš Matic matic odloču, da bo mene in očija mal zajuser posted image  in da bo on mal kasnej vse začel izvajat. Jaz si to govorim že dolg časa in tako tud bo (in pika user posted image ).

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 196
18.12.2007 22:38:21   
Naja30
Ko smo že ravno pri buškah in podobnem; kdo pri vas bolj paničari? Pri nas definitivno on, ati. On bi ji bil ves čas za petami, nič ji ne bi dovolil raziskovat. Jaz bi pa dajem malo svobode, da npr. ko kuham, odpira predale in omare in se pobliže spozna s kuhalnicami in pokrovi user posted image  Saj enkrat ji bodo še prav prišli user posted image  In revije, ki jih imam pod mizo v dnevni, zelo rada razmeče, potem pa začne kakšno listat in se kar zatopi v njih (revije Mama).user posted image

In še tole vprašanje. Ker imamo resne težave s spanjem podnevi in uspavanjem zvečer, me zanima tole:
Kdaj se vaši otroci zjutraj zbudijo, kdaj in koliko spijo čez dan in kako jih uspavate in kdaj grejo spat zvečer in kako jih uspavate?

(odgovor članu ally1)
Neposredna povezava do sporočila: 197
18.12.2007 23:50:28   
frufru
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Kdaj se vaši otroci zjutraj zbudijo, kdaj in koliko spijo čez dan in kako jih uspavate in kdaj grejo spat zvečer in kako jih uspavate?
zbudi se okoli pol7h, zaspi okoli pol12h-pol2h, spat gre ob pol 8h. Zaspi s flašo toplega mlekauser posted image Ponoči imamo med 2-4h bujenje in malo čaja s tem da pije pri nama v postelji, da rata mehak, pol ga pa R odnese nazaj v posteljico. Zlati je mojuser posted image user posted image , ker mu to tudi po letu dni ni težko in me ponoči tako šparauser posted image . No tudi mali je kar se spanja tičeuser posted image , ko bo črtal tisto flašo ponoči bo pa user posted image na kvadratuser posted image

< Sporočilo je popravil frufru -- 18.12.2007 23:51:08 >

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 198
19.12.2007 8:32:34   
Strawberrie Cherrie
Ožbej načeloma gre spat ob 19.30h, pridejo pa dnevi kot včeraj, ko je še ob 21h divjal s potiskačem okoliuser posted image in sem skoraj jaz prej zaspala kot on. zbudi se med 6-7h zjutraj. ponavadi ravno nekje vmes. vmes se približno 3x do 7x dojivauser posted image - spi zraven naju, smo ga že navajali na kiderbet, pa je potem vmes prišla bolnica in sem ga zopet povsem razvadilauser posted image user posted image user posted image user posted image
tudi podnevi ni angelček, ampak vse prej drugo, vendar GLAVNO DA JE ZDRAVuser posted image user posted image user posted image user posted image

podnevi spi 2x po 20min, brzinsko napolni baterije, če pa gre spat samo okoli 12h, pa takrat potegnepol urceuser posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 199
19.12.2007 10:27:56   
Naja30
Ok vidim, da ni Tija edina, ki pogosto spi samo 1x na dan. Je pa res, da zjutraj, pa potegne do 8h, tudi do 9h je že in zvečer hodi spat do 21h najkasneje. Mislim, da je bolje, da spi 1x na dan, kot pa 2x, ker potem težje zvečer zaspi.-

Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....
Domača opravila za otroke: Od 2 do 12 let
Preverite, katera so tista hišna opravila, ki jih lahko naložite otroku glede na njegovo starost. Presenečeni boste, kaj...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?