![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 9:50:00
|
|
|
|
Najaa
|
Ojla punce! Sem si prav vzela vikend off od rač. Za mene zasvojenko je to že pravi podvig. Vrnili smo se na obalo, kjer je zelo toplo, vsaj čez dan. Punce vam povem, da je to tako lepo, ko se ti ni treba cel zavit v oblačila, ko greš iz bajte! Da čestitam Manci za kahlico v vrtcu! In Niki za lulanje v domačo kahlico! Mi bomo tudi počasi začeli z odvajanjem od pleničke. Počasi, da probamo, če bi šlo. Silila je ne bom. Kaj imajo vaši še bodyje? Npr. Nadja? Zdaj ko je brez pleničke? Ali bo treba počasi prešaltat na spodnje majčke in hlačke? Jaz pa šibam v trgovino.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 10:23:29
|
|
|
|
essa411
|
Hej! jaz imam pa čez vikend "prisilni" off od računalnika ... JAh, pri nas "luna" še kar traja, danes ponoč se je celo samo 1x zbudu. ampak je pa še vedno v svoji sobi, in zdej noče it več spat z očijem...pa tko dobr jima je že šlo... Bravo za vse "kahličarje", pri nas je bla kahla z a okras, za igrat, karkoli...tko da smo jo kar pospravil . vsake tolk se spomne in gre na wc na nastavek lulat. za kakanje ni šans! je plenička zakon pa še skrije se zraven... Tud jaz bi ga čez dan dala v gatke, da bi se počas navadu, ampak kaj ko je čez teden pri tašči! Ona že ne bo brisala za njim. sploh majo pa dol tapison....Mogoče konec januarja, ko bo imel moj dragi cel teden dopust pa že lahko probamo. Najaa_naš je še v body-u, mi je všeč, da so ledvica pokrita, da nič ne leze ven. me pa jezi, ker ne najdem večjih številk v trgovinah. V šparu majo največje 98/104 pa so majhni za kvečjemu realnih 92/98...A katera ve za večje številke kje se jih dobi???
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 11:14:57
|
|
|
|
Najaa
|
essa, ravno sem iz hoferja, kjer imajo akcijo bodyjev, sam so s kratkimi rokavi. Mene to ne moti, ker ima itak čez še dolge rokave in v vrtcu je to več kot dovolj. Številke so pa zelo velike. 98/104 je npr. veliko vrčja kot drugod. Drugače pa ima tudi hm večje št., ki so tudi večje od običajnih. Koliko pa ima Lan št.? Tija ima vse od 92-104. Ima pač dolge noge in spodnje dele rabi večje, bodyji so pa 92 še prav. Sem ji vzela tudi dvoje spodnje dele hlač, trenerke. Ful dober material in poceni.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 11:48:25
|
|
|
|
essa411
|
V soboto sem bla v Hoferju na Celovški pa je izropan! A so dons kej dobil? H&M ovi bodyi Lanu že dolg niso več prav. Itak pa nimajo večjih od 86 oz. 92 , če se ne motim? Men tud ni panike če so s kratkimi rokavi, sam da so. Sicer pa sem enkrat v hoferju že kupvala, pa so taki bolj tenki, ampak boljš kot nič. A trenirke si tud tam kupila? P.S: a s tem avatarjem nam hočeš lušte delat???? No, pri men ti je uspel...njami!!!
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 11:57:56
|
|
|
|
Najaa
|
Sory za avatar, bom zamenjala. Ma v hoferju moraš naletet na dobro robo. Tokrat imajo debelejše bodyje, ampak so od danes. Tak da v soboto verjetno še ni bilo tega. Trenerke so tudi iz hoferja in so podložene, ampak ne ful. Meni se zdi ravno prav za v vrtec. A da v hm-u nimajo večjih bodyjev od 92?
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 12:01:35
|
|
|
|
essa411
|
Kul, se bom ustavla danes na poti domov. Če bojo sploh še kaj imeli.... Ne da bi vedla
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 12:09:12
|
|
|
|
crci06
|
Najaa, kaj je zdaj to s sladoledom?! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Ja, HM ima največje bodije 86, če se prav spomnim. Vsaj tisti 3/1 so le na oddelku za dojenčke, to pa seveda mi nismo več, kajne? Pa tolk rada sem imela tiste bodije. Shorty, ne provociraj! Nč ne bo. Še dolgo. Naš mali ne pošilja sporočil v sanjah! Če pa že, je danes ugotavljal, če mami pod puloverjem skriva kakšnega nodija Včeraj sem spet pospravljala premajhne cunje... ne morem vejret. Sicer je zrasel le nekaj cm, pa vseeno se kakšnim majčkam kar skrajšajo rokavi... pa tudi novih ima dovolj, moramo vse malo ponosit. etos prvič nimam nekega veselja it na razrpodaje, ker pojma nimam, kako velik bo otrok drugo leto. Kakšne številke jim zdaj vi kupite na zalogo? Naš je za RD dobil bundico Mana za 4 leta, pa je nismo mogli oz. smo komaj zapeli čez trebuh, tako da je zdaj na dieti. Prisilno. Max 10 dag sladkarij na dan! Saj res, Shorty, kako zdaj Nika napreduje, odkar se ne doji več? Zdaj je pa že pol leta, a? Lahko že potgneš črto in rečeš, da zdaj več je? men je pa dolgčas, ker mam danes soboto...
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 13:18:45
|
|
|
|
r1ta
|
Mi smo s posvetovalnice. Izvedeli nič novega. Ančka ima pri dveh letih 10,5kg in meri v višino 82 cm. Po krivulji je teža okay, višina pa ne. Mislim, kr nekaj. Glavno je, da je zdrava. Po tistih krivuljah pa itak ne bo nikoli med normalnimi. Tudi midva nisma nikoli bila, tak da... Spali smi slabo. Ančka se je ob polnoči zbudila in me je hotela imet ob sebi, tako da sem po zadnjem pisanju spakirala culico in se zasidrala pri njej, potem me je pa še dve uri božala. Malo z rokami, malo z nogami. Glavno da je koža na kožo! Tako, da bova zdajle duplo zaspali. Iščem pa že cel dan kot nora eno Anino jopico. Ni je pod milim bogom nikjer...
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 13:20:12
|
|
|
|
Najaa
|
Jaz tud moram pregledat Tijino garderobo in se odpravit v nabavo zdaj, ko so razprodaje... moj_moj, ne gledat tolko na številke, ker so takoooo različne! Tija je imela npr. pri dobrem letu ali 1,5 letih jakno iz Okaidija, ki je bila za 3 leta. Pač imajo majhne št. In kaj kej delate druge? Meni je tudi dolgčas, ko je Tija v vrtcu, mož v službi... dela je sicer veliko, sam se ne počutim nič kaj produktivno. Že kaj razmišljate, kaj bodo otroci za pusta hrusta??
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 15:15:33
|
|
|
|
crci06
|
kdo pravi, da ne bomo skoz na drugi strani... očitno je tolk več mlajših malčkov, da zaradi kakšne x teme, ki zasede vrstico v tabelic, me koj pademo čez... saj pravim, da smo stari ratali, daleč od kakšnih majcenih dojenčkov... ah, en k*** update mi črke žre. raje pustim da se poštima. Frufru - a bilahko za idejo še enrkat dala lovrota Mojstra miha v album? In še poročilo manjka
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 20:36:52
|
|
|
|
crci06
|
hop na prvo stran ne dam se
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 20:49:35
|
|
|
|
frufru
|
Mojmoj poročila ni, ker smo bili samo malo okoli hiše in spalni vikend. No naš Lovro na stranišču sicer rad sedi in gleda knjigico, not pa nič ne spusti. Danes zjutraj je bil spet na wc, pa sem šla iskat bodi. Pridem nazaj in je mali z wc sestopil in se na ploščice pokakal 2 klobasici. Pol sem ga pa glih zrihtala in mi mali reče, mami kaka. No in odvijem in je bila v plenici pašteta. nima pa nobene ure, da bi ga človek gor čepet dal.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 20:54:56
|
|
|
|
Shorty_
|
bom še sem prilepila A ga katera ima?? prosila bi za kar nekaj informacij saj se z možem odločava za odprtje. Vem da ga odpreš enako ko klasični s.p. ampak zanima me predvsem kako je z dohodnino s stroški.... za vsako izkušnjo in odgovor vam bom hvaležna. Lp shorty
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 20:56:47
|
|
|
|
frufru
|
IZVIRNO SPOROČILO: shorty bom še sem prilepila A ga katera ima?? prosila bi za kar nekaj informacij saj se z možem odločava za odprtje. Vem da ga odpreš enako ko klasični s.p. ampak zanima me predvsem kako je z dohodnino s stroški.... za vsako izkušnjo in odgovor vam bom hvaležna. Lp shorty ???
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 22:02:15
|
|
|
|
Shorty_
|
IZVIRNO SPOROČILO: shorty bom še sem prilepila Popoldanski S.p. A ga katera ima?? prosila bi za kar nekaj informacij saj se z možem odločava za odprtje. Vem da ga odpreš enako ko klasični s.p. ampak zanima me predvsem kako je z dohodnino s stroški.... za vsako izkušnjo in odgovor vam bom hvaležna. Lp shorty hvala fru fru
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 22:10:32
|
|
|
|
emaa
|
Kako je z dohodnino ne vem, naša računovodja pravi, da se splača sam ne smeš več kot toliko na leto zaslužit (mislim, da 20.000€), mesečnih stroškov je pa baje cca 39€. Baje ugodno, če delaš še kaj zraven službe, pa da lahko račun izstaviš.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 22:18:38
|
|
|
|
Shorty_
|
IZVIRNO SPOROČILO: emamair Kako je z dohodnino ne vem, naša računovodja pravi, da se splača sam ne smeš več kot toliko na leto zaslužit (mislim, da 20.000€), mesečnih stroškov je pa baje cca 39€. Baje ugodno, če delaš še kaj zraven službe, pa da lahko račun izstaviš. ja če dobiš več kot 25000€ na leto rataš zavezanec za ddv sam ne vem če so v ta znesek vštete tud tvoje plače?? delal bi pa možek jz bi mu pa malo pomagala
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 12.1.2009 23:38:01
|
|
|
|
r1ta
|
No po branju vaših kahličarjev (grozna beseda, ne) sem za hec poskusila še jaz popoldan brez plenice. Rezultat: za začetek lulanje v kahlico, nato pa 1x polulan ati - od Ane, da ne bo pomote, preoblečemo oba, 1x polulan moj računalniški oblazinjen stol (preoblečemo Ano, na stol damo brisačo), čez 20 minut se polula še v kahlico in na koncu še enkrat klobasa v bodiju! To se je vse zgodilo v roku dveh ur! Se mi zdi da sem dve uri samo pucala, letala in preoblačila. Ne vem no, če bi že mi poskušali kaj zares Ko sem ji pokazala klobaso jo je pa povohala in prav z navdušenjem vzkliknila "uuuaaaaauuu", češ madona, poglej kaj jaz znam! Mi štirinajsti čut pravi, da bo odvajanje od plenice še pestro!
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 13.1.2009 8:03:58
|
|
|
|
tintara
|
Pozdravljene! Naja: NAdja ima še bodije, spodaj pa spodnje hlače. Takrat me je cist prevec presenetila in sem kak teden prej nabavila ful novih vecjih bodijev, In potem bum, zdaj bomo pa brez plenic. Majck nisem imela, pa smo na zacetku stukal z bodiji. Pol sem pa ugotovila, da cist gre in ji bom cez zimo pustila se bodije, spomladi pa presaltamo na majice. Ma tako si jih vsaj ne zvlece gor. Vecji bodiji: Se za Gasperja sem jih enkrat kupila v Marxs and Spencerju v Lj, drugace se mi pa zdi, da so Schisser (ma ne vem kako se napiše šiser) tudi kar veliki, pa jih prodajajo v dosti trgovinah. Pa še kvalitetni so, sam cena je najbrz tud kar kvalitetna. Zadnjic ste se menile, kako vasi pojejo vse najboljse, pa novoletne. A vam povem kaj poje nasa madam oz govori: so opice skakale, so nago rit kazale, so stele do deset, pa je ena padla v skret. (moglo bi biti sirni svet na mesto skret), ampak kaj ko je Gasper pogruntal, da se rima tudi na skret. In Nadja to doma pove glih cist vsakic, k ima 3 minute casa. Mi je kar mal nerodno, ker sem prepricana, da jo tudi v vrtcu govori. Ker ponosna je pa tok zraven k govori. Nic, babuske, sibam delat. Lepo se imejte. Tina Aja, se neki sem se spomnila: barcica po morju plava, drevesa se premikajo
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 13.1.2009 8:14:56
|
|
|
|
emaa
|
Shorty mislim, da je teh 25000€ prihodkov, torej od izstavljenih računov (plača je odhodek), pa za popoldanski s.p. mora biti nujno še nekje v službi.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 13.1.2009 8:32:41
|
|
|
|
Shorty_
|
Ema ja rezumem se pravi se gleda ločeno prihodek iz popoldanskega s.p.-ja in osebni dohodek, sej se mi je zdelo. V ponedeljek greva na Ajpes pa ne vem kam še vse se pozanimat pa tole odpret upam da bo uspešno. Tintara tele opice so fenomenalne ampak drevesa se premikajo ta pa zmaga, si jo kar prestavljam. R1ta ja ko pogruntajo sistem lulanja je veliko dela ampak ga je potem manj (ni več previjanja) tko da naša bo po vrtcu popoldan brez pleničke če bomo doma. Včeraj je bila skoraj 2 uri brez ko sta bila z atijem sama ampak ni hotla lulat nč je treba še kej narest. Zdej bom neki malga delala od doma in maram bit pridna
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 13.1.2009 10:08:24
|
|
|
|
r1ta
|
Opala, glih sem nas še ujela na prvi strani! Tintara meni je pesmica svetovna! A tako lepo že poje Nadja? Mi smo še daleč od celih stavkov ali pa celih pesmic. Včasih sem kar malo žalostna, ker še ne govori tako kot drugi otroci in ker sem ji naložila breme treh jezikov. Mah, saj bo. Bo pa kasneje obvladala vse tri. Še huje mi je pa, ko jaz njej slovensko, ona pa meni nazaj nizozemsko. Zadnjič ji je uspelo vprašati, ko je dadi nesel smeti dol: " Waar is dadi now?" (kje je dadi zdaj), vendar bi namesto now, morala reči "nu", če bi že hotela reči vse v nizozemščini, tako je pa "now" vzela iz angleščine. Saj bo... Takole. Zdaj bo pa treba še kaj naredit!
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 13.1.2009 10:15:24
|
|
|
|
Najaa
|
Tudi mi smo imeli včeraj popoldan kratkotrajno navajanje na brez plenic. Zgledalo je tako kot kak dan prej pri shorty in Niki. Pustila sem jo brez plenice in je naga letala okoli. Skoz sem ji ponavljala, da če bo lulala, naj se usede na kahlico, ki je bila ves čas prisotna. Ene parkrat se je usedla, enkrat celo nekaj kapljic spustila... Ko je pa začelo zares teči, je pa vstala in dokončala na tepih. No, pol je bila še malo naga, sam ni več lulala. r1ta vi ste tud imeli prave hece! Ma kot pravi tintara in vse druge, kakšen teden ali dva je treba potrpet in brisat lužice (kot za kužki ), pol se pa tak navadijo. Sej meni tudi ni, ko gre na stol, kavč, tepih... in vem, da lahk vsak čas priteče, ampak mora se naučit. Danes bom tud tako probala. Pa cel teden, ker ta vikend bova doma in je treba izkoristit. Mogoče nam pa le rata. Bi bilo fajn, da marca ne bi imeli dva pleničarja doma. Dobila sem baby vac! Popoldan sprobamo. Moj je že čist navdušen, kok bo imela mala čisti nosek. Je bral komentarje tukaj na rr in so-ste ga prepričale.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 13.1.2009 17:24:39
|
|
|
|
Najaa
|
Da nas vržem na prvo stran, drugače bomo še na tretji pristale. Ne počutim se najbolje danes, taka utrujena sem... Sem pa pregledala Tijine cotke in je spet ena vreča za pospravit. Pa tud pozabljiva sem, da je kaj. Pravim mojemu, da moram kupit nogavičke in še kakšne hlače ala trenerka... potem pa pogledam v eno vrečo in najdem dvoje hlače in 5 parov nogavičk, ki sem jih že pred časom kupila malo večje št. Tako da ok, mala za enkrat ne rabi nič.
|
|
|
|
RE: December(ke/čki) 2006 13.1.2009 17:40:34
|
|
|
|
frufru
|
Mi bodije počasi ukinjamo. to pomeni nosimo te, ki so nam prav, novih pa ne mislimo kupovat. In to iz 3 razlogov: težko jih je za dobit, mali galami 100 na uro in se koče sam napravljat, to pa z bodiji ne gre. Plus, če se hočmo hitro sleč za na wc, nam je bodi samo v napoto. Mamo pa 2 majčki z dolgimi rokavi in žabe žabonke. Drugače majo večje bodije tudi v leclercu, samo našmu ne potegnejo več. Ma namreč bolj dolg trup, al pa kratke roke in noge. Tintara super pesmica . Naš poje pa kaka mami, kaka dedi, kaka oči babica, kaka teta, kaka iza kaka cela ulica (na vižo od kekca) To je od takrat, ko ga je v vrtcu banana prvič zacementirala
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiPrešeren »na otroški način«Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.