Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (3.1.2005 15:35:11)

Vam povem, je ni stvari, ki bi me bolj spravila ob živce.:grrr: Pa ne, da kogarkoli obsojam. Ampak a se vam kaj znano sliši:
vsi vas veselo vabijo na obisk, češ odkar imate otroka vas sploh še ni bilo bla, bla...;)

In popustite in greste na obisk. Tam pa milijon enih nabiralcev prahu (tako midva z možem poimenujeva spominke in vse ostale zadeve ki stojijo na policah in nimajo nobene uporabne vrednosti).
In seveda vse na dosegu rok otroka!:(
Otrok pa kot bi prišel v raj, koliko novih stvari za pošlatat, poslinit in pospravit!:bravo:
Potem pa :hudicek: letam sem ter tja, ne pusti to, tega tudi ne smeš, bog ne daj, da kaj pade na tla in se razbije.
Ponavadi po kakšnih 20 minutah obupam, spokamo in gremo domov.

Če je kaj bolj napornega, kot to.... ne, ni!:((:((:((




Blanka77 -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (3.1.2005 15:38:53)

Pri nas eh težav sicer še nimamo, jih pa pričakujem. Pač bojo mel kej razbitga, poslinjenga, če že hočjo, da prideš na obisk, ker otroka pa res ne moreš privezat na stol.




Anonimen -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (3.1.2005 15:48:54)

Ja, je eno tako obdobje, ko se to dogaja. Tam okrog enega leta. Pa tudi, če se gre kam posedet na kakšno kavico, v kakšen lokal, je isto. Poleti, vzunaj, mislim. Me prav zanima, katera mamica lahko v miru sedi in pije kavico, medtem ko njen otrok, ki je že dobro shodil, lepo stoji ali pa pri miru sedi zraven in čaka... Po navadi se takrat dirka naokrog za otrokom, kava pa ostane nepopita na mizi in preden se gre, se jo na hitro zlije vase. Tako je tudi na obiskih križ. Pa saj mine. Pri dveh letih je že bolje. Takrat pa obvezno morajo biti igrače, če ni otrok. Drugače je pa samo: A gremoooo? Jaz sem obiske v tem obdobju omejila na minimalno, ker je bilo itak brez veze, pogovarjati se tako ali tako nisem mogla, z otrokom pa se lahko in lažje igram doma.




jagoda -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (3.1.2005 15:53:33)

Uf alja, na to pa sploh še nisem pomislila! Zdaj gremo z Adamom brez problema na obiske (5mesecev). Lepo ga damo na dekico na tla, da pase kravice, al pa ga nosimo mi tisti, kjer smo na obisku, po rokah:)-:)-:)-:)- Kak bo pa pol, pa nimam pojma. Verjetno bomo prvič pri enih kaj razbili, pol nas pa ne bojo več vabli( nobeni prijatelji, ko se bo razvedelo):zmeden::zmeden::zmeden:, al pa se bojo navadli, da mal pospravjo krhke in lomljive stvari preden pridemo!:)-:)-:)- Če nas imajo radi in so res pravi prijatelji, bo to drugo, če pa niso, pa se je tak brezveze družit z njimi!

Js se na tvojem mestu ne bi nič sekirala.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.1.2005 16:01:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (3.1.2005 22:33:19)

joj zdej sem se spomnila ene matkine frendice, ko je prišla na obisk s svojima dvema razgrajačema. ampak to je blo pa res skrajno! mulca sta neumorno metala iz polic knjige, spominke in vse nabiralce prahu po tleh, tako da jih je bla polna dnevna soba, ženska pa je mirno sedela in srebala kavico. midve z matko sva samo debelo zijali in nisva vedli al lahko kej rečeva al ne??!! ko je ta ženska z mulcema odšla je moja mat bla čiz zgrožena js pa takrat kot najstnica še bolj.

no mati mi je potem povedala da smo mi kot taki mulci sedeli kot kipi pri miru na obiskih in js ji verjamem, ker takrat je bla taka vzgoja in tut sama se spomnim, da nism nikoli nikjer delala raztura. in mislim da je tako prav! če nisi zmožen otroka vzgojiti, da se vede saj približno kulturno, tut če hodi okol, sam da ne dela štale, pol bodi pa doma! no zdej sem pametna, kako bo pa čez ene pol leta ko bo moja mš začela okol letat bomo pa vidl. v glavnem jo bom skušala naučit da ne bo ne doma ne na obiskih delala kar se ji pade na pamet! in tut js ko imam otroka ne maram takih razgrajačev v svojem domu.

lp, lara




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.1.2005 23:03:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Erdbeere -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (4.1.2005 7:56:37)

Evo jest se pa strinjam z Laro moja Teja je vedno lepo pridna...ne stika (tudi doma ne sme) nikoli mi ni zmetala iz omar posode....tko kot ene razlagajo in zakaj ne...zato ko je enkrat hotela sem jih lepo rekla da tega pa ne sme in ne dela tega....pa tud če gremo na obisk kam kjer nimajo otrok...vedno se najde kakšen plišast medvedek al pa kaj podobnega da se lahko z njim igra...jest ji pač ne dovolim razmetavat, ne doma ne kjerkoli....




Anonimen -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (4.1.2005 9:16:48)

Ma ne vem, kako lahko enoletnemu razigranemu otroku dopoveš, da toliko stvari, ki jih hoče "občudovat", jih preizkusit in spoznat, ne sme. Saj je res, da se mogoče da omejiti igranje z vsemi temi tako zelo zanimivimi stvarmi, ampak enoletni otrok pač mora odkrivati in spoznavati stvari okoli sebe. Nekaj je seveda lahko takih, ki se jih ne sme, ampak če je otrok radoveden, kot je v njegovi naravi, mu težko vse prepovemo. In tudi prav je, da ne. Drugače je s triletniki, ki se grdo obnašajo, takim se že pozna napačna vzgoja, ki se kaže v tem, da vedno dosežejo, kar hočejo in ne poznajo omejitev, kot bi jih morali. Pri enoletniku je to težje. Takrat pač moraš na obiskih letat za njimi in jih dopovedovat, česa vse ne smejo... ne vem, koliko jih sedi pri miru. Hvala bogu.




Anonimen -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (4.1.2005 10:17:21)

Ja, se strinjam s Splišni. Jaz Lei sigurno ne pustim da razmetava in zlaga stvari v tujem domu. Ampak hoče prijet rožico ji rečem ne, najde šalčko. Rečem ne, najde kaj drugega. In tako je vedno milijon enih stvari, za katere je potrebno rečt ne in letat sem ter tja. To je mučno. Ker se ne moreš vsest za 5 minut in vsaj popiti enega soka. Po mojem je 14 mesecev otrok še vedno premajhen, da bi razumel, da ni doma in da stvari ki so na dosegu rok niso vedno za igrat. Je pa sigurno tudi odvisno od narave otroka. Eni so bolj radovedni kot drugi. In spet eni bolj ubogljivi kot drugi. Lea sicer uboga ampak radovednost, ta je pa veliiiiiiiiika!




L&F&B -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (4.1.2005 12:58:48)

:)-:)-:)-Ja, Alja in Splišni, se čist strinjam z vama. Moj 14m je sicer precej priden in ubogljiv, a zelooo radoveden in tu mu jaz apriori dopuščam to svobodo. Sem bolj flegma in ko gremo kam na obisk jim pač razložim, kaj lahko pričakujejo. Da uničujemo in razbijamo ne, a vse raziščemo in primemo v roke. Jaz mu ponavadi razlagam, kaj je kaj, kdaj mora pazit, da se kaj ne razbije itd. Se je že zgodilo, da smo bili na obisku prvič in nikoli več...:)-.:bravo:




Anonimen -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (4.1.2005 19:40:50)

absolutno se strinjam, da enoletnemu otroku ne morš dopovedat da more sedet na miru, ampak poanta je v tem, da zdej pri enem letu začnete kot ste že omenile z neji za prepovedane stvari in pri tem vztrajat tako da pri treh ne bojo kot podivjan trop volkov. mislim, da tu starši delamo napako, da prehitro popuščamo, ker je naporno, ne mormo v miru popit kavice, po riti ni vzojno in je grdo, dret se je tut brezveze. ampak če pomislm. mene niso nikol tepl, tut ne vem kaj drl se niso name, ampak ko sem js hodila v šolo pa to ni blo 100 let nazaj nismo mel nobenih varnostnikov kot jih majo dandanes??!! ne vem zakaj?!!

lp, lara




Anonimen -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (4.1.2005 20:05:15)

Lara, tole ni bilo čisto primerno za tole debato. Sem prepričana, da sta moj sin in Aljina hči čisto lepo zgojena otroka in obljubljam, da bom dala vse od sebe, vse, kar je v mojih močeh, da bom sina vzgojila v poštenega in sočutnega človeka.




Anonimen -> Ko greste z otrokom na obisk nekam, kjer otrok nimajo.... (5.1.2005 10:12:49)

Ja, Splišni prav imaš! :bravo::bravo::bravo:




Stran: [1]