Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 8:38:45
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
ja, je pomembno. vsaj tako sem jaz razumela. ker če je prehitro, lahko popadki prenehajo, oz so vedno bolj šibki; če je pa prepozno, ti je pa tut verjetno jasno, kaj se zgodi.meni so kateter vstavili okoli 10.10h, rodilam pa sem ob 12h.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 10:16:24
|
|
|
|
Azzurra
|
EA sem dobila ko sem bila odprta 3 cm, popadki so bili redni, na koliko ne vem, se ne spomnem več. Predno sem dobila EA, so bili popadki na 2 do 1 minuto in mislim, da je bilo tudi po EA tako, čutila sem jih, a niso boleli, zato nisem bila pozorna nanje, dokler je napočil čas za izstis. Vstavili so mi jo ob 23. uri, rodila sem ob 4.10.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 10:23:20
|
|
|
|
Anonimen
|
odprta sem bla 2 cm ko so mi umetno sprožil porod z umetnimi popadki in istočasno spustil prvo dozo EA. tako nisme čutila niti enga popadka!
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 10:44:58
|
|
|
|
maja24
|
A pa to kej fejst boli k ti zapičjo iglo?A moraš res it nujno na predavanje o EA če jo hočeš?
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 10:48:58
|
|
|
|
Azzurra
|
za vaše konce ne vem, pri nas je predavanje nujno, tudi podpisat moraš izjavo, ki jo potem prineseš s sabo v porodno sobo. ne boj se igle. predno ti jo vstavijo, te pošpricajo z anestetikom. upoštevaj tudi to, da se čedalje več operacij (spodnje okončine, ginekološke operacije oz. vse kar se dogaja od pasu navzdol) vedno več opravlja v lokalni - epiudralni oz. spinalni analgeziji. to pomeni, da so anesteziologi tudi vedno bolj spretni pri vstavljanju, da je ta postopek zaradi izkušenj tudi vedno bolj varen.
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 11:46:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bila cca. 3 cm odprta, popadke sem imela pa na 1-2 minuti. EA so mi vstavili okrog 15.30, rodila sem ob 19.30. Vstavljanje katetra sicer boli, ampak v primerjavi s popadki ni to nič.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 12:29:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja24 A pa to kej fejst boli k ti zapičjo iglo?A moraš res it nujno na predavanje o EA če jo hočeš? Mene ni nič bolelo, niti vedela nisem kdaj me je piknil. Kot pa sem že večkrat napisala, sem imela super anastezista - dr. Grmek. V Postojni moraš nujno na predavanje, kjer dobiš papirje s soglasjem, če hočeš EA. V porodni sobi sem bila od 10:30, ob 12h sem jo dobila. Kako redne popadke sem imela, pa ne vem. Bila sem odprta 3cm. Je pa EA ena izzmed mojih najboljših odočitev v mojem življenju!
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 13:10:57
|
|
|
|
smigli
|
IZVIRNO SPOROČILO: tianna IZVIRNO SPOROČILO: maja24 A pa to kej fejst boli k ti zapičjo iglo?A moraš res it nujno na predavanje o EA če jo hočeš? Mene ni nič bolelo, niti vedela nisem kdaj me je piknil. Kot pa sem že večkrat napisala, sem imela super anastezista - dr. Grmek. V Postojni moraš nujno na predavanje, kjer dobiš papirje s soglasjem, če hočeš EA. V porodni sobi sem bila od 10:30, ob 12h sem jo dobila. Kako redne popadke sem imela, pa ne vem. Bila sem odprta 3cm. Je pa EA ena izzmed mojih najboljših odočitev v mojem življenju! Se podpišem
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 13:13:34
|
|
|
|
kely
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja24 Je pa EA ena izzmed mojih najboljših odočitev v mojem življenju! Pod tole se pa tudi jaz podpišem S tem, da je mene vstavljanje bolelo ampak, tistih par sekund se da potrpeti in to v primerjavi s popadki ni nič
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 13:16:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kely IZVIRNO SPOROČILO: maja24 Je pa EA ena izzmed mojih najboljših odočitev v mojem življenju! Pod tole se pa tudi jaz podpišem S tem, da je mene vstavljanje bolelo ampak, tistih par sekund se da potrpeti in to v primerjavi s popadki ni nič Se strinjam
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 13:27:00
|
|
|
|
mateyka
|
jaz sem že prišla tja 3 cm odprta, tko da ne vem kdaj jo lahko najbolj zgodaj dobiš. men so jo dal, ko nisem več mogla zdržat brez. in kekec mi jo je 3x vstavljal (je bil čas dopustov in je bil en nadomestni) - boli pa kr. jaz sem lahko hodila okol, ker je tko narjen EA v tej bolnici. itak sem morala stat, da se je hitro spuščala, tko da nisem dobila tako visoke doze kot v sloveniji (je tle ne dajejo). sam je res - popadki bolijo veliko bolj. to vem, ker so me dal dol z EA ko sem mela izstis (švedi tko delajo). sam tud izstis ni tako hud (brez EA), ker ne traja dolgo. men je blo bolj pomembno, da se nisem nič raztrgala (pa sem mela vakum). tle ful pazijo na to, da se ne šiva, če se le da
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 13:39:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja24 Je pa EA ena izzmed mojih najboljših odočitev v mojem življenju! se definitivno strinjam vstavljenje sploh nisem čutila, v porodnišnico sem prišla odprta 6cm, takoj sem nekaj do 17 dobila EA, rodila sem ob 19.03. Naslednjič ponovim vajo
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 19:06:29
|
|
|
|
mišk
|
EA je zakon!!!! Jst sem jo dobila, ko sem bila odprta 4 cm. Mela sem že kar močne popadke, ki so me orenk boleli, zato še tolk bolj cenim epiduralno. Ker sem občutila kaj pomeni imeti popadek! Čutila sem čisto vse, kak mi otrok "leze" ven, nisem pa čutila bolečin. Razen na koncu, ker mi je tik pred iztisom otroka niso več dodajali. Vstavljanje katetra me ni popolnoma nič bolelo. V Brežicah, kjer sem rodila moraš it prej na pogovor z anesteziologom, da ti vse razloži, čeprav je moja cimra v porodnišnici dobila EA tudi prez tega posveta. V glavnem, ko bom naslednjič rodila hočem definitivno EA!
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 7.12.2007 20:06:25
|
|
|
|
SuzanaKK
|
V Slovenj Gradcu moraš iti prej na predavanje, dobiš tudi soglasje, ki ga podpišeš, vendar pa se lahko potem še vedno premisliš. Obratno ne gre, saj ni dovolj anestezistov. Jaz še nisem rodila, čakamo, ampak kolikor je razložila dr. Zupančičeva, nas je vse prisotne bodoče mamice prepričala.
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 8.12.2007 13:39:07
|
|
|
|
mišk
|
Zgleda, da imajo v Brežicah podoben sistem kot na Švedskem. Ne dajo ti ravno močne doze, pa še pred iztisom ti jo "odklopjo". V tej porodnišnici jo lahko dobiš šele, ko si odprta 4 cm, prej ne!
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 8.12.2007 14:04:52
|
|
|
|
Anonimen
|
V porodno sem prišla 3 cm odprta, po 3 urah umetnih in zgolj 4 cm so mi vstavili EA. Pred tem so me ves čas spraševali če še lahko zdržim brez EA da bi se do vstavitve čim bolj odprla, ker se po EA lahko porod upočasni. Vstavitev ni nič bolela, popadkov pa po tem niti čutila več nisem in sem spala na porodni mizi . Ker pa se žal nisem odpirala, so se po 2 urah po EA odločili za CR in dozo samo povečali. Če grem še 1x ponovimo vajo, brez EA mene tam ne vidijo več. Je zakon. Posledic nisem imela nobenih, prav tako ne obe cimri, ki sta prav tako imeli EA, ki je vodil v CR. Rodila pa sem v Postojni.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 8.12.2007 21:16:31
|
|
|
|
Ronči
|
Novo mesto - nujen obisk predavanj, nič ne rabiš podpisat. Imela sem sprožen porod z umetnimi popadki, EA vstavijo ko si odprt 4 cm. Vstavljanje ne boli, ga je pa vstavljala večkrat ker imam rahlo skoliozo. Z EA prenehajo, ko je čaz za iztis, vendar se je zakompliciralo in tje trajala zadna faza več kot dve ure brez EA, nazadje sem imela vakum. Drugače sem se pa z EA v 45 minutah odprla iz 4 cm na 10.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 8.12.2007 21:39:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: srček Če grem še 1x ponovimo vajo, brez EA mene tam ne vidijo več. Mene tudi ne.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 9.12.2007 8:27:19
|
|
|
|
buči
|
Jaz sem prvič rodila z EA. V Postojni. Najprej predavanja, vse podpisat, v porodni nič niso vedeli, tako da so mi kateter vstavili kar enkrat vmes. Popadkov nisem čutila, pritisk na medenico še vedno. Potiskat nisem mogla, končali smo z vakuumom. Trajalo je 9 ur. Čez 8 tednov imam drugič rok. Strah me je bolečin, ker jih res slabo prenašam, ampka sem se že takoj na začetku odločila, da grem rodit brez EA. Bom že nekako. Malo krivim EA, da je bil porod tako dolg, da sem 24 ur ležala in nisem mogla na vodo in sem dobila 3x kateter, akr svinsko boli še nekaj časa, raje ne bom omenjala. Tudi mene ne vidijo več z EA, če prav npr. vstavljanje katetra v hrbtenjačo sploh ne boli in ni moteče. Srečno, kakor koli se že odličite!
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 9.12.2007 13:07:44
|
|
|
|
Magi*
|
mater, povsod mate EA, sam v metropoli je nimamo. no, vseeno sem prvič preživela, tudi tisto urco umetnih popadkov na koncu. iztisa se pa sploh ne spomnim, da bi bolel upam, da bom drugič tudi tako "poceni" skoz prišla.
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 9.12.2007 14:37:59
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: buči Popadkov nisem čutila, pritisk na medenico še vedno. Potiskat nisem mogla, končali smo z vakuumom. Trajalo je 9 ur. Malo krivim EA, da je bil porod tako dolg, da sem 24 ur ležala in nisem mogla na vodo in sem dobila 3x kateter, akr svinsko boli še nekaj časa, raje ne bom omenjala. Vidiš, to je full odvisno od do . Moj porod je bil kratek, ne glede na EA. V porodno sem šla ob 10:30 (odprta 3cm), EA dobila ob 12:30h, rodila ob 15:04. Potiskala sem lahko, čeprav res nisem vedela kam; toda je šlo. Babica je računala (preden sem dobila EA), da bom rodila tam po 19h - glede na to, da sem prvič in da bom z EA - in je bila potem prav presenečena kako hitro je vse šlo.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 9.12.2007 15:01:30
|
|
|
|
mišk
|
Moj porod je tudi trajal samo dve uri. Od predrtja mehurja, do poroda. Mogoče pa ponekod dajo premočno dozo, tak da res nimaš pol nobenga občutka. Jst recimo, sem popadke še kako čutila, samo tiste grozne bolečine ni blo.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 9.12.2007 16:33:29
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mišk Mogoče pa ponekod dajo premočno dozo, tak da res nimaš pol nobenga občutka. Jst recimo, sem popadke še kako čutila, samo tiste grozne bolečine ni blo. Jst pa popadkov sploh nisem čutila. Pa je šlo vseeno hitro. Zapala sem vmes. Ma meni je bilo super in brez EA ne grem roditi nikoli.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki ste rodile z EA 10.12.2007 9:34:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: buči Jaz sem prvič rodila z EA. V Postojni. Najprej predavanja, vse podpisat, v porodni nič niso vedeli, tako da so mi kateter vstavili kar enkrat vmes. Popadkov nisem čutila, pritisk na medenico še vedno. Potiskat nisem mogla, končali smo z vakuumom. Trajalo je 9 ur. Čez 8 tednov imam drugič rok. Strah me je bolečin, ker jih res slabo prenašam, ampka sem se že takoj na začetku odločila, da grem rodit brez EA. Bom že nekako. Malo krivim EA, da je bil porod tako dolg, da sem 24 ur ležala in nisem mogla na vodo in sem dobila 3x kateter, akr svinsko boli še nekaj časa, raje ne bom omenjala. Tudi mene ne vidijo več z EA, če prav npr. vstavljanje katetra v hrbtenjačo sploh ne boli in ni moteče. Srečno, kakor koli se že odličite! to je pa res odvsno od posameznice. Jst sem dobila EA neki do 17h , rodila sem pa 19.03.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?