Anonimen -> nekaj vprašanjc o hrani (3.1.2005 14:22:24)
|
Si ji poskusila dat kaki? Ga olupiš, zmeškaš z vilico, pa malo limonice daš čez, ni pa nujno. Ne vem, se še dobi kaj grozdja? Zdajle je res zatišje sadja. Agrumi pa še ne pridejo v poštev (ki so, čeprav slabi :( ). Jaz sem Lei pri šestih mesecih dajala že praktično vse razen jagod, agrumov, svinjskega mesa, od jajca le rumenjak. Za primer, da te ne bo tako strah naj ti povem, kaj je bila Leina najljubša hrana pri 6 mesecih - pasulj! Pa nikoli ni imela nobenih težav. Frutkov in podobnih zadev sem se jaz tudi izogibala, razen, če smo kam šli, ker so priročni. Jogurt ji lahko daš. Lea ga ni marala, zdaj je pa nora na kislo mleko. Testenine ji tudi mirne volje lahko daš. Lahko ji kupiš kakšno teletino ali piščančka, pa skupaj z zelenjavico fajn skuhaš in zmiksaš. Njami!;) Zdaj je stara okoli 6 mesecev. Se bo kmalu navadila žvečit. Kupi testenine, ki so kot rižek, pa čez omakica, pa ji lahko probaš dat, če bo dol spravila. Pa te iste testenine lahko tudi v juho zakuhaš. Pa rižotka na tisoč in en način. Ko bo vsaj malo prežvečila seveda. Mi smo na začetku stalno jedli juhice z rižki, rižkaste testenine pa rižotke. Če pa tudi tega še ne bo mogla, pa gres v juhi zakuhan. Si ji poskusila dat: pasulj? obaro? zelenjavno juhico?
|
|
|
|