angina (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tteeaa -> angina (6.12.2007 18:36:53)

Zdravo, punce!

Sem fasalo čisto tapravo angino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. in ker sem alergična na Ospen, mi ga zdravnica seveda ni upala predpisat zdaj, ko sem noseča. In tako sem dobila Hiconcil, za katerega sploh ne vejo, če mi bo pomagal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Skratka, me malo skrbi. Imam pa eno vprašanje za vas: Kaj lahko vzamem proti kašlju? vedno, ko zbolim, imam velike težave s kašljem, tako da običajno kak teden ponoči presedim. Kaj priporočate? 

Hvala za odgovor.... 

Anonimen -> RE: angina (6.12.2007 18:39:54)

Domači sirup iz vršičkov smreke.

Anonimen -> RE: angina (6.12.2007 18:46:54)

Segrej med, ampak res samo segrej v teflonski ponvi, ga polij po plenici ali razmaži ali kakšnem drugem kosu krpe in ga daj MLAČNEGA na prsi, zajema naj tudi del vratu, skratka tisti del, ki te najbolj draži. Po ene pol do ene ure se kašelj umiri, odvisno koliko je močen. Je primerno za suh kašelj in gnojni (ta se potem hitreje čisti) S tem pojdi spat in ponovi po potrebi drugi dan zvečer. To je moj edini recept proti kašlju, ki nam je pomagal. Lp

Anonimen -> RE: angina (6.12.2007 18:49:09)

Sem šla pogledat zdaj sirup, ki ga imam doma izpred 3 mescev:

[image]http://www.lekarna-lj.si/070_storitve_izdelki/izdelki/0020/0020/0021/assets/img/spacer.gif[/image]

Sirup za izkašljevanje za odrasle

KAJ JE ZDRAVILO IN KAKO DELUJE

Sestava
15 ml sirupa (1 žlica) vsebuje izvleček iz 78 mg materine dušice (Thymi herba), 388 mg listov ozkolistnega trpotca (Plantaginis lanc. folium), 97 mg jegličevih korenin (Primulae radix) in 1,9 mg mentola . Pomožne snovi so saharoza, prečiščena voda in natrijev benzoat kot konzervans.

Oprema
Steklenička z 200 g sirupa

Kako zdravilo deluje
Izvleček iz stebel, listov in cvetov materine dušice (Thymus vulgaris L.) vsebuje eterično olje, ki olajšuje izkašljevanje in učinkuje protimikrobno. Pomirja krče gladkih mišic dihal, zato blaži tudi krčevito kašljanje. Izvleček listov ozkolistnega trpotca (Plantago lanceolata) vsebuje sluzi, tanine, glikozide (avkubin) in flavonoide, ki blažijo dražljaje pri katarjih zgornjih dihalnih poti in zmanjšujejo vnetje sluznice grla in žrela. Izvleček jegličevih korenin (Primula elatior) vsebuje saponine, ki pospešujejo izločanje sluzi v sapnicah, jo razredčujejo in olajšujejo izkašljevanje. Mentol učinkuje rahlo spazmolitično in antiseptično.

Za kaj se zdravilo uporablja
Sirup za izkašljevanje se uporablja pri obolenjih dihal, ki jih spremlja vlažen, produktiven kašelj.

KAJ MORATE VEDETI PREDEN UPORABITE ZDRAVILO

Kdaj ne smete uporabljati zdravila
Sirupa ne smete uporabljati, če ste preobčuljivi za katero od sestavin in v primeru prirojene intolerance za fruktozo, pri glukoza-galaktoza malabsorpcijskem sindromu ali pomanjkanju saharozne izomaltaze.

Previdnostni ukrepi in opozorila
Če se vam stanje v nekaj dneh ne izboljša ali se celo poslabša, morate obiskati zdravnika.

Nosečnost in dojenje
Posvetujte se z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah zdravila
Zdravilo vsebuje 120 g saharoze, zato je škodljivo za bolnike s sladkorno boleznijo. Z vsakim odmerkom (1žlico) vzamete 11,6 g saharoze, če jemljete zdravilo v skladu z navodilom za odmerjanje. Sirup za izkašljevanje za odrasle ni primeren za osebe s prirojeno intoleranco za fruktozo, pri glukoza-galaktoza malabsorpcijskem sindromu ali pomanjkanju saharozne izomaltaze.

Jemanje drugih zdravil
Absorpcija drugega zdravila, vzetega istočasno, je lahko upočasnjena.

KAKO UPORABLJATI ZDRAVILO

Odmerjanje in način uporabe
Odrasli naj jemljejo 3- do 4-krat dnevno 1 do 2 žlici sirupa po jedi. Za lajšanje izkašljevanja je poleg sirupa priporočljivo piti velike količine toplega čaja ( 1 do 1,5 litra dnevno).

MOŽNI NEŽELENI UČINKI
Kot vsa zdravila ima lahko tudi Sirup za izkašljevanje za odrasle neželene učinke, ki pa so redki in običajno blagi. Zaradi vsebnosti sladkorja se povečana tveganje za razvoj zobnega kariesa.
Če opazite katerikoli neželeni učinek, tudi če ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

SHRANJEVANJE IN ROK UPORABNOSTI

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom.
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C!

Rok uporabnosti
Zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na ovojnini.

Način izdajanje zdravila
Zdravilo se izdaja brez recepta v lekarnah.
  Pokliči v lekarno!!!

Anonimen -> RE: angina (6.12.2007 18:52:29)

KLIKNI TUKAJ

natasa34 -> RE: angina (6.12.2007 18:57:48)

Sirup BELI SLEZ Mariborskih lekarn.

Lp

jazz -> RE: angina (6.12.2007 19:20:29)

Ti si alergična na penicilin ali katero drugo reč ki je v ospenu??? Ker v hiconcilu je tut penicilin in če si nanj alergična ga 100% ne bi smela. Poznam kolegico, k so jo zašuštral na ta sistem, ko so ji predpisal kar ne bi smeli...rodila je ful prekmalu in mali je tehtal komi 60 dag...preživel je komaj! POZANIMAJ SE, DA NE BO KAJ NAROBE!!Vso srečo!

Anonimen -> RE: angina (6.12.2007 19:25:29)

IZVIRNO SPOROČILO: jazz

Ti si alergična na penicilin ali katero drugo reč ki je v ospenu??? Ker v hiconcilu je tut penicilin in če si nanj alergična ga 100% ne bi smela. Poznam kolegico, k so jo zašuštral na ta sistem, ko so ji predpisal kar ne bi smeli...rodila je ful prekmalu in mali je tehtal komi 60 dag...preživel je komaj! POZANIMAJ SE, DA NE BO KAJ NAROBE!!Vso srečo!

To pa ne drži. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  
Penicilin je prvi antibiotik ,ki so ga pogruntali, vsi ostali pa so druge vrste antibiotikov.

Pa prosim ne piši takih neumnosti no.

Pia77 -> RE: angina (6.12.2007 19:33:03)

Ospen = (fenoksimetil)penicilin
Hiconcil = amoksicilin

Oba sta iz skupine penicilinskih antibiotikov. Ce je res prisotna alergija, potem ti lahko v nosecnosti predpisejo kaksen drug antibiotik, ki je tudi varen. Je pa res, da veliko 'alergij na antibiotike' sploh ni res alergija. Zadnjic sem slisala enega gospoda govorit, da je alergicen na Ospen - 'saj mu ni pomagal, ko je imel angino'.

N _ B -> RE: angina (6.12.2007 19:40:45)

Jaz sem imela gnojno angino v 6. mesecu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] . Dobila sem Fromilid.

Sestava
1 tableta s podaljšanim sproščanjem vsebuje 500 mg klaritromicina.
Kako Fromilid uno deluje
Fromilid uno je antibiotik iz skupine makrolidov. Pretežno deluje tako, da ustavi rast bakterij, ki povzročajo okužbe v človeškem telesu.
Kdaj Fromilid uno jemljete
Fromilid uno je namenjen za zdravljenje okužb dihal (npr. sinusov, žrela, mandljev, bronhijev in pljuč), okužb kože in podkožnega tkiva.
Kdaj Fromilida uno ne smete jemati
Fromilida uno ne smete jemati, če ste preobčutljivi za klaritromicin, za katerokoli pomožno snov zdravila ali za druge makrolidne antibiotike. Prav tako ne jemljite tega zdravila, če imate zelo hudo okvaro jeter in ledvic ali če jemljete terfenadin, cisaprid, pimozid ali astemizol. Ob sočasnem jemanju teh zdravil s klaritromicinom lahko pride do nevarnega nepravilnega srčnega ritma (aritmije srca). Tablet Fromilid uno ne jemljite skupaj z zdravili, ki vsebujejo ergotalkaloide.

Anonimen -> RE: angina (6.12.2007 19:46:57)

V končni fazi, antibiotika nosečnica ne dobi kar tako, če je res nujno. Pa mislim, da ga niti same nebi hotele kar tako za brez veze. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

N _ B -> RE: angina (6.12.2007 19:51:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Taly

V končni fazi, antibiotika nosečnica ne dobi kar tako, če je res nujno. Pa mislim, da ga niti same nebi hotele kar tako za brez veze. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Meni je zdravnik na vprašanje, če ga moram jemat odgovoril, da bodo meni in otročku ta zdravila škodovala veliko manj, kot pa bolezen, ki se še lahko razvije iz te okužbe in zdravila, ki bi jih morala kasneje jemat.

Anonimen -> RE: angina (6.12.2007 20:10:01)

IZVIRNO SPOROČILO: N & B

IZVIRNO SPOROČILO: Taly

Meni je zdravnik na vprašanje, če ga moram jemat odgovoril, da bodo meni in otročku ta zdravila škodovala veliko manj, kot pa bolezen, ki se še lahko razvije iz te okužbe in zdravila, ki bi jih morala kasneje jemat.

Res je. Najdejo se primerki, ki se pač tega ne zavedajo.

sneška_ -> RE: angina (6.12.2007 21:06:04)

Jaz sem dobila angino v nosečnosti in vem da mi je zdravnica dala Ceclor tako da če je kakšna medicinska sestra ali zdravnica ti bo boljše razložila.

tteeaa -> RE: angina (7.12.2007 11:13:36)

Takole je z mojo alergijo. Naj bi bila sicer alergična na penicilin, ampak samo na tisto vrsto, ki je v Ospenu. V Hiconcilu; Sumamedu in ostalih penicilinskih antibiotikih pa je penicilin v nekoliko drugačni obliki in mi ne škodi. Svašta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Saj ne vem, če čisto verjamem, da sem res alergična na Ospen, ampak se mu bom raje izognila zdaj v nosečnosti. Hiconcil in Sumamed sem pa že jemala, pa nisem nikoli imela problemov, tako da upam, da jih tudi sedaj ne bo.

Je pa tudi meni zdravnica povedala, da lahko naredim sebi in otroku več škode, če ne bom jemala antibiotikov, kot pa, če jih jemljem. Jih pa res predpišejo v nosečnosti, samo, če je nujno oz. če je res dokazana angina. Zato me je poslala v laboratorij na bris žrela in je bil pozitiven na streptokok A - torej dokazana angina. Sem pa res hvaležna, ker imam prvič v življenju bolezen brez vročine - se vsaj s tem ne rabim ubadat - visoka vročina je namreč bolj nevarna za plod kot pa sama angina.

No, hvala vsem za recepte glede kašlja. Bomo poskušali z domačimi sirupi in ostalimi domačimi recepti. 

Bodite bolj zdrave kot jaz.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Stran: [1]