Seven*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka Uletavanje in smetenje teme z nasveti "super dojilj" pa enostavno ignoriraj. Glede na to, da menim, da si izobražena ženska, se mi res zdi da takšen nivo ni na mestu in samo kaže na to, da nekaterih stvari nimaš razčiščenih sama s seboj. Morda bi bil čas da nehaš lajat name na skoraj vsaki temi, ker jaz zaenkrat še ne bom odnehala. Sicer pa, pes ki laja, ne grize. Pa lep dan. Glede "razčisščenosti" in"manjku" v življenju pa samo malo poglej okoli česa delač cirkus že nekaj in posiljuješ okolico. V verjamem, da si izobražena ženska tudi ti iskreno svetjem, da preusmeriš dvojo energijo in se začneš zanimat še za kaj drugega, kot so prehranjevalne navade malih otrok. Prej ali slej boš ugotovila, da v življenju obstja še kaj drugega, pomembnejšega. Če bi brala RR malo bolj pozorno in se ne vsajala na vsako mojo temo o dojenju, bi lahko ugotovila dve stvari: 1. Pišem in odgovarjam na zelo veliko tem, ki niso nujno povezane z dojenjem. 2. Na dojenje pravzaprav pišem zelo redko in še to IZKLJUČNO z namenom, da pomagam kakšni mamici z nasveti, ki bi nekoč meni prav prišle, pa se nisem imela na koga obrnit, razen par mlekarskih aktivistk, ki so bile takrat še precej nedosegljive. 3. Če me dojenje in starševstvo zanima, se mi res ne zdi slabo. Mislim, da si ljudje najdejo dosti bolj neumne hobije kot je ta. In res mi je v veselje! In še nekaj. Kaj pa je v življenju pomembnejšega, kot pa naši otroci? Mič, ne bom več smetila. In še odgovor na vprašanje, ki je bilo zastavljeno. Mislim, da te bodo v porodnišnici prav čudno gledali, če boš že pred porodom strašila okrog z adaptiranim mlekom. Prvič zato, ker ga sami imajo, drugič zato, ker žensk, ki ne želijo dojiti ne sprejemajo preveč radi (takšen vtis boš pač naredila) In kot je napisala Hothien, raje si vtepi v glavo, da boš dojila, kaj preberi, idi na kakšno srečanje. Potem boš pa videla kako stvari potekajo. V MB porodnišnici imajo recimo zdaj zaposleno diplomirano svetovalko za dojenje z veliko znanja in izkušnjami, ki vsaki pomaga prebroditi glavne težave. Svetuje pa tudi po telefonu. In glede na to, da imaš interes in voljo (bravo!), mislim da si že večino dela opravila. Saj bo, kjer je volja, tam je moč, kjer moči ni pa je znanje. Heca malo ne škodi. Če boš kaj rabila pa pošlji ZS, sem vedno na voljo.
< Sporočilo je popravil Seven RR -- 8.12.2007 17:29:12 >