chocolatecake -> RE: folna kislina-kdaj in kako? (26.8.2014 12:48:27)
|
Dodajam še svoj "piskrček". Tudi jaz jemljem Elevit Pronatal, začela sem malo po tem, ko sva začela delati na prvem otročičku. Zdaj so od tega že 4 meseci, jemljem ga redno, izjemoma kakšno tabletko pozabim. Za Elevit sem se odločila, ker ima še nekatere druge vitamine in ker vsebuje največje količine folne kisline. Prebrala pa sem tudi članek, da naj bi bile višje količine folne kisline bolj priporočljive. Drugače se zdravo prehranjujem, le zelenjave pojem zelo malo oziroma skoraj nič, zato se mi zdi to še toliko bolj pomembno. Glede vitamina A, sem brala odgovore dr. Pušenjaka, ki trdi, da z uživanjem Elevit Pronatal in normalno prehrano ne moremo prekoračiti maksimalne dneve priporočene količine, oziroma, da bi bilo lahko kaj narobe le v primeru, če bi več mesecev zapored poleg Elevita jemale še celo goro drugih umetnih pripravkov z veliko količino vitamina A. Ključni so ravno tedni pred spočetjem in tistih prvih nekaj tednov, ko še ne vemo, da smo [sm=nosecka.gif]. Glede naših babic pa tole... naše babice so jedle dosti bolj zdravo hrano, kot jo jemo me. Že zato, ker ni bila tako onesnažena in ni vsebovala toliko škropiv. Imele so po 10 in več otrok in celo goro spontanih splavov (za mnoge niti vedele niso, ker takrat ni bilo first sign in clearbluja) in mrtvorojenčkov zaradi katerih ni nihče delal panike in se spraševal zakaj jim ni bilo usojeno živeti. Takrat je bil odgovor za vse božja volja. Ni mi ravno malo 17 evrov in še nekaj vsak mesec zapravit za Elevit. Glede na to, da lahko še dolgo nebom noseča to niti ni tako malo denarja. Vem tudi, da je možnost za okvaro pri posameznem otroku res majhna, a jaz pri svojem pač nebom tvegala. Bi se preveč žrla, če bi bilo potem kaj narobe. Ostale, ki imate drugačno mišljenje pa pač sprejmite usodo, božjo voljo, ali kakor koli že to imenujete. Jaz bom naredila vse kar je v moji moči, da bo moj otročiček zdrav.
|
|
|
|