kdaj lahko z dojenčkom prvič na luft (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Pilar -> kdaj lahko z dojenčkom prvič na luft (1.1.2005 12:26:06)

Imamo 16 dni staro :duda:, pa me zanima, če gremo lahko malo že na zrak, oziroma do kdaj moram še čakat....Če pa ve že kaj odpeljete svoje pikice ven, kaj jih oblečete???

Srečno 2005!!!!!!!:sloncek::sloncek::sloncek:

Primoza -> kdaj lahko z dojenčkom prvič na luft (1.1.2005 12:32:52)

Lahko, postopno prvič 15 min na sonček, nato pa povečevati.

tia&silvija -> kdaj lahko z dojenčkom prvič na luft (1.1.2005 12:38:41)

Me smo šle prvič ven po treh tednih in smo rojeni tudi v jeseni (november). Če je bila zunaj gosta megla nismo šle tisti dan ven. Prvi sprehod je trajal 30 minut, če je bil pa sonček in ne premrzlo pa tudi do 2 ure. Sedaj pri 2 mesecih gremo ven če se le da (le če ni dež) vsak dan.
Oblečemo pa se: planica, body dolgi rokav, plišasti pajac z dolgimi rokavi, copatki ali termo zokenčki, terto kapica in povrhu topla flisova kapa, ki ima zaščito za ušeska.
Preko vsega oblečem flisove hlače in jaknico s kapuco. Tako opremljeno položim v žakelj z dolgimi rokavi in kapuco. Tako položim v voziček in hijaho gremo na sprehod. Če je zunaj zelo hladno ji preko ustk zavežem flisov šal zato, da ne diha direktni hladni zrak.
V mojem albumu je tudi slikica na kateri sva tako napravljeni, poglej si!

LP, S&T

Anonimen -> kdaj lahko z dojenčkom prvič na luft (1.1.2005 14:37:15)

Ja, ravno včeraj sem se pogovarjala s kolegom, ki ima enega otroka rojenega v januarju (pred kakimi 10 leti), drugega oz. ne, tretjega, pa so dobili včeraj. In je glede izhodov rekel, da so mu pri prvemu rekli, da lahko v mrazu gredo ven, razen če je megla, takrat pa ne. Je preveč svinjarije v zraku.

Pupica -> kdaj lahko z dojenčkom prvič na luft (1.1.2005 15:47:59)

mislim da že lahko začnete hoditi na sprehode, sploh če je sonček. LE v megli ne, kot je bilo že povedano.
Drugače pa postopoma podajšuješ...9nebesa
Oblčem jo takole body, žabce, hlačke, majčko, pulover(ali jopico)ter čez vse kombinizijonček.Pa seveda kapa šal in rokavice(je pa stara 4 mesece). V vozičku pa leži v vreči. :miska:
Fino je tudi, če ga po obrazku namažeš s kremo proti mrazu (ki ne vsebuje vode).Jaz a seveda obvezno zase še vazelin...:zmeden:
hehe sej ni tolk zapleten kot sem napisala;)

Anonimen -> kdaj lahko z dojenčkom prvič na luft (1.1.2005 16:29:07)

Hojla

Midve sva šli prvič ven po 10 dneh (bil je januar), oblečena pa je bila v ene 10 plasti :)- vse kar je bilo pri hiši.

Kar pogumno!

LP
Meta

Bib -> kdaj lahko z dojenčkom prvič na luft (3.1.2005 18:41:57)

Midve z mojo punčko pa sva šli prvič ven po treh tednih, najprej v lupinci na sonček za ene 10 minut, potem pa skoz več, tako da se sedaj že veselo vozimo z vozičkom (če je sonček) po 30-40 minut.
Oblečeni smo pa tko kot je zgoraj omenjeno.
Je pa fino če je sončno vreme in če je temperatura malo več kot 0.
Lp Bibi

Stran: [1]