kruh v kruhomatu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mala račka -> kruh v kruhomatu (5.12.2007 19:43:00)

Zadnjič sem zasledila eno temo, v kateri ste debatirale glede kruhomatov in dale recept za kruh. No jaz sem sprobala in kruh je odličen, ampak če slučajno ostane naslednji dan, ni več tako svež. Menda kruh ostane bolj svež, če se doda kefir, pa me zanimajo vaše izkušnje. Pečem količino 500g moke, 350ml vode. Koliko kefirja moram dati na to količino moke? Ali posledično dam tudi manj vode?






želva -> RE: kruh v kruhomatu (5.12.2007 20:00:42)

Jest pečem kruh kar z žlico jogurta al pa kisle smetane




mala račka -> RE: kruh v kruhomatu (5.12.2007 20:28:38)

aha, super
bom poizkusila, hvala




TheAngel -> RE: kruh v kruhomatu (9.12.2007 22:38:43)

Jaz bi pa prosila za pomoč pri skorji.
Svežina pri nas ni težava, ker ga itak hitro pojemo ampak kako naredite zmes, da je skorja mehka. Taka "tatrgovinska" skorja?

HVALA




mala račka -> RE: kruh v kruhomatu (10.12.2007 21:35:30)

ne vem, če ti bom kaj pomagala, ker še nisem profi v pečenju kruha

pri meni je skorja hrustala, pa drobila se je. najprej sem zmanjšala količino cukra, sedaj pa cukra ne dajem več in se super reže. No včeraj mi je prvič uspel tak kruh, kot 'v trgovini'. Je bil pa ržen.




mala račka -> RE: kruh v kruhomatu (10.12.2007 21:39:03)

aja, pa istočasno sem 50ml vode nadomestila s kefirjem, če je tudi to slučajno kaj vplivalo na skorjo pa ne vem - se mi zdi da je sladkor krivec za drugačno skorjo




bamby -> RE: kruh v kruhomatu (11.12.2007 12:08:28)

Da kruh ostane svež je najbolje, če ga daš v skrinjo in ga jemlješ ven toliko kot računaš, da ga boste tisti dan pojedli. Jaz sem ga vedno zrezala na 3 ali 4 dele in dala zamrznit.




Stran: [1]