Gina
|
Se strinjam z Miko in se strinjam z Mič. Pa še nekaj, zamislite si npr. vaše frende in frendice, poročene ali v parih. A obstaja kakšen par, ki je "popoln" ali vsaj par, čigar življenje bi ve rade živele? Pokažite mi enega, za katerega se vam zdi, da nima težav nad glavo? Ne, ne, ni ga. Samo da ima vsak na drugem področju težave. Eden v zakonu, drugi v službi, tretji s taščo, četrti z denarjem..... Ne verjamem, da je kdo brez. Pa tudi resnica je, da se rodimo z različnimi predispozicijami. če se ti ni treba boriti za lastno preživetje, se lahko ukvarjaš sam s sabo, prej ne. Dokler imaš polno rit, nimaš šans, razmišljati o tem, kako je, če nimaš polne riti. Kot bi Paris Hilton govorila, kako lahko razume reveže. nonsens. Imam kolegice....tako od daleč imajo vse krasne može, nič se ne kregajo, vendar....ali bi se jaz ali ve enako počutile z njihovimi partnerji? Ena ima koleričnega partnerja, pa je ne moti, drugi partner dela cele dneve in noči, je v resnici ves čas sama, pa je ne moti, tretji partner cele dneve hodi na nogomet, četrti je totalno posesiven, ona nikamor ne sme, peti bi ves čas hodil v hribe, sta oba sužnja le-tega, šesti hoče potovat po svetu - meni bi se zmešalo od groze, da ne bi smela en sam samcat dopust v miru počivat, sedmi je ves čas tiho, sploh ne ve, da obstaja (uf, groooza ), osmi nima smisla za otroke, jih vzgaja ona sama, deveti hoče ves denar zagonit samo za svoje reči, pa denarja niti ne deli, hoče vse zase, deseti ima tako službo, da ga po pol leta ni doma, enajsti je brez službe, dvanajsti ves čas zaudarja.... evo, tako lahko nadaljujem do nezavesti....razlika je samo v tem, kaj ti lahko prenašaš, pa česa ne. Nikjer ni popolnega partnerstva. Na nek način je res, vzameš tisto, kar lažje prenašaš, kar ti je boljše. Vendar obstajajo izjeme. Take, o katerih piše mika. Ne znajo in ne zmorejo same. Nihče te ni poniževal, viv, nihče te ni filal s tem, kako si nihče in kako si zanič, nihče ti ni zbijal volje do življenja, nihče te ni pretepal, nikoli nisi bila zanemarjena, zapuščena... Kako lahko sodiš? A misliš, da ima Hiltonova znanje ali srečo, da živi kot živi? A misliš da imaš ti srečo ali znanje, da živiš v evropi, da nisi življenjsko ogrožena, da nisi imela groznih staršev, da imaš znanje? Je to tvoja zasluga? Samo zahvali boga ali srečo, da ti je, kot ti je. Po moje se imaš za kaj.
|