[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.12.2007 8:58:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

frutka_ -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 9:09:45)

Najbrž bi ji rekla podobno...Ampak s tem ne bi rešila ničesar. najbrž si jo bodo sposojale še naprej.
Druge možnosti prevoza nimate?

lelaval -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 9:11:24)

Sicer v takšni situaciji vsaj zaenkrat še ni bila.
Lahko ti povem le naše izkušnje: hči ima  eno sošolko - sta bili že v vrtcu najboljši prijateljici, ki pa je  postala vse bolj vase zagledana in hoče bit kao glavna - če ni tako, kot ona reče, se sploh ne pogovarja z mojo in podobne fore. Jaz sem moji hčeri rekla, da naj bo še naprej takšna, kot je bila - če potrebuje pomoč v šoli, ji naj pomaga, kot doslej, zafrkantske stvari in stvari, ki se ne tičejo šole, pa naj preprosto ignorira.Slej, ko prej bodo ostali ugotovili, kakšna je. In danes je res tako - mojo hčer imajo v dobri luči, te sošolke pa sploh ne marajo.

cukerček -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 9:18:40)

pomoje bi ji svetovala enako in ji rekla da naj sem presede na drug prosti sedež ko bosta punci začeli z zabavanjem....če je le to mogoče

nuala -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 9:57:27)

Jaz bi najprej reagirala kot si ti, potem, če bi se nadeljevalo pa bi šla v šolo, povedala učiteljici, zahtevala pogovor s puncama oz. njunimi starši.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.12.2007 10:26:31)

caillou -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 10:30:22)

Če se bo nadaljevalo, bo verjetno treba v šolo zadeve razčistit. Ni prav da se tole Alji dogaja in jaz bi bila zelo pozorna. Glede na to, da je to en tak miroljuben otrok, boš verjetno mogla nastopit. Želim, da zadevo čimprej rešite v Aljino korist.

caillou -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 10:31:20)

Zoal, pa pojdi na centralno šolo. Kaj pa potem ? Jaz bi verjetno kar šla, že sedaj. Koliko časa pa se to že dogaja ?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.12.2007 11:03:17)

Anonimen -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 11:34:27)

IZVIRNO SPOROČILO: cukerček

pomoje bi ji svetovala enako in ji rekla da naj sem presede na drug prosti sedež ko bosta punci začeli z zabavanjem....če je le to mogoče

Ja, samo če sta punci vztrajni, ji bosta sledili k drugemu sedežu, pa drugemu, in spet drugemu... Samo še slabše lahko izpade. Pomoje je še najbolje, da ju ignorira in jima ne pokaže, kako sta jo prizadeli, če le zmore to. Tako se bosta najhitreje naveličali.

spacey -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 11:43:34)

Če se ne motim, sta ti dve punci starejši od Alje, ne?
No, jaz bi ji svetovala, da naj jima z lepo besedo nazaj odgovori. Morda celo ponudi kak bonbon, piškot, žvečilni itd. Tako čisto razorožiš nasprotnika in ga ponavdi utišaš, pa če tudi je pubertetnik. Je pa to zelo težko, sploh če je punca zelo miroljubna, tiha in sramežljiva.
Sicer, če to ne bi pomagalo, bi pa šla jima jaz, pred veroukom povedat, da se to ne počne in naj nehata.

Vso srečo pri rešitvi problema. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.12.2007 12:18:16)

Anonimen -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 12:21:59)

Ker je to pot v šolo, bo šla jaz do njune učiteljice in se mi zdi, da ni treba, da se zadeva še kaj stopnjuje, tole je že čisto dovolj hudo.

Anonimen -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 12:22:02)

No, jaz sem za take zadeve zlo občutljiva in bi šla s hčerko naslednji dan na avtobus, stopla bi do punc in jima fajn zagrozila. Potem bi pa poklicala njune starše in jima povedala, kas sem rekla njihovim hčeram, to je to. Čisto simpl. Če bi pa to bile slučajno še sošolke pa bi šla še na koncu v šolo in pvedala, da me takoj naj obvestijo, če bojo maltretirali mojo hčerko.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.12.2007 12:26:08)

Anonimen -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 12:29:16)

IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

IZVIRNO SPOROČILO: nivess

No, jaz sem za take zadeve zlo občutljiva in bi šla s hčerko naslednji dan na avtobus, stopla bi do punc in jima fajn zagrozila. Potem bi pa poklicala njune starše in jima povedala, kas sem rekla njihovim hčeram, to je to. Čisto simpl. Če bi pa to bile slučajno še sošolke pa bi šla še na koncu v šolo in pvedala, da me takoj naj obvestijo, če bojo maltretirali mojo hčerko.

Jaz bi storila enako.

Tudi jaz. Direkt do punc, pa bi se verjetno usrali.

Moyca_ -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 12:33:39)

IZVIRNO SPOROČILO: al bina

IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

Jaz bi storila enako.

Tudi jaz. Direkt do punc, pa bi se verjetno usrali.

enako

Anonimen -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 12:36:58)

No, jaz sem za take zadeve zlo občutljiva in bi šla s hčerko naslednji dan na avtobus, stopla bi do punc in jima fajn zagrozila.

Ja, pa da doma povesta, pa da prileti kakšen foter nad mene, da me bo tožil! Ne, jaz to raje urejam po reglcih.

Anonimen -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 12:38:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

No, jaz sem za take zadeve zlo občutljiva in bi šla s hčerko naslednji dan na avtobus, stopla bi do punc in jima fajn zagrozila.

Ja, pa da doma povesta, pa da prileti kakšen foter nad mene, da me bo tožil! Ne, jaz to raje urejam po reglcih.

Ja, tudi na to bi pomislila, vsekakor. Samo ko bi jaz poklicala svojega fotra, bi si hitro premislil ded. sicer pa me tožbe res ne ganejo, plačam tisto kazen pa fertik.

Aja, če bi kdo s tožbo grozil, bi tudi jaz bla prva verjetno v tem primeru.

Anonimen -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 12:43:44)

sicer pa me tožbe res ne ganejo, plačam tisto kazen pa fertik.

Jaz pa nimam denarja, zato bi se tega bala.

Slončica -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 12:46:53)

Jst bi isto stopila do punc potem pa bi še na domača vrata potrkala.Nasilje med mladostniki, tako verbalno kot fizično zna biti zoprna stvar, za ustrahovalca je kao kul, da si nabija ego, za ustrahovanca pa deluje zafrustrijajoče in mu zbudi občutek manjvrednosti. Stopnjuje se z grožnjami in izsiljevanjem za denar...ma mularija zna bit kruta, učijo se pa doma.Stopi do staršev in vsi problemi bojo čudežno izginili.
Srečno

spacey -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 12:54:29)

Na tole sem tudi jaz najprej pomislila, pa sem si premislila zaradi istega razloga, kot ga je navedla Splišni.

Še vedno sem mnenja, da je prijaznost najboljša obramba, ki razoroži nasprotnika.

Sicer pa je tole od Nivess, skrajna in zadnja možnost.

Anonimen -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 13:01:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

sicer pa me tožbe res ne ganejo, plačam tisto kazen pa fertik.

Jaz pa nimam denarja, zato bi se tega bala.

Saj jaz ga tudi nimam. Ga ma moj foter za take zadeve hvala bogu in vem, da bi on z velikim veseljem kaj plačal če bi blo treba. Za otroka so lahko taka maltretiranja velike traume in s tem ni heca.

spacey -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 13:29:05)

Za otroka so lahko taka maltretiranja velike traume in s tem ni heca.

Se strinjam.
Ampak, a ni boljše probat najprej na lep način in če to ne zaleže, pol pa na "hard"?!

Anonimen -> RE: rabim nasvet (5.12.2007 13:56:10)

IZVIRNO SPOROČILO: spacey

Za otroka so lahko taka maltretiranja velike traume in s tem ni heca.

Se strinjam.
Ampak, a ni boljše probat najprej na lep način in če to ne zaleže, pol pa na "hard"?!

Ja, saj to je res, samo jaz se ne morem spraševat ali bota res nehali ali ne in kaj se zdaj z njo dogaja na avtobusu, če je lepa beseda resnično zalegla za cel čas ali samo za nekaj dni.. Zadeve imam rada rešene in jasne takoj. Verjetno se že itak maltretiranje dovolj dolgo vleče. Sicer pa, naj me punci resno jemljeta od začetka in se bota TAKOJ streznili.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>