Nika v službi -> RE: Decembrski otroci v šoli (7.12.2007 11:22:38)
|
Primer moje svakinje. Hčerka, najina krščenka, je rojena sredi septembra 2000. V šolo bi po pravilih morala septembra 2006. Teste je opravila pozitivno. Ker pa je dejstvo, da ob vstopu v šolo nima polnih 6 let, kar je pogoj, je na željo staršev vstopila v šolo leto kasneje, torej letos septembra. Seveda vse ni bilo tako preprosto, ker so morali svojo željo oz. odločitev krepko zagovarjati, si jo po domače povedano, izbojevati na šoli, pri ravnateljici, na komisiji. Ampak je uspelo, ker so vztrajali in niso želeli popustiti. Če se starši odločijo, je ni sile, da ne bi uspeli, če so le dovolj vztrajni, iznajdljivi in če so seveda izpolnjeni določeni predpogoji. Moja mala bučka ima sedaj komaj dve leti, je pa tudi rojena sredi septembra in če bo le mogoče, bom šla isto pot. Zakaj bi jim jemali eno leto otroštva?! Tudi sama sem šla v šolo leto kasneje (rojena 1. februarja), pa čeprav sem vse teste opravila pozitivno, ampak so takrat starše vprašali (pa smo šli v šolo s 7 leti!), kako se bodo odločili in jim je svetovalna delavka sama rekla "pustite ji še eno leto otroštva". Mislim, da svoje odločitve niso nikoli obžalovali, pa tudi sama sem bila nadpovrečno uspešna ves čas šolanja. Jaz sem v principu za kasnejši vstop.
|
|
|
|