smrčanje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Skabi -> smrčanje (4.12.2007 18:06:32)

Moj sin je bil pri treh letih na odstranitvi žrelnice zaradi pogostih vnetij ušes. Takrat je zelo smrčal (žrelnico je imel povečano), po operaciji pa naj ne bi več.
No, zdaj po 2 letih in pol spet ZELO smrči, še huje kot njegov ati.
Morda kdo ve vzrok za ponovno smrčanje? Imate kak recept, kako smrčanje odpraviti?

Magi* -> RE: smrčanje (4.12.2007 20:09:12)

uf, sem ti hotela predlagat glede žrelnice, pa vidim, da ste to že uredili. pojdi do zdravnika in vprašaj kaj bi lahko sedaj bil vzrok.

čaki -> RE: smrčanje (4.12.2007 20:53:00)

tko je blo pri nas, pa še zdel se nam je, da spet slabo sliši. in smo šli nazaj. je rekla pediatrinja, naj gremo na ORL, kajti žrelnica lahko spet zraste.
no pa naša ni k sreči.

Veverička -> RE: smrčanje (4.12.2007 21:35:06)

Pojdite spet na ORL, nas so tudi opozorili, da lahko žrelnica spet zraste, na žalost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

BaByGiRl -> RE: smrčanje (4.12.2007 21:59:55)

Na žalost imajo punce prav ...res lahko spet zraste, saj jo samo spraskajo. Midve nisva šli na praskanje. Smrči kot star ata, včasih je skoraj čisto gluha,...žrelnica odmre(zakrkne dobesedno) pri 15 letih, do takrat bomo pa morali potrpeti ( ker za 1x še ni bilo tako hudo s kakšnim bolečinami),..na žalost.

lelaval -> RE: smrčanje (4.12.2007 23:13:47)

Moj sin je bil pri treh letih na odstranitvi žrelnice zaradi pogostih vnetij ušes. Takrat je zelo smrčal (žrelnico je imel povečano), po operaciji pa naj ne bi več.
No, zdaj po 2 letih in pol spet ZELO smrči, še huje kot njegov ati.

Moj sin je iz istega razloga bil napoten na odstranitev žrelnice (pravzaprav je imel že sluh slabši) in je pri nas isto. Smrčač, da mu ni para.
Jaz zaradi tega nisem hodila k zdravniku, ker žrelnico odstranijo, da se ne ponavljajo vnetja ušes, ne pa zaradi smrčanja in važno je, da je z ušesi vse vredu - po operaciji res še ni imel vnetja. TRKAM.
Mislim pa, da je smrčanje lahko dedno pogojeno (moje laično razmišljanje pač), ker tudi odrasel moški, če gre na operacijo, da ne smrči več, to ni doživljensko, pač pa le par let, potem pa je postopek potrebno ponovit. In, ker to za odraslega moškega ni ravno fajn - tudi bolečine so po operaciji, otroku ne bi privoščila tega.

Stran: [1]