viv_ -> RE: HOJICA (5.12.2007 22:04:52)
|
Že milijon besed izrečenih na to temo, pa še vedno... Današnje hojice imajo prilagodljivo višino, tako da jo lahko daš vedno na tako višino, da je otrok s podplati na tleh in se ne odriva po prstih. Poleg tega se tudi ne prekucnejo. Pa saj so na isti način narejeni vsi poganjalci, pa skokci, pa kaj še vem kaj... Je pa tako, pri enih otrocih sfuraš brez težav brez hojice, pri enih otrocih ti pa hojica močno olajša stvar. Moja prva se je začela postavljat na noge takoj ko je ugotovila, da ima noge. Pri 6 mesecih se je začela vlečt za vse mogoče stvari, pri 7 mesecih je stala ob opori. Plazila se ni nikoli. In ker je bila tako hitro na nogah je tudi ogromno padala. Ker pa je bilo treba vseeno včasih imeti 2 prosti roki ni bilo drugega, kot da je bila v hojici. To ji je bilo noro všeč, vozila se je sem in tja... Skratka uživala je. Shodila je pri 9. mesecih. Pediatrinja je posebej pregledala kako hodi, glede na to, da je shodila zgodaj in je bilo vse pb. Tudi sicer je motorično precej spretna. Zarja je bila druga zgodba. Do 8 meseca je samo sedela pri miru. Nakar se je zgodil "klik" in se je začela plazit. Potem je šlo pa vse lepo po fazah in pri 11. mesecih je shodila. Pri njej hojice nismo potrebovali, ker je povsod prišla s plazenjem, ko pa je enkrat začela hodit ob opori in samostojno hodit, je bila pa že toliko stabilna, da ni non stop padala. Mislim, da sem jo samo 1x dala v hojico za probo, pa ji niti najbolj všeč ni bilo.
|
|
|
|