Sladica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

dory -> Sladica (31.12.2004 11:48:19)

Punce dejte mi mal pomagat..rabim recept za sladico,ki je simpl in ki se hitro naredi...za bozic sem po super navodilih ememair ze delala bozicni puding,ki je bil tkooo dober,da sem ga skor pol sama pojedla ;)

mehurčica -> Sladica (31.12.2004 12:26:08)

Tiramisu.:)
Kupiš tisti pripravek v majhni škatli za naredit smetano(ali kako se pač reče), baby kekse(jaz imam kar Plazma k.), kavo(lahko tudi instant...meni je boljše s pravo) in kakav za posipat.
Meni je najlažje naredit v kozarčke. Najprej daš malo smetane v kozarček, potempa keks premočen s kavo in na vrh spet smetano, na koncu pa posuješ s kakavom skozi malo cedilko. Pa je. Če želiš naredit za več ljudi, pač narediš več malih tiramisujčkov.

In tisti pripravek za "smetano" naredi samo z mlekom, ne s sladko smetano. Ker je fajn bolj mehko. Razen, če bi rada, da je bolj trdo.

Upam, da sem dovolj razločno napisala.:)-Nisem glih za recepte jaz.:ups:

Anonimen -> Sladica (31.12.2004 12:47:36)

Ojla...

Ja tjaga mislim da je nekaj časa nazaj dala gor en recept za ta hitro torto, če ti bo všeč....

TA HITRA TORTA«

Potrebujemo:

- 20 dag kokosove moke
- 20 dag jedilne čokolade
- ½ jogurtovega lončka sladkorja v prahu
- ½ litra sladke smetane
- 5 jajc

Podlaga:

5 beljakov stepemo v sneg, dodamo 20 dag kokosove moke in sladkor v prahu. Zmešamo. Maso damo v tortni model in jo poravnamo. Pečemo 20 minut pri 170C.

Krema:

Stepemo smetano. Čokolado stopimo nad soparo, dodamo 5 rumenjakov in zmešamo. Vmešamo še sladko smetano. Kremo zlijemo na podlago in vse skupaj za čez noč postavimo v hladilnik.

P.S. Če imaš rada bolj sočne stvari, lahko podlago malo poliješ z vodo (cca. 2 dcl)

Dober tek,
Tjaga

Anonimen -> Sladica (31.12.2004 12:51:38)

Drugače pa če se nam kaj lušta pa da na hitro nekaj nardimo je to naš recept:

Zmešaš:
1/2 kg skute
2 navadna jogurt
1 kisla smetana
7 žlic sladkorja
7 žlic moke
3 jajce
1 pecilni
1 vanili

To vse samo gladko zmešaš, daš v pekaš in pečeš na 180-200 stopinj, dokler ni tako zlato rumeno na vrhu...in to je to...skutin kolač...je pa zelo sočen...

lp

PJ

Anonimen -> Sladica (31.12.2004 13:41:35)

Evo en simpl recept:

Potrebuješ:

- breskov kompot (polovične breskve)
- sladoled
- sladko smetano
- sladki greh

Na krožnik daš kepico sladoleda. Na vrh kepice položiš polovico breskve iz kompota. Okrog dekoriraš s sladko smetano in malo preliješ s sladkim grehom.

PA dober tek

Anonimen -> Sladica (31.12.2004 16:03:45)

Evo še jogurtovo pecivo

3 rumenjake
1 pecilni 1 vanili
1 navadni jogurt
pol lončka mleka
pol lončka olja
2 lončka moke
malo čokolade v prahu
in sok ene limone
in beljak

Zmešaj vse sestavine in peči :)

lp

*NaTaŠa* -> Sladica (31.12.2004 16:05:37)

Pomoje bo najhitrej in najboljš, soseda, če greš v Randez....pa vzameš neki cukrastga:)-

Anonimen -> Sladica (31.12.2004 16:05:42)

Ok, zaj pa res zadnja :)

RULADA BREZ MOKE

6 rumenjakov
6 žlic sladkorja

zmiksaj

dodaj
6 žlic mletih orehov
6 beljakov - sneg
1/2 pecilni
1 1/2 kisle smetane

peci na 180-200 približno 15-20 min

lp