|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   široko povijanje
31.12.2004 11:15:32   
BONI*
Punce, zanima me, do kdaj se v Ljubljani povija na široko. Ali o tem odločijo že na prvem pregledu pri pediatru, ki je en mesec po rojstvu. Ali takrat naredijo tudi UZ kolkov.

Lp, Boni
Neposredna povezava do sporočila: 1
   široko povijanje
31.12.2004 11:16:36   
KIRA
no, jaz sicer nisem iz LJ, pač pa sem imela kontrolo pri treh mesecih v MB. takrat so tudi rekli vsem mamicam razen eni, da široko povijanje ni potrebno...
LP

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   široko povijanje
31.12.2004 11:27:40   
Gina
A ga v Lj. še vedno ne delajo v porodnišnici??? Je treba otroke matrat?!

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   široko povijanje
31.12.2004 11:30:15   
Natasa-6
Mislim, da je bolje preventivno otroka do 3 mesecev povijati na široko. Ko sem bila na pregledu z mojo punčko, je ena mamica rekla, da je bilo pri rojstvu vse vredu in ni široko povijala, pri 3 mesecih pa se je nekaj zakompliciralo, tako, da je mogla naprej široko povijati.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   široko povijanje
31.12.2004 11:46:06   
jagoda
Rodila sem v Celju - naredili uz kolkov - niti enkrat ga nisem široko povila in je bilo na kontroli pri 4.m. vse ok! Jaz bi šla samoplačniško na uz, če mi ga ne bi naredili v porodnišnici. Se mi zdi brezveze otroka matrat, če ni treba!

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   široko povijanje
31.12.2004 12:01:55   
BONI*
Po pravici povedano, mi gredo tele tetra plenice in široko povijanje kar malo na živce, ker so že sedaj vsi bodiji za 3 mesece pri mojem 19 dni starem Lukatu skoraj premejhni.
Drugače pa mi ni težko povijati na široko, če vem, da je to dobro za mojega korenjaka. Če bo ztreba do trah mesecev, bomo pa do treh mesecev.

Lp, Boni

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   široko povijanje
31.12.2004 12:14:30   
lol
Široko povijanje je potrebno do drugega meseca.Potem imaš pregled in ti povejo,če je še potrebno ali ne.Pri prvem sem mogla povijati 7 mesecev,pri drugem pa 3 mesece.Zdaj čez zimo mu je pa še toplo,če ga povijaš na široko.Moj nečak je imel šine pri enem letu,ker so mu prezgodaj dali stran tetra plenice.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   široko povijanje
31.12.2004 12:17:21   
Pilar
Hm, v PO porodnišnici ti naredijo tretji dan UZ kolkov in ti povejo tud kako povijat....

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   široko povijanje
31.12.2004 13:14:23   
Jančika_
V Celju tudi. Meni ni bilo treba.

Pregledala sem nešteto angleških, nemških in ameriških strani o dojenčkih, pa niti na eni ni bilo omenjeno široko povijanje! In ne bi rekla, da imajo tam kaj več izpahov kolka.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   široko povijanje
31.12.2004 14:58:36   
Anonimen
Pred nekaj dnevi sem rodila v Italiji in tam o širokem povijanju ni ne duha ne sluha.
Ko je prišla naša patronažna, mi je poskušala "ukazati" široko povijanje, pa sem jo kar hitro spravila na mesto.
Niti na misel mi ne pride, da bi s tistimi plenicami mučila svojega sinčka, če je s kolki vse ok.

(odgovor članu BONI*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   široko povijanje
31.12.2004 16:48:31   
Gina
Niti v Ameriki niti v Evropi že 20 ali 30 let ne povijajo na več široko. Zakaj? Ker je to oslarija. Če je na UZ pri porodu vse ok, je široko povijanje matranje otročka. Samo pri nas so vsi še stare šole in strašijo vse po vrsti...In mamice so prestrašene, ker verjamejo. Včasih je bilo to smiselno, danes pa...Sama nisem od UZ dalje nobenega otroka povijala na široko niti dneva več. Samo da je Slovenija toliko prišla v Evropo, da naredijo UZ že v porodniš., pred leti so pa pri 7., oz. 5. mesecih, Bogi otroci!:zmeden2:

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   široko povijanje
31.12.2004 18:19:10   
ajda11
lp

V MB se preventivno povija do treh mesecev, kljub oceni 1A ob odpustu. Sem pa slišala na tem forumu, da je precej odvisno od zdravnika, ki dela odpust, če svetuje povijanje ali ne. Meni so ga svetovali obakrat, pa sta že ob rojstvu imela oba kolke 1A.
Ko sem bila pri mesecu dni z Ajdo v bolnišnici na enih rutinskih preiskavah je bila tam tudi mamica iz Celja. Njena mesec dni stara hčera ni bila nikoli široko povita in je bila kar začudena, ko so ji hčero sestre široko povile. Na koncu je priznala, da se ji zdi, da ima otrok ob vseh teh plenicah boljšo oporo hrbtenice.
Pa še en nasvet za BONI. Jaz sem body zapela na pampersko in potem čez široko povila. Pa še nekaj je, ko plenic ne bo več bo marsikateri body, ki si ga že pred mesecem "odpisala" ponovno prav.

Suzana

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   široko povijanje
31.12.2004 18:42:13   
Trebnje
Oba fanta,stara sta 9 in 7 let smo na široko povijali do 6 mesecev,ko je naša pediatrinja na oko ocenila,da ni več treba,smo pač prenehali.Punčiko smo rodili letos oktobra v Ljubljani,normalno se povijamo široko,na uz pa smo naročeni čez 10 dni.Bomo videli,kaj bo.Po pravici povem,da bi jo najraje imela brez široke plenice,ampak potem pa si mislim,kaj če bo kaj narobe.Sem pač še iz tistih časov,ko je bilo to povijanje nekaj čisto normalnega.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   široko povijanje
31.12.2004 19:10:59   
asso
A vi mislite na široko povijanje ali preventivno povijanje?
V izoli, če je ob rojstvu vse OK s kolki ni potrebno širokega povijanja.

Lp

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   široko povijanje
31.12.2004 19:15:25   
Jančika_
Če ti rečejo, da so kolki OK, potem so OK ni ni treba. Ti pa seveda noben ne brani, vsaj pri nas ne, da ga poviješ v sto plenic, če se ti zdi.:)-

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   široko povijanje
31.12.2004 19:16:27   
Tejči
Mi smo pri enem mesecu imeli pregled in oba kolka OK. Zdravnica je rekla, da se naj sama odlocim kako jo bom povijala. Pa sem mislila, da je ne bom siroko, vendar jo se sedaj, ker ima drugace tako majhno ritko in mi je prav smesna brez plenick. Imamo pa sedaj pri 3 mesecih pregled in ce bo se vedno OK, je ne bom vec siroko povila..se bomo ze navadli na majhno ritkico:)-

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   široko povijanje
31.12.2004 19:35:41   
BONI*
No, ravno danes mi je prijateljica, ki živi v Avstriji in je tam tudi rodila rekla, da tudi ona ni nikoli na široko povijala. Tam uporabljajo samo pleničke za enkratno uporabo. In a veste kaj mi je tudi rekla? Da pri njih že v porodnišnici čistijo ritke z kozmetičnimi robčki in da tudi kopajo otroke takoj ko jim odpade popkovina kar vsak dan. Njeno punčko so tudi okopli že kar v porodnišnici. Danes je punčka star dobri 2 leti in ji nič ne fali. Je prav živahna in le redko bolana.

Komaj čakam, da imamo previ pregled pri pediatru (12.1.) in mogočenam potem ne bo več treba na široko povijati. Samo problem je v tem, ker v ZD Rudnik nimajo UZ in se bomo mogli posebaj naročiti v ZD Vič. Da-a :zmeden::grrr: Ko takole poslušam, da ponekod sploh ne povijajo tako, se mi vse skupaj res zdi že malo bedasto.

Lp, Boni

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   široko povijanje
31.12.2004 19:36:55   
BONI*
Ajda11, hvala za nasvet. To mi pa sploh še ni kapnilo:ups:

Lp, Boni

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   široko povijanje
31.12.2004 20:08:34   
Gina
Saj fora je v tem, da za isto oceno - torej kolki brez pripombe, ok razvite čašice, gibljivost....1a - po nekih delih Slo. svetujejo še preventivno povijanje, ponekod pa rečejo povijajte kot želite, ni treba več na široko. Logično večina posluša zdravnika. Ta bo že vedel. Pa so kar se tega tiče 20 let za časom - smo pač šele zdaj prišli v Evropo. lp

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   široko povijanje
1.1.2005 1:17:38   
LIALIA
Jaz sem široko povijala do 1. meseca, ko so mi na ultrazvoku rekli da je ok in da povijanje ni več potrebno.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   široko povijanje
1.1.2005 11:11:42   
niki5
Mi smo imeli pregled pri 2 mesecih, takrat sem prišla šele na vrsto. Kolki so bili 1B, primerni za to starost, ampak še nezreli in so mi rekli naj s pampersko tako na široko povijem (malo večjo vzamem in nogice držim narazen in spodaj povzdignem in zalepim) ali pa si kupim eno štorkljino plenico, da se ne bom mučila s temi povijalnimi. Ampak sedaj počnem kar tako, da čez dan samo s pampersko, čez noč pa s povijalno, tako mi je svetovala pediatrinja. Če vzamem večjo pampers plenico mu steče pri pasu vse ven. Kontrolo imamo pa šele aprila :(

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   široko povijanje
1.1.2005 11:14:34   
niki5
Še to.. v Ljubljani se je vedno treba naročiti izven pregleda pri pediatru. to je čist ekstra stvar. UZ ne delajo že v porodnišnici (preden po porodu odideš domov) tako kot imajo navado v drugih izven Ljubljane.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   široko povijanje
1.1.2005 16:13:40   
Pupica
Naša princeska je imela že v bolnici UZ kolkov, in ker je bilo vse ok, je ni bilo več potrebno povijati že ob odhodu domov. Smo pa imeli kontrolni pregled čez 1 mesec v bolnici.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   široko povijanje
1.1.2005 20:06:51   
asso
Mi pri dveh mesecih preventivno povijamo (ena tetra plenica) pa se mi zdi kar fajn, ker imaš kaj primit in še sedaj pozimi je prav lepo toplo.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   široko povijanje
2.1.2005 16:09:50   
KIRA
medve sva imeli pri 3 mes. kontoro, pa jo od takrat ne povijam več na široko. manj komplicirano, če nimaš miljon plenic za na rit dat.

(odgovor članu BONI*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




note
čevap

ali bi mi poslali note na golici in kjer lastovke gnezdijo

da (35%)

ne (42%)

za vse (2%)

na kater e-mail naslov (7%)

nikoli (12%)

seveda, za klavirsko harmoniko (2%)


Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!