nosečnost in zobozdravnik (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Bučika -> nosečnost in zobozdravnik (31.12.2004 10:45:03)

Hojla,
zanima me naslednje,če katera kaj več ve o teh stvareh.Danes sem bila pri zobozdravniku,ker me je bolel zob.usedla sem se na stol in že mi je začel delati.Zob mi je popravil kot bi mignil.Hočem povedati to,da mi je takoj potem na pamet padlo,da sem noseča:roza::modri: in nič nisem povedala.:zmeden:V zob mi je dal zdravilo in me skrbi.Še tok nisem bila,da bi šla nazaj in vprašala,samo kaj češ itak je kar je.A mislite,da lahko kaj škoduje otročku.Kolikor vem je treba zobozdravnika opzoriti le takrat,če te hoče poslati na rentgen zob.Kakšne izkušnje in kaj več veste o tem pa ve?Pomirite me,ker sem na trnih.
Vsem želim lepo praznovanje in veliko sreče,zdravja v novem letu.SREČNO 2005!!!!

Gina -> nosečnost in zobozdravnik (31.12.2004 11:26:22)

Gotovo ni nič narobe, sicer pa ga pokliči, da boš pomirjena. Drugič pa le prej povej. Lepo praznuj -pa pa

nita -> nosečnost in zobozdravnik (31.12.2004 11:28:26)

Brez panike!
Tudi jaz sem na začetku nosečnosti obiskovala zobozdravnika in je bilo vse O.K. SEm mu pa res takkoj, ko sedla na stol povedala, da sem noseča. En zob mi je plombiral, v enega pa mi je ravno talo dal neko zdravilo, ki ga imam pe sedaj (verjetno mi ga bo drugi teden plombiral). Jaz mislim, da že ve, kaj dela. Pomoje ni ravno fino, če bi te poslal slikat, drugač se pa ni kaj preveč za sekirat. Naslednjič mu pa le ne pozabi povedat, da si noseča.

L.P. Anita :rozica:

tanaja* -> nosečnost in zobozdravnik (31.12.2004 11:51:33)

Čao!

Mislim, da ni panike. Meni so v 15.tednu pulili modrostni zob (z lokalno seveda:)-), pa v nedeljo, ko sem bila v 31.tednu tudi še en zob v lokalni. Ta zadnji me je fuuuul bolel, tko da mi je injekcija v bistvu prijela povsod, samo tam ne kjer me je bolelo. Mislila sem, da bom umrla, ker mi je v bistvu pulil na živo. Dve sestre sta me držale in skoz v strahu govorile : "gospa, samo da ne boste rodila!":)-:)-:)-:)-:)- Sem se res kar napenjala od bolečine, ampak je blo potem vse kul. Te injekcije niso škodljive za plod, vseeno pa je pametno opozorit zobozdravnika, da si noseča.

lp,tanaja*

Bučika -> nosečnost in zobozdravnik (1.1.2005 21:14:35)

Ojla,
punce hvala ,ker ste me res pomirile.Ja,čez dva tedna imam spet zobarja in absolutno mu bom povedala.
No pa upam,da ste lepo preživele iztekanje starega leta in vse naj v novem.Lp,
bučika

Anonimen -> nosečnost in zobozdravnik (3.1.2005 15:22:17)

Bučika, živijo!
Edino, česar med nosečnostjo ni dobro in pametno početi okrog zobarjev je slikanje zob oz. kakršnokoli slikanje. Sicer pa mislim, da ni nobene bojazni za pikeca.

Lepo se imej,
S.

9nebesa 12t

pilko -> nosečnost in zobozdravnik (4.1.2005 12:58:46)

Tudi jaz redno obiskujem zobozdravnika in mislim da ni nič narobe. Kot vem je nevarno samo sevanje, kakšen rentgen (slikanje zob) in podobno.

barby* -> nosečnost in zobozdravnik (4.1.2005 13:14:34)

Ojla:zajcek:

Jaz celo nosečnost normalno obiskujem zobarja, takoj sem tudi povedala da sem:nosecka:
Vse se lahko dela normalno , dal mi je tudi protibolečinsko injekcijo, ker sem ful boječka, rekel je da edino slikanje (rentgen) odpade v nosečnosti, ostalo je dovoljeno oz. normalno. Tako da brez skrbi...Rekel mi je tudi da nekatere :nosecka: delajo napako ,ko opustijo "zobozdravstvo" v nosečnosti...Tako da kar pridno skrbimo za naše (v tem obdobju ranljive) zobke...:rozica:

pozdravček
pa pa
barby:metulj:

Stran: [1]