Kinder pingvi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


saraja -> Kinder pingvi (4.12.2007 11:21:34)

Jutri ga bom delala, ker ima moj v četretek podelitev diplom, zato jo bom naredila v obliki torte, povejte mi recept, premer je pa 26 cm,

hvala!




kawasakica -> RE: Kinder pingvi (4.12.2007 11:30:01)

evo

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3866




saraja -> RE: Kinder pingvi (5.12.2007 12:32:14)

Zdaj pa me zanima, kako naj se lotim:

Ali naj smetano stepem, pa potem dodajam mleko in želatino, ali damo v hladno mleko, nestepeno smetano in želatino?

Pomagajte mi, da ne bo polomije!




Balonchy -> RE: Kinder pingvi (5.12.2007 17:50:56)

[image]http://www.kulinarika.net/grafika2/postopek.gif[/image]
Za biskvit potrebujemo velik pekač. Spečemo ga 2 krat (potrebujemo torej dvojne sestavine za biskvit). Beljak in sladkor stepemo v trd sneg, dodamo rumenjake, vodo ter moko s pecilnim praškom. Pečemo v namaščenem pekaču približno 15 minut. Prvi biskvit damo iz pekača, drugega pa pustimo kar v njem, samo pazimo, da se ne prime.

Krema: želatino zmešamo v 4 žlicah hladnega mleka in pustimo 10 minut, da nabrekne. Nato damo to v segreto mleko, zmešamo in počakamo, da se ohladi. V ohlajeno maso vlijemo rastlinsko smetano in stepemo do trdega.

Rezinice sestavimo v naslednjem vrstnem redu:
na ohlajen biskvit namažemo 1/2 kreme, ki jo prelijemo z 1/3 čokoladne glazure. Nato namažemo drugo polovico kreme, pokrijemo z 2. biskvitom in na koncu prelijemo s preostankom glazure.

Obvezno je treba rezinice dat v skrinjo - minimalno 40 minut.




Stran: [1]