BAMBINA_ -> RE: Koriščenje dopusta po porodniški (5.12.2007 20:11:48)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hator Ne bodimo preveč občutljivi, ampak rajši pomagajmo. To je bil moj osnovni namen, ampak, če me nekdo popravlja, kjer to ni potrebno, pač moram malo posmetiti temo. Zgolj opozorilo na nov ZDR: Delavec ima res pravico izrabiti samo en dan letnega dopusta na tisti dan, ki ga sam določi + po NOVEM imajo starši šoloobveznih otrok pravico izrabiti najmanj teden dni LD v času šoslkih počitnic. Ampak to v konkretnem primeru itak ne igra vloge. In po čem sklepaš, da Skabi že ima otroke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , sicer nevem ali so kakšne počitnice v času do marca, ampak recimo, da so... jp seveda, bolniško ji bodo prekinili ravno za tisti čas, nato pa veselo nazaj na bolniško, ali kako si si ti to zamislila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Nov ZDR- velja od 28. 11. 2007 dalje določa: 163. člen (izraba letnega dopusta) (1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna. (2) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta do konca tekočega koledarskega leta, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta. (3) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev. (delati ali biti v delovnem razmerju ni isti šmorn) (4) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbo delodajalca. Še vedno pa mi nisi odgovorila, kaj je bilo potrebno popravljati v mojem prvem postu. Torej prosim za razsvetlitev. Pa ne zato, ker sem občutljiva, pač pa zato, ker sem očitno butasta postala.
|
|
|
|