jogurt slajen z aspartamom za malico v jaslih (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok

Sporočilo

Shorty_ -> jogurt slajen z aspartamom za malico v jaslih (3.12.2007 17:27:51)

danes sem bila presenečena ko sem v hčerini oparci našla probiotični napitek LCA  z 0.1% MM ki je slajen z aspartamom zanima me če se vam zdi to primerno za starost od11-36 mesecev?

bumerang -> RE: jogurt slajen z aspartamom za malico v jaslih (3.12.2007 17:32:16)

Pogosto se potiho pridušam ali malo bolj naglas negodujem zaradi jedilnika v našem vrtcu, ampak če bi kaj takega videla, bi zaropotala, da bi se slišalo na drugi konec Slovenije.
In od takrat naprej bi močno dvomila v strokovnost tistega, ki ureja prehrano.
Ukrepaj!

Carovnica Mica -> RE: jogurt slajen z aspartamom za malico v jaslih (3.12.2007 17:46:44)

poglej rok uporabe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: jogurt slajen z aspartamom za malico v jaslih (3.12.2007 18:14:09)

IZVIRNO SPOROČILO: shorty
danes sem bila presenečena ko sem v hčerini oparci našla probiotični napitek LCA  z 0.1% MM ki je slajen z aspartamom zanima me če se vam zdi to primerno za starost od11-36 mesecev?

Ne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Shorty_ -> RE: jogurt slajen z aspartamom za malico v jaslih (3.12.2007 18:40:00)

23,12,2007
IZVIRNO SPOROČILO: Carovnica Mica

poglej rok uporabe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jazz -> RE: jogurt slajen z aspartamom za malico v jaslih (3.12.2007 19:34:37)

Ne bi rekla! Sploh pa ne z 0.1% maščob...a niso rekli da mora bit vse polnomastno za otročke ne pa teh umetnih shujševalnih zadev!!!

2 Sraki -> RE: jogurt slajen z aspartamom za malico v jaslih (3.12.2007 20:56:21)

Če že spregledamo vsebino maščom, aspartam nikakor ni živilo, ki ga bi priporočila komurkoli, kaj šele otrokom.

malce v branje:

Povzroca: glavobol (tudi zelo mocan) in migrena, slabost, vrtoglavica, nespecnost, izguba kontrole nad udi, zamegljen vid, slepota, izguba spomina, nejasen govor, vse vrste depresije, ki pogosto vodijo v samomorilske težnje, hiperaktivnost, crevesne in želodcne motnje, epilepticni napadi, kožne poškodbe, izpušcaji, napadi tesnobe, bolecine v mišicah in sklepih, neobcutljivost, spremembe razpoloženja, utrujenost, menstrualni krci (tudi izven cikla), izguba sluha ali zvonjenje v ušesih, izguba ali sprememba okusa, simptomi podobni tistim pri srcnem napadu, astma, stiskanje v prsih. Kronicne posledice, h katerim aspartam bistveno prispeva: multipla skleroza, hormonske težave, Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, hipoglikemija, možganske poškodbe (tumorji), neuro-endokrine okvare.

eya -> RE: jogurt slajen z aspartamom za malico v jaslih (3.12.2007 20:57:05)

Mene predvsem moti, da je samo z 0,1% maščobe???

katra55 -> RE: jogurt slajen z aspartamom za malico v jaslih (31.12.2007 14:34:20)

Tak jogurt sigurno ne sodi k prehrani v jaslih, prvič zaradi aspartama, drugič pa zaradi premalo maščob.

dskubin -> RE: jogurt slajen z aspartamom za malico v jaslih (2.1.2008 15:14:01)

Starši imate predstavnika v svetu staršev,mislim pa, da ni nič narobe, če tudi sama poveš pristojnim, da je to povsem neprimerno (tudi za od 3h let naprej).

Stran: [1]