|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pH nožnice in zanositev
3.12.2007 16:20:44   
Lorencia
Torej, sedaj pa imam jaz eno vprašanje. Se učim za izpit in bi mi preveč časa šlo za iskanje odgovora po internetu, in sem se spomnila da tukaj tako pridno pomagate z odgovori. Upam, da ni bilo pred kratkim že razloženo.

Tako...zasledila sem, da prevelika kislost v nožnici lahko ( ni pa nujno ) oteži zanositev - saj se v kislem okolju uničujejo spermiji ( moški ima ravno kontra pH ).
Ko ima dekle npr glivično okužbo se nam ta pH poruši in nam G. predpiše npr uporabo Vagisan svečk ( na podlagi mlečne kisline, ki ponovno vzpostavijo naš pH ).

In če sedaj jaz to prav razumem - sama sem zaradi vnetja, ki ga niso pozdravili antibiotiki dobila Vagisan svečke, ki naj bi jih pred in po M uporabila 2 x mesec ( in sicer za obdobje 1,5 leto - jaz jih uporabljam že 1.2 leta ). Torej Vagisan pomaga, da je moja nožnica čim bolj kisla .

In če povežem...spermiji niso najbolj veseli,ko pridejo v to kislo okolje...
Zanima me, če mi katera malce to obrazloži kaj in kako...oz če Vagisan naredi zgolj normalno in ne preveč kisel pH, v času ko želi ženska zanositi ? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pH nožnice in zanositev
3.12.2007 17:12:15   
oktavija
Drage moje čveke,
mogoče bom malo neumesna, ampak zadj ko velikouser posted image user posted image , nam bo mogoče kateri od teh nasvetov prav prišel..user posted image user posted image user posted image user posted image

Vredno prebrati tukaj kaj več ...

Spol otroka
Taoisti trdijo, da lahko z načinom spolnega občevanja izberemo spol otroka. V praksi to deluje v 90 odstotkih. Zanimivo je, da moški, ki imajo prezgodnji izliv, pogosteje zaplodijo moško potomstvo. Drugače povedano, če je spolna moč moškega slabša od sposobnosti njegove družice, bo par imel moške potomce. Če pa je moški močnejši, bo zakonski par imel hčere.
Če želimo imeti fanta, pravijo taoisti, da naj bo spolno občevanje kratko, moški mora hitro ejakulirati, preden ženska doživi orgazem. Moški naj izvleče penis napol, tik pred ejakulacijo. Za spočetje ženske mora biti spolno občevanje dolgo, ženska pa mora doživeti mnogo orgazmov. Moški mora prodreti globoko, kolikor lahko in takrat izbrizgati seme.
Glavna podmena teorije o izboru spola je, da ima ženska v cerviksu in uterusu kisle tekočine. Te nevtralizirajo alkalni sokovi med orgazmom. Ker je spermij, ki nosi moški kromosom, počasnejši od onega, ki nosi ženski, lažje preživi kisle pogoje v cerviksu kot spermij, ki nosi ženski kromosom.
Da bi torej spočeli fanta, mora moški ejakulirati zelo hitro, dokler je koncentracija kislin v izločkih ženske visoka. Hitra ejakulacija med penetracijo, ki je še dokaj plitva, podaljšuje razmik, ki ga mora spermij narediti. Ker "ženski spermiji" plavajo hitreje od moških, pridejo prej v stik in nevtralizirajo hitre, kisle izločke pred moškimi spermiji. "Ženski spermiji" se torej vdajo v tem stiku, zato so možnosti, da "moški spermiji" oplodijo jajčece, večji. Da bi spočel deklico, mora moški peljati žensko skozi več orgazmov pred ejakulacijo in z globoko penetracijo. Ker orgazmi povzročajo izločanje alkalnih sokov, ki nevtralizirajo kisline, se povečajo možnosti, da "ženski spermij" oplodi jajčece. Globoka penetracija skrajšuje oddaljenost, ki jo morajo ženski spermiji premagati, zato se povečajo možnosti za spočetje deklice.
Dobro je, da starši iščejo ravnotežje in ne dajejo prednosti enemu spolu na račun drugega. Vsaka motnja jina in janga lahko namreč povzroči veliko težav. Preveč moških, denimo, lahko povzroča pojav nasilja, razrednih napetosti... Moški lahko postane sterilen, če uživa preveč kisle hrane, ki lahko uniči veliko število spermijev. Podobno velja za žensko. Če uživa preveč kisle hrane, izloča toliko kisline, da ne more zanositi. Visoke ravni kislosti pri moškem in ženski lahko nastanejo tudi zaradi plitvega dihanja, ki ne prinaša dovolj kisika za nevtralizacijo kislosti krvi. Kopel z alkalno raztopino lahko pomaga pri spočetju, še zlasti pri spočetju deklice. Trideset minut po sprostilni kopeli lahko par začne z ljubljenjem. Pomemben je tudi prijeten prostor, ki naj ima ugodno sobno temperaturo. Čarobno vzdušje lahko pričaramo tako, da prižgemo eno ali dve sveči, dišečo palčko in poskrbimo za mirno glasbo v ozadju.

user posted image user posted image user posted image Mogoče bo keri prav prišlo...user posted image user posted image user posted image user posted image

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.12.2007 17:13:42   
oktavija
To je kotija mojega čalnka kjer piše tusi o kislosti nožnice....
Malo preberi pa boš videla če ti kaj pomaga...

user posted image user posted image

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

(odgovor članu oktavija)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.12.2007 17:40:55   
Lorencia
Ravno na podlagi te tvoje priloge sem odprla temo :), ker me je zmedla ta kislost user posted image

(odgovor članu oktavija)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.12.2007 19:47:56   
Tiara123
Lorencija, mislim, da kislost in ph nimata nobene povezave s preživjem spermijev in na Pušenjakovem forumu je bilo pred kratkim veliko povedanega o tem, prav tako tukaj na RR. lepim nekaj odgovorov:

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4409252,4409252#msg-4409252
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4276157,4276157#msg-4276157
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4060978,4061227#msg-4061227 

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?