[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.12.2004 17:22:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.12.2004 17:28:09)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.12.2004 17:53:02)

india -> Se spomite... (30.12.2004 18:07:16)

Oja, še nisem takooooo stara, da se ne bi spominjala dišečih krvavic pri babici, ko je stric sam delal KOBASE in kako smo z bratrancema kradli krompir ter tekmovali kateri je v avto prinesel več največjih krompirjev,...seveda sta zmagala onadva,ki sta nosila v isti avto:((.
Pa kako sem kradla bonbone z babičine smrekice,saj so pri njej viseli tisti slastni čokoladni krogeci,ki jih pri nas ni bilo.
Ja, pa kako sem vsako jutro hotela jokati,ko sta me mama in ati peljala v vrtec in me je ati zafrknil in potolažil s tem, da me je v avtu peljal na sprednejm sedežu ( tistih 50 m), ali pa kako sva se z Lenny igrali na dvorišču in mazali hlače ko sva se drčali po hribčku za blokom in kako smo jedli ringlo z drevesa,ki raste poleg bloka medtem ko smo se frnikolali.
ja, pa še to, ko je v MB igral Hajduk proti MB-ju in sva šla z bratom po Mladinski z zastavo Hajduka in jaz sem seveda kričala: Blahov Hajduk!, folk pa me je gledal ko deveto čudo, seveda,saj sem imela 3 leta!!

Joj,koliko spominov....najbolj boleč pa je tisti,ko smo se odselili iz starega firtla v ta novi,, iz bloka v hišo in sem izgubila vse priajteljice.
A veste, da mi še sedaj to leži na duši in me boli ko se spomnim na to!??
Drugače pa, sem imela lepo otroštvo!:miska::miska:

Pikabu -> Se spomite... (30.12.2004 20:22:14)

Jaz se pa spomnim, kako sva z bratrancem premazala motor najinega strica. Pa enkrat sva sedela na traktorju, on za volanom, jaz na prikolici in mu je uspelo, da je traktor vžgal in sva se zaletela v ta staro hišo. Pa spomnim se maškar. Jaz sem bila Rdeča kapica, bratranec pa palček in da je imel culico, so meni "pokvarili" metlo, da je on imel samo palico in gor culico zavezano. Sem tako jokala, da je bila groza, ker so mi "uničili" metlo. :((:((:((

manchy -> Se spomite... (30.12.2004 20:47:26)

;):zmeden:jst se pa spomnem kako sem se zaklenila u sobo enkrat, ker se je moj brat pač vedno zaklepal in nisem razumela zakaj se jst ne smem. no pa sm enkrat se, iz protesta. in pol sem čepela dolgo dolgo v sobi, ker se ključek v drugo smer pa ni hotel obrnt. in so tuhtal starsi kaj nardit. no pa so pogruntal, jst se pa nikol nisem zaklenila več:)
pa spomnem se kako je mela mami zmeri eno in isto frizuro, rjavi lasje, ravni, na paža postriženi, in enkrat je hotla mal spremembe in si naredila trajno in doma je naletela na moj :((:(( in vreščanje da to ni moja mami da hočem mamico, ker mi pač s to frizuro ni bla ušeč. in nasledn dan me ni smela v vrtec peljat, je mogu oči ker sm jst rekla da s tako mamico pa ne grem:zmeden:

Anonimen -> Se spomite... (30.12.2004 20:52:31)

U ja.:):):)

Točnos e spomnem kako je blo enkrat pr babici, ko je še v Dravljah živela...jst sm mela ene 3 leta..pa sestra2 je bla z mano...sm sedela v dnevni na kavču pa gledala stare slike pa je bla na eni babi na eni njivi al neki tazga...in sm jo pogledala in rekla: Mama, pejt v (grda beseda:ups: ), kakšna pa si:ups::)-:ups:

Pa še eno stvar se spomnem. Njen (moj:love: ) :kuza: j ebičl full lubosumen enkrat, k sm bla jst pr babi pa je bla še ene pol ure ena tamala p nama pa jo je nosila, Miki pa full lubosumen...pa enkrat ne je ugrizni k sva s ena postli igrala. Pa spomnem se pr babi k mi je močnik pa gres kuhala pa sm si zmeri cukrala s temi sladkorčki iz lokalov- je mela na enem takem krožniku za juho z rumeno oranžnimi rožami. Uf, to ji moram pa povedat:)

Kle sem bla tut okol 3 let stara, pol sta šla na Dolenjsko...

Ajaaaaaaa, pa spomnem se še k me je enkrat pelu oči k babi, da bom tam spala pa je mel meglenke pržgane, ker je bla megla:)-

Drgač se pa še dost stvari spomnem....preveč za napisat:)

Pikabu -> Se spomite... (30.12.2004 21:19:02)

Še eno sem se spomnila. Ko me je čuvala stara mama, sem se igrala s fižolom in si ga dajala v nos, pa potem ven. Pa vsakič sem ga poskusila malo dlje poriniti. In... enkrat ni šel več ven. Me je stric peljal k zdravniku, pa ni mogel nič narediti, zraven je imel pa ordinacijo zobozdravnik in je poskusil s tisto paličico, ki ima špico na koncu, če ga lahko zabode in potegne ven. Na vso srečo mu je uspelo. :bravo::bravo::bravo:

Pa še tale. Že v prejšnjem postu sem omenjala bratranca. Sva skupaj gor rasla, naju je pazila stara mama. In za Miklavža sva od strica dobila vsak svojo stvar. Jaz kocke, ker sem malo starejša od njega (1 leto), on pa plišastega psa, ker je bil še mlajši in se še ni znal igrati. Pa jaz zagledam psa, ga zagrabim in ga ne dam več iz rok. So potem starši naredili zamenjavo, da je bratranec dobil kocke in so ga počakale, tisti pes pa je postal moja najljubša igrača in sem ga vedno in povsod nosila s seboj. Najhuje je bilo, če so ga oprali, ker so ga obesili za ušesa (ima dolga ušesa). Sem vedno jokala, kako ga boli, da ga naj hitro dajo dol, pa zaspati nikakor nisem hotela brez njega. Je bil pa ta pes z mano v postelji do zadnje samske noči, zdaj je pa našel častno mesto v spalnici.

india -> Se spomite... (30.12.2004 21:22:31)

Ojoj,Pikabu,ti pa si bila nagajivka:)-:)-:)-:)-:)-,zdaj pa si zamisli, da je tvoje detece tako lumpasto!!!:)-:)-:)-:)-

Pikabu -> Se spomite... (30.12.2004 21:34:18)

Ojoj, miška, se že bojim, česa vsega se bo ona spomnila. Če bo malo po atiju, pa malo po meni, bomo imeli kar pestro. :sloncek:

Anonimen -> Se spomite... (30.12.2004 21:37:29)

Jaz se pa tudi ničesar ne spomnim. Sicer nekaj stvari je, ampak po moje iz pripovedovanja, ne da bi se jih prav zares zapomnila. Edino ko povoham koruzni kruh, mi spomin zaplava nekam nazaj v otroška leta. Ker nisem prebavljala pšenične moke in sem s seboj v vrtec vedno nosila koruzni kruh. Pa ko zavoham kamilični čaj, mi postane toplo pri srcu.

zoli -> Se spomite... (30.12.2004 21:40:49)

hojla!
tud jaz imam kar dosti spominov na tista lušna leta.Pa vam bom povedala enga,k glih paše v ta čas.Je bil silvesterski večer,pr nas pa cel kup tet,pa stricev in babic...le otrok se ne spomnim,pa mi je blo ful dolg čas.Tastari so večerjali(verjetno jaz tudi),zraven pa so pili rdeče vino.Po večerji se je cela zasedba preselila v dnevno pred tv,jaz pa sem se v kuhinji zaigrala.Cel čas pa mi je šlo po glavi,da bi jaz tud vino.Nakar ugotovim,da oči ni izpraznil kozarca.Počasi sem ga pocuzala :)-jaz,ampak kako to prikriti?:zmeden:Spomnila sem se,da si je mami pop.dala na glavo nekaj rdečega(ehoton,za utrjevanje pričeske)To stvar sem hitro našla,nalila v kozarec,šla v dnevno in pridno zaspala v enem naročju.:muca:
Pa sem se kmalu zbudila,ker je ratala panika....naš oči je veselo objemal školjko.Seveda,je vmes ratal žejen,v kuhini pri ugasnjeni luči našel svoj ne izpraznjen kozarec in.....Še danes pravi,da je bilo to najbolj gurmansko silvestrovanje.(polno čudovitih okusov:zmeden2:

tjaga -> Se spomite... (30.12.2004 21:53:06)

Jp, tudi jaz se zeloo živo spominjam, da sva bila z bratrancem na počitnicah pri stari mami v Međimurju. Seveda zadosti buč in bučnih pešk pri vsaki hiši. Midva pa podjetna, pa za sladoled bi rada mela, in sva vsak svojo vrečko pešk vzela in jih hajd po vasi prodajala. Po vasi sva hodila gor in dol in se drla: Dojdite ljudi, bute kupili koščice, jeftino i kvalitetno.
Salve smeha, prodala pa nič, za sladoled sva pa dobila od domačih. Pa naj kdo reče, da je žlahta strgana plahta :)-:bravo::)-:bravo: .

Papa
Tjaga
:kava::kuza::kava::kuza:

Anonimen -> Se spomite... (30.12.2004 21:53:27)

Joj, ta je bila pa res originalna!!!!

Vera* -> Se spomite... (30.12.2004 21:55:36)

:)-:)-Sem se mogla prav nasmejat.Ja moji spomini...Z prijatelju sva enkrat odšla s kolesom na potep.Potem pa nisva znala več nazaj.So naju starši po celem mestu iskali.Na koncu seveda tudi našli.:bravo:Pa spolnem se enega dojenčka(igračko seveda),ki sem ga imela zelo rada.Nekega dne so mi ga vzeli neki veliki fanti in mi ga polulali.Mama ga je mogla vržti v smeti,jaz pa sem dolgo,dolgo jokala.:((Nekoč smo se z prijatelji vsedli v kombi in brat je bil seveda strašno pameten,kako zna on vozit avto.Pa je prižgal in smo se odpeljali.In peljali smo se proti glavni cesti.Stric nas je komaj dohitel,da je skočil v avto.
No jih je še veliko...Pa mogoče kdaj drugič.

barby* -> Se spomite... (30.12.2004 22:05:17)

Joj, jaz sem se pa nekaj krutega spomnila:ups:

Sem dobila novo kolo in ga prijazno posodila tudi prijateljici...Ker pa ji očitno ni šlo najbolj od rok ni "zavižala" okoli bloka, ampak kar naravnost pa čez robnik in po hribu...Jaz pa z grozo "OJOJ" po riti po hribu...ampak ne k prijateljici...:ups: h kolesu:ups:
Me je kar malo sram...:ups:
Saj drugače nisem tako grozna:ups:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.12.2004 22:15:13)

Gina -> Se spomite... (30.12.2004 22:37:58)

Dobre ste punce. Jaz se do petega leta spomnim samo to, kakšno je zgledalo naše prejšnje stanovanje, pradedka, pa enih groznih sanj. Pa to, kako je moja mami vsako jutro v kuhinji na glas pela in kako srečna je bila. Vsi ostali spomini so starejši.
Sem pa še od tistih, ki se spomnijo štafete mladosti, pa kako smo jokali, ko je umrl Tito, pa pionirske zaprisege, :)-hi, hi...:)-Pa kako smo navijali za Bojana Križaja....joj, kaj pa mi je...

Anonimen -> Se spomite... (30.12.2004 23:24:34)

Hm... jaz se tudi veliko spomnim. V vrtec nisem rada hodla, sovražla sem ga. Tam sem se prvič zaljubila in ker sem hotela biti fantu všeč, sem si doma ob šestih zjutraj šla nalakirat nohte. Z živo rdečim lakom seveda. Ker pa me je malo mantrala koordinacija, sem si poleg nohtov namazala še polovico prsta. Potem mi je mami morala lak čohat s prstov, ker ji je zmanjkalo acetona.

Še predobro se spomnim maminega izraza na obrazu, ko je v nedeljo zjutraj ugotovila, da sem ji pojedla filtre na cigaretih. In to čisto vse. (Zakaj pa jih ni pospravljala na mesto, kjer jaz nisem dosegla!) Reva je morala biti ves dan brez njih, ker ni bilo odprtih trgovin. Če mi je bilo slabo, ne vem, vem pa, da so bili doma vsi živčni.

Aja, pa steno na balkonu sem porisala z voščenkami, nato pa vsa ponosna pokazala mami, kaj sem naredla. Ni mi bilo jasno, zakaj je bila jezna, če sem pa tako lepo narisala! Po stenah sem tudi na dvorišču razkazovala svoje risarske spretnosti. S kolegico sva leta 84 "okrasile" naš vhod pred blokom s kljukastimi križi. Nisem imela pojma, kaj je to, ampak bilo je tako zanimivo risat. Ne vem, zakaj je hišnik tako prebledel, ko je to videl. (Niso ugotovili krivca!) In tudi tega ne vem, zakaj sem potem jaz prebledela, ko je pleskar naletel ravno na mene in me vprašal, če vem, kdo je risal te packarije na zid! (Sem dala častno titovo, da tega nisem naredla jaz!!!)

Spomnim se mojega dedka, ki se je igral z mano lisica in psi (igra s fižolo in koruzo). Oboževala sem počitnice pri njemu in omi.

Učiteljica me je v prvem razredu po krivem obtožila, da sem sošolki s penkalom narisala kljukasti križ na torbo(pa kaj je bilo s temi kljukastimi križi in mano?) in da sem v varstvu ukradla kocko za igro človek ne jezi se. Pa je nisem, samo ona me ni marala.

Enega :pujs: za njo. Ne, raje kar tri! :pujs::pujs::pujs:

Donja -> Se spomite... (31.12.2004 8:47:43)

Ja Miška bravo Hajduk. Se spomnim, ko je oče domov prinesel njihovo zastavo in me v njo zavil in sem bila mala hajdučica. On je namreč iz Splita in zvest navijač Hajduka. Potem smo bili pa vsi njihovi člani. Smo imeli take članske izkaznice.

Pa spomnim se ko me je mama za 2. roj. dan peljala na fotografiranje h Hochsttaterju (ne znam prav napisat) v MB na Vitrinjski (Mariborčanke verjetno veste katerega fotografa mislim) in sem se jokala, ko me je hotel on slikat. Očitno me je z brado prestrašil. No potem me je ga. Silva slikala.

Spomnim se ogromno stvari izpred starosti pet let in bi lahko pisala in pisala.

puncica -> Se spomite... (31.12.2004 16:55:29)

Hja moj spomin ne seže daleč:
:zmeden: pri petih letih sem zunaj čuvala svojga mlajšega bratca v vozičku, se mal z žogo igrala in je vetrček popihal in je bratca z vozičkom odneslo čez robnik in bum prevrnil voziček na tla. Namesto da bi ga pobrala zašibam v blok po mami ko je ravno po cote šla za obešat in se jočem "Marko se je prevrnil, hitro pridi!!!!" Hvala bogu mu nič ni blo

:ups: kako fajn je blo hodit po balkonski ograji (naj povem da smo bili doma v 6 štuku) in se držala za štrik za cote, me je vidla soseda povedala mamici uhhhhh sem bla kregana, pa ne vem zakaj, tako fajn se je dol vidl :)-

:love: spomnim se vučkota maskote v sarajevu, mi je bil ful ful všeč

:hudicek: z bratom sva imela tud boje, sva se z vilcami in nožami po stanovanju lovila

Ma hudiča zdej pa vidim a same slabe stvari al kaj, ma ne vem moram kej veselga tud pogruntat :)-

zoli -> Se spomite... (31.12.2004 17:21:44)

hej mamice...bl ko tole berem,bl sem vesela da večina naših tamalih še ne zna brat,da nebi dobili kakšne dobre ideje.:bravo:....pol bi pa slišale"sej je una teta tud":zmeden:

Pikabu -> Se spomite... (1.1.2005 2:19:54)

Da ne bom samih "lumparij" pisala, sem se spomnila še nečesa. Do mojega 4. leta je bilo tako, da sta me čuvali obe stari mami in sicer ena dopoldne in ena popoldne. Živeli smo pri starših od mojega očeta, pa zidali hišo pri starših od moje mami. Od očija starši so bili doma, ker so imeli kmetijo, od mami so pa še hodili v službo. Tako sem bila dopoldne pri očijevi mami, potem me je prišel iskat ata od mami in me odpeljal tja, kjer smo zidali hišo. Sem se pa zelo rada vozila s kolesom. In ker je moja stara mama hodila v službo s kolesom, me je ata peljal k stari mami v službo, da sem se potem z njo peljala domov. Zvečer sem se pa skupaj z mami in očijem vrnila tja, kejr smo živeli.

Stran: [1]