kdaj zaceti s kasicami (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

raketa -> kdaj zaceti s kasicami (3.12.2007 11:11:14)

[sm=kuza.gif][sm=kuza.gif]zanima me kdaj laho dodajam kasice? Malcek je star 3mesce. Cez slaba dva tedna bo 4.

biga -> RE: kdaj zaceti s kasicami (3.12.2007 11:50:53)

Jaz bi na tvojem mestu še počakala, vsaj do 5. meseca. Če pa že misliš začeti uvajati hosto hrano prej, pa po 4. mesecu, pa ne začni s kašicami, ampak z zelenjavo in s sadjem. Veliko jih daje v mleko riževo kašico že pred 4. mesecem, ker naj bi zvečer bolj nasitila, da bi dojenčki bolje spali ponoči, pa ni vedno tako. Vsaj pri meni ni bilo tako, saj se je še vedno zbujal.

Liona -> RE: kdaj zaceti s kasicami (3.12.2007 13:09:18)

Mi smo začeli z rižolinom, ko je bil star 4 mesece. Ampak par žlic pred flašo zvečer. Ostalo pa, ko je dopolnil 5 mesecev in pol. Najprej par žličk zelenjave, pri 6. mesecih sadje. Zdaj pa jemo skoraj vse.

Naja30 -> RE: kdaj zaceti s kasicami (3.12.2007 18:39:42)

Če se le da, naj se doji do 6m. Moje mnenje. Prvo je to zanj najboljše, drugo pa je zate bolj preprosto.

Jaz sem moji začela dodajat rižolino pri 5,5m ker sem misla, da bo ponoči bolje spala. Pa ni nič pomagalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: kdaj zaceti s kasicami (3.12.2007 22:54:11)

Pri treh, oz. štirih mesecih pa res še ne. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sploh če dojiš. Jaz sem začela (po nasvetu P in sestre) pri 5,5 meseca. Pa mi je malo žal, da nisem počakala do polnih 6, ker sem izključno dojila.

nerka -> RE: kdaj zaceti s kasicami (4.12.2007 15:30:53)

jst sm zacela pri 4 mes in mi je zal ker je dobil alergijo.. zdele sva pri 6 spet zacela pa zelo previdno in pocasi... ne hitet!! 

jaša2 -> RE: kdaj zaceti s kasicami (5.12.2007 12:14:41)

jaz sem tud začela pri4 mescih, ampak počasi. najprej sma pili sokece, pol pa sadne in zelenjavne kašice. najprej par žličk, pol pa vedno več. včasih sma nardili vmes kak dan pavze. moja ni dobla nobene alergije, vse je blo ok. pač po kakem sadju je dobla malo pleničnega izpuščaja, ampak ni blo hudo.

Stran: [1]