|
RE: Da se skašljam, kot mati dojilja....! 3.12.2007 11:28:34
|
|
|
|
lelaval
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica IZVIRNO SPOROČILO: lelaval Evo, sem šla prov med stare Mame pobrskat. "Člen iz Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja jasno pravi, da ima doječa mati pravico do brezplačnega sobivanjaz otrokom, dokler se ta pač doji (ni važno, koliko je otrok star)". Mama, november Zakaj se pa potem najprej sklicujejo na to, da ni prostora - d so vse sobe za mame zasedene? Zato, ker so notri mame s 3 in 4 letnimi otroci (če ne še starejšimi). Očitno ti otroci bolj potrebujejo mame (dvomim, da jih še dojijo), kot pa doječe matere. Tole je blo pa zdej zlo grdo od tebe, kot da otrok ki se ne doji ne pogreša mame, pa sej 1,5-3 letni otroci tud niso odvisni od dojenja (vsaj jaz ne poznam nobenga ali so zelo redki), mislim da bi zarad tega umrl ker ne bi imel hrane. Tako da tale je bla pa čist neumesna,. Se parvi, da mamica, ki ima 3. leta stariga otroka nima v bolnici kaj počet ....ker imajo mlajši prednost . Upam, da nisi tako mislila kot si napisala. Jaz bi bila s svojima 5.letnicama sigurno tam, edino, če bi lepo sprejeli, da grem (jaz ali mož) domov, pa tudi z 20-mesečnico, ki jo ne dojim več bi 100% ostala. Ni važno ali so otroci dojeni ali ne, ali so stari 1. leto ali 4......starši imamo PRAVICO so-bivati v bolnici z našimi malčki/dojenčki. _____________________________ Puncica, nisem mislila, da otroci, ki se ne dojijo, nimajo pravice bit z starši (nenazadje enkrat se tudi moji otroci nehajo dojit in bodo prav tako stari 3,5,8 in več let), pač pa sem mislila, da bi lahko delali tako, da so doječe matere z manjšimi otroci v sobah za starše, starši večjih otrok - sploh, če se ne dojijo, pa v sobah skupaj z bolniki, če vidijo, da je premalo prostora za vse. In, če je prostorov za starše npr. 4, bi vsaj enega pustili fraj, v slučaju, da pride v bolnico otrok, ki se še izključno doji (ali pa večina doji)- valjda, da je lažje tako za otroka, kot za mamo, da sta potem sama, ne pa z ostalimi bolniki skupaj. Niti pod razno pa nisem mislila, da starši nimajo pravice bit ob bolnem otroku, če ta šteje 5 in več let. Preberi si še to, kar sem napisala: ko je bila najstarejša stara 11 mesecev in je morala zaradi rota virusa v bolnišnico. Še zdravnica ob sprejemu mi je dejala, da bom komot lahko ob otroku, da za sobo ni ziher, pa sem rekla, da doplačam ( bi še za stol v sobi ne samo sobo doplačala), sestra je že govorila, da v sobi za mame ni več prostora in bom lahko pri njej v bolniški sobi, sestre na oddelku pa, da še to ni možno. Sem bila jezna, kot . Otrok mi je prvič tako zbolel, prvič v bolnico, dojila sem, pa še šljivili me niso pet postov ne glede, da sem jo še dojila . To je bilo 10 let nazaj, danes pa - kot opisuješ, je očitno še vedno popolnoma enako. Žalostno, res. Pol pa si predstavljaj, da si na mojem mestu in te ne pustijo ob bolnem otroku, čeprav si pripravljena tudi za stol v bolniški sobi plačat, preden obsojaš, da sem nesramna.
|