kašelj in žajbelj (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Naja31 -> kašelj in žajbelj (30.12.2004 5:35:35)

Zivjo punce,

po hudem prehladu, ki pocasi mineva :bravo:, me je zdaj ponoci zagrabil grozen kaselj in sploh ne morem spati.
Ze med prehladom sem grgrala zajbelj, ki mi je ful pomagal, da me ni se grlo bolj bolelo, zdaj sem ga naredila, da ga grgram zaradi kaslja.
Malo sem pobrskala po forumu glede tega kaj lahko kot nosecka ( v 26.t) vzamem proti kaslju in sem nasla zelo razlicne odgovore, da sem zdaj samo :zmeden: in prestrasena. Nekatere pisete, da zajbelj v nosecnosti full skoduje plodu. A tudi grgrati ga ne smem? Saj ga nic ne spijem. No, druge pa menite, da je zajbelj cist ok.
Zdaj me pa resno skrbi.

Hvala za vase odgovore, Naja

maja1977 -> kašelj in žajbelj (30.12.2004 6:04:11)

Zdravo!:rozica:

Tudi jaz sem imela podoben problem, pa mi je zdravnica svetovala sirup Herbion - trpotčev sirup za blažitev kašlja (izvleček trpotca in slezenovca).
Dve žlički tudi do 5-krat na dan in ful čaja oz. toplih napitkov...

No v lekarni sem vseeno preverila, če je sirup za :nosecka:, pa so rekli da je ok.

No men je FUL pomagal...:bravo::bravo: , pa niti ni tako nezgravžen :)-

Lp
Maja 9nebesa:modri: 30t

pika78 -> kašelj in žajbelj (30.12.2004 8:36:50)

Glede kašlja v nosečnosti ravno ne vem, kaj se lahko vzame. Bi pa rekla, da grgranje žajblja, če ti pomaga, ne more nič škodit plodu.
Nekaj drugega bi bilo, če bi ga pila, ker baje da je res malo strupen (čeprav, ko sem bila majhna, smo ga popili kar nekaj in ni bilo nič narobe). Tako da ga po mojem lahko brez problema grgraš.
Čimprej se pozdravi in lp!

PBJ -> kašelj in žajbelj (30.12.2004 8:50:14)

Jaz sem žajbelj 1X grgrala pred tremi dnevi zaradi rahlo bolečega žrela in ga več ne bom...:(vsaj ne sedaj, ko sem noseča.To pa zato, ker mi je grozno zasmrdel in sem potem bruhala kot še nikoli...

Drugače pa mislim, da samo grgranje res ne more škoditi plodu.

Lep dan!

Primoza -> kašelj in žajbelj (30.12.2004 8:51:50)

Žajbelj ne škoduje plodu, amapak zmanjša proizvodnjo mleka.

barby* -> kašelj in žajbelj (30.12.2004 8:57:53)

Ojla:zajcek:
Grgranje ne škoduje, je pa res da je ogabno ogabnega okusa:zmeden: Meni je ful ful pomagal, zraven pa sem popila velikoooo soka stisnjenih limonin pomaranč...pa sem imela kar fino vneto grlo

Hitro se pozdravi!:rozica:

pa pa
barby:metulj:

Naja31 -> kašelj in žajbelj (30.12.2004 11:07:08)

Hvala punce!

Za vsak slucaj sem poklicala mojo G in je sestra rekla, da valjda lahko zajbelj grgram. Slezov caj anj bi tudi pomagal. In se en sirup je omenjala. Itak grem v lekarno pa bom povprasala.

Lepo se imejte,
Naja

Stran: [1]