|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko jih pustite jokat?
3.12.2007 15:05:01   
ALEKSA13
Nefretiti,
vem da to vprašanje ne spada pod to temo, ker pa za svojega sina (4 m) še nisem uspela najti uspešnega načina uspavanja, me zanima, kje se da nabaviti to zvezdico z medvedki, kako se imenuje in koliko cca stane? Hvala, lp


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Koliko jih pustite jokat?
3.12.2007 15:14:16   
Anonimen
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=142578

(odgovor članu ALEKSA13)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Koliko jih pustite jokat?
3.12.2007 15:20:13   
ZmajTolovaj
maš pa še na soncek.si mal cenej varianto, no samo potem je se poštnina, splača se ti, če več stvari naročis. ampak od zvezdice zaspanke ne pričakuj prevec, pri nas je kakor kdaj - se mi zdi, da se bolj zbudi in z zanimanjem gleda, pol pa, ko se naveliča, pa spet vpitje user posted image

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Koliko jih pustite jokat?
3.12.2007 19:30:33   
picola1
Naša mala ne joka veliko. Ko pa že joka, jo ponavadi takoj, ko je možno, vzamem v roke. Se mi zdi brezveze, da bi se ful drla. Ni pa to, da bi takoj spustila vse iz rok in tekla k njej. Tudi na wc grem v miru in stuširat tudi. Ne letim izpod tuša, če vmes začne jokat, je pa res, da malo pohitim.
Ko pa joka, ji dam najprej dudo in se večinoma že tako pomiri. Jo malo še zraven pobožam, ji dam kakega lupčka in je ok. Če pa ne, potem jo pa dvignem in jo nosim al pa podojim al pa karkoli že pač je potrebno.
Če se zbudi in joka (pa vem, da še ni čas za vstat oz. sploh še ni trdno zaspala), jo pa ne dvigujem, ampak jo samo mirim v posteljici (oz. kjerkoli že je-čez dan ponavadi v vozičku al pa v moji postelji), ji dam dudo ipd. (razen, če je ne morem tako potolažit par minut).

Poskušam tudi, da mi ne zaspi na rokah, vsaj ne čist trdno, ker se mi zdi, da to ni ok. Tako kot je napisala Sandra 85, se otrok prestraši, ko se zbudi. Predstavljajte si, da ve zaspite v svoji postelji v objemu svojega moža, zbudite se pa v temni kleti, nikjer nikogar...user posted image In to vsakič...(jst ne bi hotla it več spat...user posted image )
Če te moti to uspavanje, si preberi knjigo Otroško spanje, brez joka v sanje-morda najdeš kakšen pameten nasvet. Jaz sem jih ful (in nisem edina).

Ne vem pa, kako bi bilo, če bi veliko jokala...Najbrž bi jo tudi več nosila po rokah. Na srečo ni jokave sorte in imam včasih občutek krivde, da jo imam celo premalo v naročju. Samo se mi res ne zdi potrebno, če je pa v vozičku al pa v ležalniku čist mirna (seveda se večinoma ukvarjam z njo, če je budna; včasih se pa tudi sama zamoti nekaj časa).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Koliko jih pustite jokat?
3.12.2007 22:10:01   
mateyka
men se pa ne zdi, da je ful pomembno, da zaspi brez nošenja. naša večinoma hoče zaspat tko, da jo nosimo. sam tud ne mara, da bi jo nosil v nedogled, ko enkrat zadrema - ji prav paše, ko jo odložimo in se končno raztegne do konca user posted image prej ji pa to ne paše. pač.. kaka travma neki, sej so glasovi okol - včasih se zadere v pojstlici (prav opazimo razliko, da ni jok ampak "klic") in moramo prit in jo pobožat, mal pocrkljat po licu in ji dat dudo, če je nima. se mi zdi, da tko čekira a smo v bližini user posted image   in vedno ko se zbudi (ko vidi mene al pa očija) je tok vesela, se smejčka in preteguje (tud če prej mal jamra - to jamranje je pa tipično čez dan, ko gre mal pospat in se pol zbudi; nam da kao vedet, da je pokonc al kaj user posted image )

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Koliko jih pustite jokat?
4.12.2007 10:48:13   
prolet
IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

Kaj pa je afektni napad?


To je napad, ki ga doživijo dojenčki zaradi pretiranega joka ali pa veselja. Preveč emocij naenkrat, katerih ne znajo obvladat. Poznajo plavi in beli napad. Naša je imela belega. Jokala je ker je imela tako močne krče. Ko sem ji dala kapljice jih je začela pljuvati  ven in še bolj jokati, nato je začela kašljati. Skupaj s kašljem ji je iz nosa začela teči kri (od napenjanja) nato pa je kar naenkrat nehala jokati. Postala je čisto bleda, mlahava, oči ji je vleklo skupaj, izgledalo je kot da mi bo skupaj padla. Prijela sem jo pod ramami in jo stresala in klicala po imenu, da sem jo k sebi spravla.
Pediatrinja mi je povedala, da pri temu napadu dojenček ne more pasti v nezavest ali pa nehati dihati ali umreti, je pa zelo grozno za vidit. Povedala je tudi, da se to lahko ponavlja.

Pri Lani je bilo res grozno, poleg vsega pa je imela še mehurčke na ustih tako da sem se najprej ustrašila, da ima epileptični napad, potem mi je pa kapnilo, da sem ji dala kapljice za krče. Ker so tako sladke se potem vedno slini po njih oz ima mehurčke. V glavnem tisti večer, ko je končno normalno zaspala in je bilo vse ok, vem, da sem se usedla začela trest in samo jokat, ker je vse prišlo za mano.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Koliko jih pustite jokat?
4.12.2007 11:41:41   
Anonimen
jaz je tudi ne pučam jokat...čeprav me okolica bombardira z infori kako jo bom razvadla in kaka medvedja usluga je to itd....me ne gane sploh...nimam otroka zato da se mi bo v kakem kotu drl in na porodniški nisem zato da bo stanovenje zglancano kot v reklami za bref in da bom jaz spočita, naspana in kar je še tega....pa čeprav je kar hudo na momente in se mi že meša včasih od vsega....samo če pomislim kako grozno more bit tako malemu otročku, če se ga pusti samega da se že duši od jokauser posted image ni šans, pa če jaz proč pridem zraven....bo že minilo...do šole nekrat najkasnejuser posted image

(odgovor članu prolet)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Koliko jih pustite jokat?
4.12.2007 12:06:39   
melani99
ko sem svojo pikico po 2 mesecih dobila domov, sem prve dneve kar skočila, kadar je že malo zajokala, sedaj se pa že malo poznajo posledice, je že malo razcartana, ampak se mi preveč smili, kadar slišim njen jok, tako da kadar zajoka, jo pogledam, če ni slučajno bruhala ali kaj podobnega, nato pa jo ponavadi kakih par minutk pustim in kar kmalu odneha
res pa je da ima vsak otroček drugačne potrebe in jih ponavadi izkazuje s svojim jokom

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Koliko jih pustite jokat?
4.12.2007 20:23:11   
skuštrana
Jaz svojih otrok ne puščam jokati. Že s prvorojenko sem ravnala tako in danes, ko ima 3 leta ni zaradi tega čisto nič razvajena. Novorojenčka ne moreš razvaditi on joka zato, ker potrebuje mamo in ne zato, da nas zeza.user posted image

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu melani99)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Koliko jih pustite jokat?
7.12.2007 11:39:51   
Tanayya29
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Jaz svojih otrok ne puščam jokati. Že s prvorojenko sem ravnala tako in danes, ko ima 3 leta ni zaradi tega čisto nič razvajena. Novorojenčka ne moreš razvaditi on joka zato, ker potrebuje mamo in ne zato, da nas zeza.user posted image


se popolnoma strinjam s tabo!Otroček pa res ne joka zato,da bi nas zezal.Če moj joka in ga potem vzamem h sebi in se pomiri...nima smisla,da bi ga pustila.
In,dojenčka se zaradi tega pa res ne razvadi.Seveda mu paše mamina bližina in občutek varnosti.

Sama delam v vrtcu,in smo nekatere uspavali po rokah tudi do 2 leta.Moje mnenje je pač tako,da otroček to rabi.
In,zaradi tega niso nič razvajeni.


_____________________________

Naš sonček škorpijonček Taj Tristan,6.11.2007*****

Življenje ni igra na srečo,temveč rezultat naših misli in dejanj.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Koliko jih pustite jokat?
7.12.2007 11:46:43   
bačko
Žana ko začne jokati jo moraš vzeti v naročje, ker ima zelo močan jok.Tako močno joka, da mi piska v ušesih.Nima nežnega joka.Edino pustim jo jokati če grem delati hrano za njo ali pa če grem na wc.
Samo enkrat sva z možem probala jo pustiti ene 10 minut samo na pojstelji in jokati.Hotela sva videti če bo nehala.Ampak jaz sem zraven jokala in po ene 3 minutah sem šla po njo.Nisem je mogla pustiti.Čeprav najini straši pravijo, da naj jo pustiva saj bo nehala.Ona ne bo nehala in tudi nočem jo tako mučiti.user posted image

(odgovor članu Tanayya29)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Koliko jih pustite jokat?
7.12.2007 13:29:30   
mateyka
Nisem je mogla pustiti.Čeprav najini straši pravijo, da naj jo pustiva saj bo nehala.Ona ne bo nehala in tudi nočem jo tako mučiti.


bačko, pa sej tud ni treba. zakaj le. sej se da bebo zamotit. naša ma navado, da joka pred večernim spancem, če ne ravnaš z njo pravilno. pa kaj, jo pač mal pocartaš preden gre spat. big dil, a ne? me lahk vse shendlamo. raj vidimo, da se naši pikci smejijo user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Koliko jih pustite jokat?
8.12.2007 20:01:23   
picola1

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

men se pa ne zdi, da je ful pomembno, da zaspi brez nošenja. naša večinoma hoče zaspat tko, da jo nosimo. sam tud ne mara, da bi jo nosil v nedogled, ko enkrat zadrema - ji prav paše, ko jo odložimo in se končno raztegne do konca user posted image prej ji pa to ne paše. pač.. kaka travma neki, sej so glasovi okol - včasih se zadere v pojstlici (prav opazimo razliko, da ni jok ampak "klic") in moramo prit in jo pobožat, mal pocrkljat po licu in ji dat dudo, če je nima. se mi zdi, da tko čekira a smo v bližini user posted image   in vedno ko se zbudi (ko vidi mene al pa očija) je tok vesela, se smejčka in preteguje (tud če prej mal jamra - to jamranje je pa tipično čez dan, ko gre mal pospat in se pol zbudi; nam da kao vedet, da je pokonc al kaj user posted image )



Tole piše v Koledarju otrokovega razvoja pod 3.mesec:

Čeprav večina dojenčkov še ne more samostojno zaspati in se ponoči še prebuja, pa so prvi meseci zelo pomembni za kasnejše navade ob uspavanju in prebujanju sredi noči. Da se bo dojenček naučil oziroma navadil sam zaspati v svoji posteljici, je pomembno, da imate utečeno večerno rutino in da ga polagate spat v posteljico zaspanega, a ne spečega. Če bo dojenček zaspal v posteljici in ne v vašem naročju, bo uspavanje kasneje povezal s posteljico in ne z vami. To mu bo v sledečih mesecih, ko ne bo več potreboval nočnega hranjenja, pomagalo, da bo ob morebitnem prebujanju ponoči, sam nazaj zaspal.

Sicer pa, če tebi paše, paše tudi meni...user posted image
Mene že zdej boli hrbtenica pa ima dobrih pet kil...Si ne predstavljam mojo malo nosit pri npr. letu in pol, da mi zaspi v naročju...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Koliko jih pustite jokat?
9.12.2007 11:17:33   
Rivi
Pa še to, bolj kot zanimivost:
V ZDA so delali nekakšno raziskavo na to temo in so ugotovili, da tisti dojenčki, ki se jih ob joku konstantno dviguje in potolaži, ob enem letu kažejo manj agresivno vedenje, ko pa imajo dve leti pa lažje navezujejo socialne stike.

Jaz mojo dojenčico vedno potolažim in je ne pustim jokat.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Koliko jih pustite jokat?
9.12.2007 11:28:17   
natasaom
nikoli jo nisem dolgo pustila jokat.ponoč sploh ne..seda,ko je stara 3 leta zaspi pred tv v dnevni in jo potem neseva v pojstlo..sej je samo 1x majhna-še prehitr bo prišel čas,ko ne bo več rabila najine bližine.mi se crkljamo v pojstelji..velikrat se ponoč zbudi in prosi,da jo mal pocrkljam pa zaspi nazaj-v svoji pojstelji.se mi zdi pomembno,da imava stik in občutek,da me ima vedno, ko me potrebuje.

(odgovor članu Rivi)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Koliko jih pustite jokat?
9.12.2007 11:31:01   
Anonimen
Tako majhnega jaz nisme nikoli pustila jokat niti majčeko. Čeprav ne vem, če je bilo to ravno prav. Po moje ni nič narobe, če se navadi malo potrpet, kara ne pomeni, da ga pustiš ,v joku zaspat ali kaj takega, ampak da pač ne skučiš tisto sekundo, ko dete majačeko zajamra. Moj se namreč ni naučil niti malo potrpet ali počakat za katerokoli stvar, pa ne vem, če ni bila to moja napaka.Malo ima v značaju, malo je pa sigurno tudi moja napaka.

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Koliko jih pustite jokat?
9.12.2007 20:28:29   
sandra113
...tudi mi ga ne pustimo jokat, delamo vse mogoče...

_____________________________

14.6.2007

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Koliko jih pustite jokat?
9.12.2007 20:46:07   
jagoda80
Nikoli ga ne pustim samega jokat, samo kadar res ne morem takoj skočit.

(odgovor članu sandra113)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?