domače ali kupljene? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

miškot -> domače ali kupljene? (2.12.2007 9:19:19)

Počasi bomo zaštartali z uvajanjem kašic. Zadnjič so mi v lekarn omenili, da ima Novalac nove kašice ki so izjemno kvalitetne in so jih ocenili kot najboljše. Zdaj pa me zanima, kaj se vam zdi. Ali naj kašice čisto na začetku pripravljam sama ali mislite, da so lekarniške boljše, ne vem - mogoče so še kaj prilagojene. Nekje sem prebrala, da so domače za začetek boljše, v lekarni pa so mi rekli obratno.

Hvala za odgovore

Erdbeere -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 9:21:15)

za začetek jabolček naribaš in je to to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ker otrok običajno poje 1-2 žlički ne več, ostalo pa potem vržeš stran[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ker kozarček, ki ga kupiš tudi ni v nedogled dober.

frutka_ -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 9:35:24)

Ziher je domače boljše.
Tako točno veš koliko in kaj si dala noter. Saj pa menda zaupaš sebi bolj kot velikim gigantom, ki sem jim kratko malo j*** za otroke. Veš kolikokrat je že bil cirkus, ko so se otroci zastrupili ali s hrano ali z mlekom znanih proizvajalcev.
Kupljene kašice sem jaz uporabljala občasno, kot dodatek ali na poti. Novalac ipd. firme pač pritiskajo na lekarne naj jih ponujajo. Od tega imajo najbrž kakšne fajn nagrade.  
Po mojem mnenju so kvalitetne kašice od Alnature, v DM jih lahko kupiš. So iz genetsko nespremenjenih sestavin ter EKO pridelane.

Saj pa ni težko za takega malega nekaj skupaj zmetat. Najprej kakšno prekuhano jabolko, ki mu dodaš recimo gris, da je bolj gosto. Ali pa skuta v katero umešaš jabolko, marelice (kompot breskev, ker je zdaj zima), korenček,... Sprva lahko k vsemu dodaš svoje mleko, da bo okus čim bolj pristen. Morda bo malega zaprlo, blato se bo totalno spremenilo, postalo bo kompaktno in smrdljivo. Tako pravo človeško.

Ne vem točno kje na RR ampak mislim da so nekje recepeti za uvajanje.

Upam, da sem ti pomagala. Seveda je pripravljena hrana fajn, občasno. Vedno pa je jaz absolutno ne bi priporočala in mi je prav čudno kako lahko v lekarni nekdo reče, da je kupljeno boljše kot domače?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lunca1 -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 9:37:01)

se strinjam, od začetka delaj sama, kupljene pa samo za občasno za na pot

Anonimen -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 9:38:25)

Sigurno so boljše domače...

....samo kaj, ko so kupljene toliko bolj praktične [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lelaval -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 9:42:13)

Jaz sem jim kupljene dajala le, ko smo šli kam  - ko na poti nisem mogla pripravljat kašic.

Maleal -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 9:42:17)

Jaz jih večina sama pripravim,edino če kam gremo ji dam kupljeno.Prvič pa slišim,da ima novalac tudi kašice.

Marogica -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 9:49:18)

Jaz sem bila striktna zagovornica doma narejenih kašič, ki sem jih seveda tudi pripravljala in dajala svojemu ta starejšemu sinu...dokler....se ni rodil ta mlajši....ki niti pod razno ni hotel jesti doma narejenih zelenjavnih kašic. Ni bilo šanse...pa sem jih pripravljala enako kot že pri ta starejšem. In kaj mi je preostalo? Kupljene.

Tako je šlo ca 3 mesece, nakar si je otrok "premislil" in prešel na doma narejeno hrano.

felicia -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 10:50:06)

moj mali ima recimo rajši kupljeno kašico kot doma skuhano, doma nikoli ni hotel pojesti korenčka in krompir, ko sem mu pa da la kupljeno to isto je pa vse pojedel tako da mislim da vse v mejah neke normale pa mal skombiniraš pa bo!

Anonimen -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 10:52:03)

Ti kar kupi, je veliko bolj enostavno.

Anonimen -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 10:53:10)

Moj raje je doma narejeno, kot kupljeno.. Probaj najprej z domačim, ker itak ne bo vsega pojedel za prvič... Kupljene pa včasih uporabljam za kam it, a raje prej pripravim in dam v posodico.. 

kristinaj -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 11:00:33)

če lahko sama narediš kašico, zakaj jih ne delat. kupiš zelenjavo, sadje, kasneje skutke, sirčke,paštko in sama doma to narediš... 15min in si fertik.....
kupljene imej doma na rezervi za vsak slučaj. jaz sem naši samo enkrat dala kašico za probat in ni šans, celo sem vrgla proč, pa kako smrdijo in so ful zanič...

kaya2007 -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 16:47:05)

novalac mislim da ima zdaj instant kašice-rižolino varjante, nima pa sadja in zelenjave...

Liona -> RE: domače ali kupljene? (2.12.2007 18:56:48)

Meni je peiater svetoval kupljene kašice, ker sezonskega sadnja ni več, kupljeno v hipermarketih pa je precej špricano in je vsekakor frutek boljša varianta saj je sadje iz bio pridelave. Tako je meni obrazložil. Ko bo sezonsko sadje na voljo, pa sama delat. Zelenjavo mu kuham sama, ostalo pa od Hippa ali Frutka. In mu čisto nič ne fali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]