nori sosedi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> nori sosedi (1.12.2007 19:37:59)

Jaz res ne vem kako naj ravnam.
Živimo v najemniškem stanovanju in zraven nas živi ena nora familija. Fotr hud alkoholik, mati psihični bolnik (ampak to res, se ne hecam),hči pa histerik, kolerik in še kaj bi se našlo. Seveda so cel dan doma ker živijo očitno od socialne podpore in cel dan zganjajo nemogoč hrup. Začnejo zjutraj on sedmih in se ne konča do poznih večernih ur.
Ne pretiravam, če rečem da se NON STOP derejo drug na drugega, kričijo, se obmetavajo z raznoraznimi "lepimi" besedami in to tako na glas, da se jih razločno sliši v naše stanovanje kot da bi bili skupaj v istem prostoru. Cel dan se jim dere televizija, razbijajo...da ne govorim kaj vse.
Res je nemogoče žvet ob njih, predvsem zdaj, ko sem doma na bolniški in moram počivat zaradi grozečega splava.
Cel ampak res cel dan imajo hajke. Ne vem več ali naj pokličem policijo ali lastnika kaj predlaga ali....pojma več nimam.
Tud slučajno pa ne upam pozvoniz in jim povedat naj se mal umirijo, ker kot sem rekla- družba psihičnega bolnika, alkoholika in hčere, ki pa je po mojem tudi že zelo blizu stanju svoje matere. Res obup.

Če ima kdo kakšen predlog bom vesela, sicer pa se tudi zahvaljujem za branje, ker sem mogla dat to iz sebe, saj ravnokar poteka spet en boj pri njih in je zelo "veselo".

Anonimen -> RE: nori sosedi (1.12.2007 19:44:52)

Pokliči 113. Nasilje v družini. Nimaš miru.

Pauline -> RE: nori sosedi (1.12.2007 19:48:28)

Groza ! Ne vem kaj naj ti svetujem...mogoče če razmisliš o selitvi, ker ko bo dojenček na svet prišel....dvomom, da boš tako tolerantna.

natasaom -> RE: nori sosedi (1.12.2007 19:51:34)

poklič pilicijo,sej lahko anonimno..

Anonimen -> RE: nori sosedi (1.12.2007 19:51:43)

a je še kak sosed okol vas ki to sliši? ja js bi jih prijavila sam če se samo vi sosedi tako sum lahko takoj na vas pade in te lohk še kej sekirajo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] kriza res tole? mogoče bi res povedala lastniku? lahko posnameš kaj ..zvok?

Anonimen -> RE: nori sosedi (1.12.2007 20:03:01)

Ja ko bo dojenček res ne vem kako bo tole vse skupi.
Slišijo jih sigurno tudi sosedi pod njimi, saj so res glasni, vendar smo pa mi najbližji in dejansko najbolj na udaru.

Tole da bi jih posnela pa ni slaba ideja. Pol pa lahko pokličem lastnika pa mu mal predvajam in morda bo imel on kakšno idejo, nato pa če ne bo šlo drugače pa pokličem policijo.

Grozno je tole poslušat res.

Da vam ne povem, vsak dan dopoldan so na sporedu ponovitve mehiških, španskih in ne vem kakšnih vse nadaljevank še. No, žal jih moram tudi jaz poslušat, saj imajo Tv tako na glas, da bi mogla bit hudo naglušna da jih ne bi slišala. gggrrrrrrrr Tudi če si dam svojo glasbo, me spravi ob živce, ker se tepe z njihovim ropotom.

MarijaPo -> RE: nori sosedi (1.12.2007 20:49:58)

Meni se zdi to resen problem in bi obvestila lastnika, da tako ne gre in da bos klicala policijo.
Ko bo otrok bo to neprimerno tezje za prenasat in tud narobe je, da morate v takem ziveti.
Poklici lastnika, potem pa policijo.

Anonimen -> RE: nori sosedi (1.12.2007 20:58:17)

A živijo v občinskem stanovanju?

V glavnem, pri nas je bil en tak "tič"....na hodniku spal v nedeljo zjutrej k si hotu it ven si čez njega skakal, ponoči razbijal in se kotalil po stopnicah, čez dan je nažigala muzika tako da si ga na parkplac slišal...
V glavnem vsi lastniki smo napisali dopis na občino in so ga preselili. Oz. izselili....ne vem če je dobil novo stanovanje.
Smola za nove sosede....sam mi mamo pa mir. Ti ki so sedaj v tem stanovanju(družina, prej je bil samski fant) so tako tihi da sploh ne vemo da so tu.

Sibil_ -> RE: nori sosedi (1.12.2007 21:05:09)

Preseli se.In preden se vseliš malo povprašaj o sosedih itd.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

baguSka -> RE: nori sosedi (1.12.2007 21:07:07)

ja tezko je to... v nasi hisi tud zivi taka'soseda'... in najhuje je to, ker ma se pravico do dediscine in je se vn ne moremo spravt... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Gina -> RE: nori sosedi (1.12.2007 21:19:35)

V bistvu tole ni čist res, baguska, na papirju je mogoče izselit soseda, ki zganja nemogoč hrup, tudi če je on sam lastnik stanovanja. Če moti vse ostale, ga lahko tožite in izselite, odvzame se mu stanovanje. To je enkrat primoža prilepil in sem šla takrat natančno brat, samo sem potem na to pozabila, ker se me ni tikalo.

Sicer pa, če si v najemu, najprej obvesti o tem tistega, ki je lastnik stanovanja, ker se ga gotovo tiče. potem ga še enkrat obvesti, če ne bo boljše, pa še enkrat, pa še enkrat....počasi se daleč pride. Če nič ne pomaga, se pa izseli.

baguSka -> RE: nori sosedi (1.12.2007 21:24:15)

na papirju je mogoče izselit soseda, ki zganja nemogoč hrup,
tudi če je on sam lastnik stanovanja.
odvzame se mu stanovanje.
počasi se daleč pride.
Če nič ne pomaga, se pa izseli.

aja? in komu potem pripada stanovanje? pocasi ze tok traja... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

ja.. najboljs se je izselit.. in dejasnko je ze skor tko.. ampak na koncu bo potemtakem hisa ostala cela njena!? ceprav ni u bistvu njenega NIC... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Anonimen -> RE: nori sosedi (2.12.2007 11:13:15)

Nimam pojma,kako se obranit,pa če bo policija sploh svojo rit dvignilain kaj urepala.Hudi bo,ko bo dojenček pri hiši.
Mi smo živeli v Luciji v bloku in,še sedaj ne vem,kako smo zdržali,no ja meni se je že frkljalo.Pod nami lokal,kjer se je vrtela muzika tudi do štirih zjutraj in pijanci tulili pod oknom splanic.Nad mano najprej dve leti ena stara baba,cerkvena,žleht pa kot hudič,vsakič,ko sem perilo obesila na balkonu je zalila rože,ki so bile posajene v konzervah,tako,da je rjasta voda tekla po belem perilu.Ko se je odselila v Koper bližje cerkvi,je prodala stanovanje zvodniku.In pol smo imeli ****rijo po cele noči nad glavo.Na drigi strani pa en mulc,kjer se je zbirala smetana drogerije,tudi cele noči in,ko si na hodnik prišel si bil v hipu v transu,tko je bil prepojen z dimom trave.
Skratka mi smo se odselili in sem srečna.

Moyca_ -> RE: nori sosedi (2.12.2007 21:16:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

V bistvu tole ni čist res, baguska, na papirju je mogoče izselit soseda, ki zganja nemogoč hrup, tudi če je on sam lastnik stanovanja. Če moti vse ostale, ga lahko tožite in izselite, odvzame se mu stanovanje. To je enkrat primoža prilepil in sem šla takrat natančno brat, samo sem potem na to pozabila, ker se me ni tikalo.

točno tako. Tako pravi zakon in to se je že zgodilo, vendar so ljudje premalo poučeni o tem

Peteršilj -> RE: nori sosedi (3.12.2007 20:25:04)

če imaš priložnost se odseli, še posebej potem, ko bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
pokliči 113 -anonimna prijava. res se mi smiliš, ne vem kako bi lahko to prenašala.

cukr07 -> RE: nori sosedi (3.12.2007 22:01:40)

*Angelina* te čist razumem, da ti popuščajo živci, ker sem tudi jaz v podobni situaciji.

Midva živiva v bloku. Nad nama pa od julija letos podnajemniško stanuje mlad par. On mora bit star ene 25, ona pa ene 20 let. Men še zdej ni jasno kaj ta dva počenjata v stanovanju, ker včasih tako ropota, da me je strah da bo kdo dol padu, da njunih ˝ljubkovalnih˝imen s katerimi se kličeta sploh ne omenjam, pa da bo on˝/ona njo/njega ubila, pa da se sredi noči dere na balkonu ˝na pomoč ubil me bo˝, in še bi lahko naštevala. Uglavnem posluša jih cel blok, midva ki sva direkt pod njima pa sva najbolj prizadeta. Sosedje, ki so v istem štuku kot onadva pa mejijo na njuno stanovanje s kuhinjo tako da tut ne slišijo vsega.

Najprej sva se tolažla, da bo minilo, potlej sva rekla da jima bova kej rekla, ko ju bova srečala na hodniku, sam kaj ko ju ni nikol videt. No pred približno tremi tedni, pa sediva z mojmu pri zajtrku in se spet začne ˝fešta˝ nad nama. Neki časa sva poslušala, potlej pa nama je poču živc in sva jima šla trkat na vreta, ker sva se odločila, da se zdej pa to mora nehat. Odprla nama itak nista, ker ju je bilo sram, sta se pregovarjala, kdo nej gre odpret ker itak sosedje trkajo. Po tistem sva se odločila, da jima napiševa pismo v katerem sva jima na lep način razložila, da če se to ne bo nehalo bova naslednjič poklicala policijo in obvestila lastnika stanovanja. No in od takrat imava zaenkrat mir - sploh ne veva da kdo stanuje nad nama. Močno upam, da bo tako tudi ostalo, ker bova drugače res ukrepala, saj misliva da si v lastnem stanovanju zasluživa mir.

Mogoče bi tudi ti poskusila stopit v kontakt z njimi s kakšnim dopisom, sam če je alkohol pa psihična bolezen vmes, verjetno ne boš kaj veliko dosegla?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.12.2007 22:28:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]