Jessy -> RE: naravni zrezki (1.12.2007 10:06:36)
|
Ne vem, če je to naravna omaka, ampak so zeloooo dobri. Zrezke na eni strani potolčem, solim, popram in dodam zelo malo mlete rdeče paprike. Močno segrejem posodo v kateri jih bom pekla, dolijem 1 jedilno žlico olja ali manj in pustim, da se še olje fajn ogreje. Olje mora biti tako vroče, da je tik pred tem, da se začne kaditi od njega. Potem pa zrezke položim gor in pustim še vedno največji ogenj. Počakam, da lepo odstopijo od posode, nato jih obrnem in isto naredim še na drugi strani. Ko so popečeni na obeh straneh, znižam temperaturo na srednjo moč ter prilijem dober deci vode. Jaz potem dodam ene 3 stroke drobno nasekljanega česna in pečem še 2 uri. Ko voda vmes izpari, pustim, da se tista "voda" še malce prime, nato pa spet prilijem vodo, ker če se bo malce prijelo, bo omaka dobila boljši okus in tudi barvo. Na koncu prilijem toliko vode, kot rabim omake, po potrebi še dosolim (še raje dodam manjši košček goveje jušne kocke) in zgostim z moko, ki jo vmešam med vodo v lončku, da ni grudic, potem pa zlijem v omako. Še par minutk pokuham in postrežem.
|
|
|
|