Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: *TaMiKaaaa* Jaz nisem napisala da enoletnega otroka ne bom dala v vrtec, ker se tam ne bi nič naučil-ne obračat besed. Jaz mojega enoletnika ne bom dala v vrtec, ker menim da enoletnik še ne potrebuje socializacije, ker menim da ni nuja da se nauči sam jest, da se prilagaja ritmu ostalih otrok oz. vrtca, skratka se nauči bilijon stvari katere se bo tako ali tako še naučil, ampak menim da potrebuje le oogroomno naročje ljubezni in vse kar spada zraven-če veste kaj hočem s tem povedat. In to mu tisti dve vzgojiteljici ne moreta dati, ker je enostavno preveč otrok in preveč dela! Jaz obožujem otroke in se res trudim, ampak vsemogočna pa nisem-žal. Tiste vzgojiteljice ki so-ste vam čestitam! In še nekaj o tem kaj vrtec vse nauči otroka... Ne vem no, kaj je tako grozno pomembno da se otrok čimprej nauči vsega boga po domače povedano? Zakaj je tako pomembno da se čimprej odvadi plenic, da se čimprej nauči jesti, da se čimprej nauči obleči itd.. Zakaj? Pa da ne bom zdaj katere prestrašila, saj vrtec si slab, niti najmanj, ampak jaz pač menim da moj enoletnik še tega vsega ne potrebuje, to je moja odločitev, vsaka naj dela po svojih najboljših občutkih. No, pa mi ni treba pisat, ker je že tamikaaa napisala pred mano. Se strinjam tudi s splišni. Vrtec je "nujno zlo" za otroke pod 3. leti, ker boljše variante ni, zato se država trudi uskladiti potrebe družin s svojimi finančnimi možnostmi, ki terjajo prevelike normative za tako majhne otroke, ki rabijo zaenkrat bolj ljubezen in varnost, kot socializacijo (ki seveda do 3. leta nikakor ni nujna, še kasneje je dovolj časa) btw, jaz sem šla v vrtec menda pri štirih letih, pa nimam nobenih slabih posledic zaradi tega kar se tiče osnovnega vprašanja bi pa rekla, da starši prevečkrat čisto narobe slišijo reči, obrnejo po svoje. Pa kaj, če ej rekla, da nista bili zadovoljni z otrokom, ker ni spal.A tibi pa bila zadovoljna z otrokom, če ne bi popoldne spal. Jaz sem vedno živce zgubljala, ker sem vedela, kaj to povleče s sabo, če so to počeli moji. A nje kot vzg. se pa to ne sme tikat? Ne štekam. Pa če ti reče, da je otrok trmast ali kaj vem kaj, reci: ja, je, ok, kaj naj zdaj? Saj to ne pomeni nujno nekaj grozno slabega. Ti to tako slišiš. Jaz imam v razredu enega fejst fanta, ki je strašno trmast, ap tudi najbrž kdaj rečem, da je trmast, vendar ne mislim tega tako, kot da je on zanič, to je zgolj opažanje, da tak je in nič drugega. Ljudje iste izraze različno dojemamo. Ti očitno slišiš vse kot da govori o otroku, da je otrok zanič, ali kaj? Ne vem, po moje moraš pri sebi malo razčistit, zakaj tako osebno jemlješ? Če pa je res vzg. nevljudna in ne sprejema tvojega otroka, potem je pa to drug problem, samo potem govorimo o nesprejemanju, netoleriranju otroka, česar pa jaz v tvoji pripovedi nisem zaznala. Kaj pa vem....
|