|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Regres in 13.plača
29.11.2007 17:52:48   
Mbee
Kako je z regresom med porodniško in s 13. plačo, kajti če si v bolniški ti od 13. plače pripada le sorazmeren delež...ali ima katera s tem izkušnje? Kako je z regresom če si v bolniški...sama sem zaposlena 4 mesece od tega sem skoraj 2 na bolniški ali to vpliva kaj na regres ali je pogojen le s številom dni dopusta?

Dve sončici v mojem življenju....zdaj pa upam d bo sonček ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Regres in 13.plača
29.11.2007 18:26:04   
Taula
Regres na porodniški je odvisen od dobre volje delodajalca. Niso ti ga nujni dati.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.11.2007 18:28:55   
Mbee
A ni regres zakonsko določen?

Dve sončici v mojem življenju....zdaj pa upam d bo sonček ;)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.11.2007 18:30:06   
Taula
Ko si na porodniški ne..ker te ne plačuje firma.

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.11.2007 18:30:41   
Anonimen
Regres ti pripada v sorezmerju z odločbo o letnem dopustu. Tudi če si na porodniškem, ga dobiš.

13. plača pa je lahko dobra volja delodajalca....

(odgovor članu Mbee)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
29.11.2007 18:30:58   
tanikaa
Naša Muki je bila na porodniški, pa kljub temu dobi 13. plačo. Pa regres je tudi fasala. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.11.2007 18:35:35   
Taula
če si na porodniškem, ga dobiš.

Čudno. Ko sem jaz delala na eni firmi nam je računovodkinja, rekla da je to naša dobra volja če damo. In smo dali.user posted image  Pol je ona narobe rekla.user posted image Toliko bolje...a pol ga jaz tudi dobimuser posted image

Kako je to glede na dopust?user posted image Vem da moraš biti 6 mesecev zaposlen....to razumem. Kaj pa če ti med porodniško poteče pogodba? In pipada ti tudi če si na bolniški bil prej?user posted image

< Sporočilo je popravil Taula -- 29.11.2007 18:36:25 >

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.11.2007 19:18:30   
Dashenka
Regres ti pripada. Če ti ga delodajalec  ne izplača, ali le delno, potem krši zakon!!!
99% deladajalcev se tega zaveda, zato se s tem ne šali.

13 plača, 14, 15 plača pa so bolj ali manj dobra volja delodajalcev.
Večina jih izplačuje sorazmerno s prisotnostjo, kar je nenazadnje tudi razumljivo, saj gre pri 13 plači za soudeležba zaposlenih pri dobičku podjetja.
Če si na porodniški ali bolniški celo leto, potem pač nisi nič pripeval k dobremo poslovanju podjetja.

(odgovor članu Mbee)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.11.2007 20:37:48   
sazi
kot pravi Dashenka

to pa, da se nekdo v računovodstvu "zmoti" je pa itak stalna praksa - probajo in mnogokrat jim uspe, da česa ne izplačajo, ker so ljudje nevedni in slepo zaupajo delodajalcu - v moji bivši službi je že bilo tako - za vsako stvar semmorala do kadrovnice in ji razložiti, da to pa morajo izplačat (karkoli že, kar so hoteli zase obdržat) in je vedno razlagala, joj, da ni vedela - bLABLABLA - 500 zaposlenih in uspešno podjetje - sramota, če goljufajo ljudi, še huje pa, če imajo zaposlene res tako nesposobne

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.11.2007 7:43:50   
NATAŠI
regres ti pripada kljub porodniški, 13. plača pa je itak volja direktorja

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.11.2007 13:42:14   
Stefka
Sazi, sem te hotela vprašat če si delala pri ...., pa sem se pol spomnila, da ne vem, če je etično tole navajat na takemle forumu. user posted image

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2007 11:41:20   
mojsoncek
Jaz sem bila od lanskega aprila, pa do letosnjega aprila na porodniski in sem tako lansko leto, kot tudi leto dobila regres. Za tega vem, da ti pripada...

Za 13. placo pa ne vem povedati, ker je se nikoli nisem bila delezna.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.12.2007 9:12:31   
Katina
Regres za LD ti seveda pripada, saj je vezan na pravico do letnega dopusta. V trenutku, ko to pravico pridobiš si upravičena tudi do LD (oz. sorazmernega dela).

Glede 13. plače pa menim, da je zadeva odvisna od akta delodajalca ali od tvoje pogodbe (če je ta individualna). Če imaš 13. plačo zapisano o pogodbi o zaposlitvi ti pripada pod pogoji iz pogodbe. Vsak delodajalec bi moral imeti z akti predpisana pravila glede izplačila 13. plače, kar pa vem, da je utopija. Važno je, da je za vse delavce enako izhodišče. V koliko akt o izplačilu 13. plače ne obstaja, vsi delavci razen tebe pa so dobili plačo mislim (moje mnenje) da bi jo celo lahko izterjala, ker ni podlage za neizplačilo. Vpršanje pa je ali si v taki poziciji, da si to lahko privoščič.

Veliko sreče pri reševanju tega vprašanja ti želim.

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.12.2007 17:31:37   
Hator
Katina je povedala prav. Regres ni odvisen od tega, ali si na dopustu, bolniški ali na delu.

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.12.2007 17:33:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Regres ti pripada v sorezmerju z odločbo o letnem dopustu. Tudi če si na porodniškem, ga dobiš.

13. plača pa je lahko dobra volja delodajalca....

Ja, tako je.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?